Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Achhhh kiedy moi bracia Grimm bedą tak kwitnąć .Muszę im trochę dogodzić może wtedy się rozhulają http://www.rosebook.ru/roses/gallery/flora-danica/ . Flora Danica to rzeczywiście cudna róża nie choruje moja w tym roku zmarzła i cięta była bardzo ostro .Jednak już zaczyna odbijać.Wandziu też się zastanawiam jak mozna nie kochać róż przecież ja sobie nie wyobrażam bez nich ogrodu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ja-a

Post »

Pięknie kwitną Twoje panny ;:167 Bardzo mi się podoba zestawienie róż z mrozem, to srebro kapitalnie podkreśla ich urodę. On jest jednoroczny, prawda?
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, sama jestem ciekawa jak będzie rosła Doroty, od wiosny ma kilka 2- metrowych pędów , chce aby mi gęsto zarosła
siatkę od drogi, aby kwitła jak najdłużej ;:138

Obrazek

Jadziu, bracia Grimm , urosną i będą Ci kwitły bajkowo ;:333 Jeżeli to jest Flora Dance,to chyba będę musiała kupi różę
o imieniu Agnieszka, zaraz obejrzę tego linka i porównam ;:168

Obrazek
Lincoln przemarzł do kopczyka ale ładnie odbija i już zakwitł.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagna, lubię jako uzupełnienie rabatek , mrozianka i czyścica wełnistego. Mroziaki byłyby duże, tylko Szpakom on się nie podobał
i ścinały je dziobkami, musiałam je nasadzać . :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

U mnie Super Dorothy siedziała cicho przez chyba dwa lata nie była wyrywna ale w trzecim to już lepiej ja było przeskoczyć niż obejść. Puściłam ją na siatkę ale miałam problem i podzieliłam ją na trzy teraz odbija to mocna i zdrowa róża, kwitnie do póznej jesieni.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wandziu mój Lincoln trochę jaśniejszy, lecz z pewnością zapach mają ten sam --zabójczy.Wiem ,że urosną Bracia, dlatego musiałam im poszukać lepszą miejscówkę jednak tam nie mają tyle słońca ile w poprzednim miejscu. Dlatego trochę się o nich martwię czy bedą dobrze kwitnąć. Jednak patrząc na róże Agnieszka http://www.roses.webhost.pl/2010/03/agnieszka/ prawie jak Flora Danica
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, jak będzie Tobie kwitła Doroty, to proszę wklej zdjęcie kwiatu, mam obawy czy nie nastąpiła pomyłka i czy to nie jest róża
podobna do Doroty, ale nie powtarzająca kwitnienie . Bo juz taka miałam , rosła jak na drożdżach w połowie lipca kończyła kwitnienie,
dałam ją znajomym . ;:168

Obrazek

Jadziu, może aparat przekłamuje kolor, ale pachnie cudnie ;:167 Gebruder Grimm u mnie ma kilka godz słońca, rano ma cień w
południe słonce popołudniu cieć, rosnie u mnie od wiosny i jej nie nawoziłam a tak pięknie zakwitła . Wszystkie roże które kupiłam
tej wiosny , w szkółce G Hyży, ładnie rosną i obficie kwitną, jestem z tego zakupu zadowolona. Skusiłam sie i kupiłam kilka róż
marketach to wszystkie marudzą a róża Pace padła został po niej suchy patyk ;:145

Obrazek
Mój jedyny czosnaczek ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okazuje się, że jest więcej różomaniaczek, które do swojego ogrodu zapraszają róże o imieniu swoich dzieci ;:333 , ja też szukałam Aleksandry i Tomasza Znalazłam i są to jedne z piękniejszych w ogrodzie ;:108 .
Agnieszka piękna róża, gdzie można ją kupić?. Widzę, że u Ciebie też sporo białych róż ;:173 , nie jestem pewna, czy doczekasz się pnącej Ilse Krohn Superior, moja co roku przemarza, w ubiegłym roku osiągnęła raptem 160cm, ale może u Ciebie cieplej. Nie zmienia to faktu, że z roku na rok ładniej kwitnie, a kwiaty jak sama zauważyłaś, ma naprawdę piękne ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy, na pewno kiedyś mi sie uda kupić róże o imieniu Agnieszka. Białe róze jakby wprowadzały odrobinę harmonii i spokoju,
w tym bałaganie kolorów jaki panuje w mym ogrodzie, lobię białe kolory pastele, ale i mocne kolory. Ponoć kolory, odzwierciedlają stan
naszej duszy, naszych nastrojów. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Masz sporo pięknych róż i widać, że masz do nich rękę ;:333 . Przepięknie Ci rosną i kwitną ;:108 . Agnieszka to moje drugie imię ;:173 . Nie wiem jak róże mogą się komuś nie podobać ;:oj . Chyba nie znam takiej osoby ;:224 . Jeśli to prawda, że kolory odzwierciedlają stan naszej duszy to w takim razie jestem romantyczką ;:167 . U Ciebie cudnie i energetycznie miejscami ;:138 . Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ja moją Gnieszkę kupiłam u naszej Ewy/Gloria Dei
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aż się nie chce uwierzyć, że tegoroczne krzaczki tak okazale wyrosły ;:63 Moje tegoroczne- różnie. Chyba najgorzej wypadają pnące. Dopiero teraz zabrały się za robotę. Twoje kwitną zjawiskowo, a jeżeli nie masz na nich żadnych chorób, ani nieproszonych gości, to tylko pozazdrościć ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Wandziu..przybyło ci dużo pięknych różyczek, widoki niesamowite ;:138 , aż się sama siebie boję. ;:oj . Czyżby i u mnie pierwsze objawy różyczkomani, :;230 Jak na razie u mnie różyczek skromnie, te co są także po zimie wyglądały ;:222 ...na szczęście prawie wszystkie odbiły a nawet zakwitły. :heja Życzę ;:3
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelko, no mam parę nowych różanych krzaczków, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia :tan Znam takich co nie lubią róż, bo kłują,
bo śmiecą, bo zimą ogród brzydko wygląda itd.. mają swoje ogrody obsadzone samymi tujami i żywotnikami, ale to ich wybór. ;:131
Nam różo-maniakom nie przeszkadzają kolce róż ;:167
Obrazek

Aniu, dziękuję, nie wiedziałam, że Ewy/Gloria Dei prowadzi sprzedaż róż. Musze zajrzeć na jej strony ;:180

Obrazek

Iwonko, Ja sama byłam zaskoczona ,jak pięknie rozbujały sie róże kupione w szkółce Hyży, natomiast róże kupione w marketach
marudzą a sąsiadka kupiła róże bez nazwy po 5 zł za sadzonkę w Dino i jej poszły jak burza pięknie kwitną :wink: Co do nieproszonych gości to są niektóre róze, które uwielbiają mszyce ,ale mszyce to mały pikuś w porównaniu z kretami. ;:223

Obrazek

Zuziu, nie bądź taka skromna, masz tyle ślicznych róż i kwiatów ;:oj jak mi się podoba Twój ogród ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wandziu, a ta pierwsza NN to nie jest przypadkiem Królowa Elżbieta (Queen Elizabeth), bo ona taka falbaniasta, z tym że chyba jaśniejsza... hm... ;:209
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”