Witam! no to mamy nowy miesiąc!
Rano obudził mnie świergot kropelek deszczu ale niewiele go spadło, jednak niebo zasnute szczelnie chmurami
Mariolko u mnie podlało, ale tak tyle o ile! niby chwasty wychodzą ale jak kopie dołek to sucho i twardo! Dzisiaj zanosi się na deszcz a co z tego wyjdzie zobaczymy!
Marysiu sięgnęłam do netu i odmian wyki jest setki, więc uznaję że to któraś z nich. Dziękuję
Zuziu ja mam hibiskusa bylinowego, ale kwitnie dopiero późnym latem, a co kwitnie u mnie to już wiesz to jest ślaz maurytański

Wczoraj nic nie kropiło za to nad ranem już tak...tylko że nic nie widać. Liliowce rozkwitają
w oczach Pozdrawiam i jak chcesz słonka to życzę
Ewciu moje czosnki wszystkie w ziemi zostawiam! Tak to ślaz maurytański! Patyczki rozpoznane... no prawie

Miło mi że fotki się spodobały
Ewelinko bardzo dziękuję za tyle miłych słów

to mobilizuje do dalszych działań i w ogrodzie i w fotografii! Masz rację że fotografiami niejako zapraszamy do naszego ogrodu, który przecież lubimy i wręcz chwalimy się nim

i ja Cię serdecznie pozdrawiam i życzę udanego weekendu
Basiu dzięki
Jurku rzeczywiście modelki, bo ślimaki dalej ja zbieram
Tereniu to masz pracowity czas za sobą, ale chyba truskawki już się kończą...przynajmniej u mnie
Ślimaków sporo a jak nie wyłapiemy i unicestwimy w jakikolwiek sposób to za rok będzie ich wielokroć więcej
Bardzo dziękuję za deszcz, w nocy jak najbardziej niech pada...jak doleci
Dorotko wiatr wiał wczoraj niesamowity...wręcz trawa uciekała spod kosy

a miałam pomoc do koszenia kosa spalinową w tzw polu! Złamało gałąź trochę starej i chorowitej wiśni

Do zobaczenia
Wczorajsze zdjęcia
liliowcowo
różanie
bukieciki kojarzą mi się z bzem gigantem!
Queen of Sweden
Chopin zaraz zagra!
piwonia drzewiasta po przejściach wydała jeden kwiat, a krzak pięknie się rozrósł!
wystroiła się w makową spódniczkę!
makowo
różniście!
wietrznie!
i to co lubicie
zagubiony w dorosłym świecie !
i skoro królowa chmur....
to takie ptaszysko pojawiło się nad wsią!
ale było i łagodnie
Dziękuję za odwiedziny i życzę wspaniałego weekendu!