Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Zeniu, dobrze że zbyt wielkich strat nie było! Niefajne teraz te wichury ;:222
Ten ślaz cudny! Niesamowity! Zbierasz jego nasionka?

A na pusty obelisk nie patrz, posadź przy niej fasolę albo groszek! ;:306 ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten ślaz jest śliczny,anabel kwitnie ,no jest dobrze, róże pięknisie! Zuziu nic Ci tam ,aż tak pogoda nie zbroiła!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, zauroczył mnie Twój ślaz. ;:138
Jeśli jego uprawia się z nasion, to ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu widzi mi się, że Twój ślaz jakby inny! Odważna byłaś przesadzając teraz różę więc gratuluję że jest!
Wiatr i u mnie wiał, ale moje rośliny mają ciasno to niektóre jak np. ostróżki obniżyły mocno główki :D
Dzisiaj chmurzasto i zimno a nie mogłoby podlać i zaświecić słonko! Miłego niedzielnego wypoczynku ;:168
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu,lilie pięknie kwitną i róże ,hortensje a ślaz uroczy ;:167 Ja zamówiłam 5 hortensji bukietowych, ale Polar Ber
nie przyjął sie, ale 3 z nich już mają pączusie a myślałam, że nie zakwitną bo były takie malusie. Życzę miłego popołudnia ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witajcie w nowym tygodniu który u mnie znów zaczął się wietrznie. :wink: Temperatura znośna ale wiatr denerwujący, chwilami porywisty... dziś złamał mi następną dorodną lilię. :( . Sama także złamałam szukając ślimaków bezskorupowych.. Nigdy ich u mnie nie było, w tym roku ;:222 Z dobrych wieści, zaczynają kwitnąć liliowce :heja . To dobrze bo różyczki w większości kończą kwitnienie, tylko te co myślałam że już po nich jednak odbiły i zaczynają kwitnąć w najlepsze. ;:128

Joasiu...oczywiście szkoda każdej roślinki zwłaszcza jak się nam bardzo podoba. Ja już po wichurze posprzątałam, dużo kwiatków kwitło by o wiele dłużej gdyby nie te silne wiatry. Dobrze jednak że tylko tak się skończyło, mogło być gorzej. ;:173

Ewelino..z tymi nazwami już tam mam, w kajetach nie zapisuję..próbowałam ze znacznikami, te także nie zdały egzaminu. :roll: Jednak o dziwo zaczęłam zapisywać róże. ;:306

Aniu...wiem coś o tym koszeniu przez eMa, także wtedy stoję obok i pilnuję jak strażnik..tu uważaj, tam za daleko kosiarką nie podjeżdżaj itd. Pod moją nieobecność zawsze coś wykosi. ;:173

Elu..przycinałam anabelkę nisko, zdjęcie zrobione zaraz po deszczu i tej wichurze. Kwiaty ciężkie od wody, potargane od wichury wyglądają jak wyglądają. :roll: Wczoraj kwiaty przywiązałam do palika ale krzaczek nie wygląda już tak okazale. :roll:

Basiu..nigdy żadnych wysiewów nie robiłam, w tym roku po raz pierwszy i właśnie ten ślaz z nasionek, wyszedł tylko jeden. Bardzo mi się spodobał i nasionka będę zbierać, oczywiście jak będą. ;:oj Co do obelisku..nie przechodzi mi złość że stoi pusty, dalej mnie ;:223 a na groszek za późno. Jednak nie tracę nadziei że coś wsadzę. ;:306

Bożenko..wichura całe szczęście większych szkód nie narobiła . Otrzepała kwiatki, złamała lilie , kilka gałęzi od sąsiada ale to jest do przeżycia. Najgroźniej było z moją nowo posadzoną brzózka i klonami. Dostały w pośpiechu niezbyt estetyczne paliki. Na razie ich nie wyciągam bo ciągle wietrznie. :wink:

Lucynko...ten ślaz to z nasionek od ciebie. ;:168

Marysiu...ja dopiero przymierzam się aby różę przesadzić ale to wtedy gdy zdobędę inną. ;:oj Wiem, ryzykantka ze mnie czego często żałuję. U mnie także dalej wietrznie, ostróżki moje prawie przekwitły, chyba je dziś pościnam..jeśli znów nie zacznie padać. :wink:

Wandziu.
..czy reklamowałaś te hortensje które ci się nie przyjęły. :?: Ja reklamowałam liliowca, reklamację uznali i przysłali nowego tyle że ..zapłata przy odbiorze. ;:306 . Oczywiście nie przyjęłam paczki, zadzwoniłam do nich i okazało się że pomylili iż to była reklamacja. Jutro spodziewam się od nich następnej paczki, tym razem bez zapłaty.

I troszkę fotek z działeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Barbara Mitchel
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu przypuszczam, że obelisk się zapełni... spokojnie ;:196
Odjecie róży z gipsówką cudowne, wspaniały bukiet! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu przepięknie wszystko kwitnie u Ciebie, wszystko takie ładne a ta gipsówka przy róży to bardzo dobry pomysł. Mój mąż gdyby jeździł kosiarką niebyłoby tylu strat, ale on bierze podkaszarke, to wtedy wszystko zetnie :roll:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ależ oryginalny ta lilia (bo to lilia?) bordowa z białymi końcami płatków! Bardzo ciekawa. :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , wszystkie trzy liliowce bardzo ładne , czekamy na następne ,ciekawa jestem ile masz wszystkich , ja teraz jak pojadę to specjalnie policzę bo sama jestem ciekawa ile mi się nazbierało .Pozdrawiam cieplutko ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, lilie już taki popis dają! ;:333
Liliowce i u mnie zaczynają rozwijać pąki, a kiedy tak na nie patrzę, to sama się sobie dziwię, że jeszcze do ubiegłego roku nie zwracałam uwagi na te pięknotki. ;:7 Gdy wreszcie lepiej się im przyjrzałam, postanowiłam też je mieć i mam dzięki Stasi i Halince. ;:108

Zuziu, kochana, ja nie miałam ślazu, ;:185 ;:185 więc nasionka musiałaś dostać od kogoś innego. ;:108

Słoneczka życzę i bezwietrznej pogody. ;:196
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Zuziu , i mnie twoje liliowce wpadły w oko ;:215 . Lilia w fajnym kolorze, niby też takie kupowałam ale za każdym razem kwitną inne.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne lilie i liliowce ,moje tez zaczynają kwitnąć
Moje pysznogłówki jeszcze w pąkach ale takiej czerwonej nie mam tylko liliową i różową ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Zuziu dawno nie zaglądałam :oops: :wit
Piękne różowe liliowce ;:167 Mam nadzieję że i ja się doczekam w tym roku kwiatów na moim.
Lilie tez urodziwe, jednak chyba u Ciebie na południu cieplej :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pięknie kwitną liliowce, falbanki na płatkach jak przy strojnej sukience ;:138
Miałaś niezłą wichurę, u mnie też powiało, ale żadnych szkód nie ma. Owszem w lesie kilka drzew leży powalonych, ale w porównaniu z tym, co działo się w Polsce, to pikuś. Spodobał mi się pomysł posadzenia pysznogłówki wokół drzewa. Wart zapamiętania. Tylko pysznogłówki jeszcze nie mam. Rosną od Lucynki, ale muszę poczekać do kwiatów, bo teraz nie rozpoznam, co jest co ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”