Ach te róże! ach te różyczki!
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ach te róże! ach te różyczki!
Wandziu Maritin u mnie marudził było mu za mokro lub za sucho tak myślę, nóżki przykryte przetacznikiem, jesienią zmieniłam mu miejscówkę wystartował i jest wprost ozdobą, ma słoneczko a drugiej strony dostał do towarzystwa Lagunę, cieszy się cwaniak, zerknij jak wystartował od kopczyka w tym roku.
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Aniu, Maritim rósł w półcieniu, przesadziłam do słoneczka,ale słoneczko miał przez rok bo u sąsiada zasiał sie czarny bez,
jest to juz potężny krzew i podkrada mojej różyczce słomko
teraz też ma słońce tylko w godzinach dopołudniowych ,gdy słonko
zaczyna sie skłaniać ku zachodowi Maritim ma cień. Aniu , czy Laguna kwitnie do późnej jesieni i czy jesienią ma sporo kwiatów
jest to juz potężny krzew i podkrada mojej różyczce słomko

zaczyna sie skłaniać ku zachodowi Maritim ma cień. Aniu , czy Laguna kwitnie do późnej jesieni i czy jesienią ma sporo kwiatów

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, mnie też wydaje się, że to Ilse, spójrz to zdjęcia mojej/możesz później usunąć/

Mam ją od 2015 roku, ale jak do tej pory na miano pnącej u mnie nie zasłużyła, ponadto co rok cięta do samego gruntu. Nie sądzę by w moim ogrodzie mogła poszaleć, ona chyba do cieplejszych rejonów. Mnie podobają się jej kwiaty, więc nie będę płakała, że ma 150cm wzrostu, byle by obficie kwitła. W tym roku jest już znacznie lepiej.

Mam ją od 2015 roku, ale jak do tej pory na miano pnącej u mnie nie zasłużyła, ponadto co rok cięta do samego gruntu. Nie sądzę by w moim ogrodzie mogła poszaleć, ona chyba do cieplejszych rejonów. Mnie podobają się jej kwiaty, więc nie będę płakała, że ma 150cm wzrostu, byle by obficie kwitła. W tym roku jest już znacznie lepiej.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu urocza ta róża, ma takie zgrabne kwiaty 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- tara
Wandziu na pewno kwitnie do jesieni, ale nie zwróciłam na nią zbytniej uwagi bo jakoś nie mogłam dać jej chyba odpowiedniego miejsca a zresztą ona też potrzebuje czasu aby pokazać swoją urodę. Warto na nia poczekać jest cudowna, zdrowa, obficie bardzo kwitnie i ten zapach z Maritinem się dogadali obydwie te różyce szukały swojej "połowki".
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Wandziu - jak dobrze, że masz jeszcze tyle miejsca na wsadzenie nowych panienek! Masz rację, że mieszkam tuż nad Wartą i to w miejscu, w którym Poznań prawie się kończy. I powiem Ci, że dobrze mi tu gdzie jestem, bo to niby miasto a niby juz nie. Rybki to łowię tylko w sklepie, ale swego czasu rzeczywiście i M. i syn łowili w Warcie ryby, zdarzały się całkiem spore.
- mimoza55
Daysy, przyjrzałam się kwiatom i liściom i też nabrałam pewności, że jest to róża Ilse.. i polegam na Waszej fachowej ocenie
posadziłam Ją razem z New dawn to będą sie razem uzupełniały i wspólnie oplotą pergole

Basiu, róża Ilse krohn superior ma śliczny kwiat, mnie on przypomina bajkę o Kaju i Gerdzie gdzie symbolem ich przyjaźni
była biała róża

Aniu, róże już wpisałam na jesienna listę zakupów, ale też mnie kusi róza Tradescant , muszę sie więcej o niej dowiedzieć

posadziłam Ją razem z New dawn to będą sie razem uzupełniały i wspólnie oplotą pergole

Basiu, róża Ilse krohn superior ma śliczny kwiat, mnie on przypomina bajkę o Kaju i Gerdzie gdzie symbolem ich przyjaźni
była biała róża

Aniu, róże już wpisałam na jesienna listę zakupów, ale też mnie kusi róza Tradescant , muszę sie więcej o niej dowiedzieć

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ta ostatnia różyczka przypomina mi moją Flora Danica kwiat i liście czy ona ma takie żółte cienie czy to operacja słońca .Wandziu Gardenka piękna właśnie w takiej fazie .No to jedną NN masz mniej 

- mimoza55
- mimoza55
Jadziu, te żółte refleksy na płatkach to efekt padających promieni słonecznych, w rzeczywistości kwiat jest ciemniejszy.

Roże mam , może z 10 lat nie pamiętam aby kiedykolwiek miała mączniaka czy czarna plamistość a i robactwo jej nie podjada,
słońca może miała 5 godzin dziennie, jest niewysoka maksymalnie do 80cm

Roże mam , może z 10 lat nie pamiętam aby kiedykolwiek miała mączniaka czy czarna plamistość a i robactwo jej nie podjada,
słońca może miała 5 godzin dziennie, jest niewysoka maksymalnie do 80cm
- tara
Wandziu chciałoby się zanucić: czy tutaj mieszka Panna Agnieszka, - chyba to u Ciebie mieszka Agnieszka, mam kilka sztuk jest ok
- mimoza55
- mimoza55
- mimoza55
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Bardzo jestem ciekawa jak będzie się sprawować u Ciebie Super Dorotka. Słyszałam, że ona potrafi dosyć potężnie urosnąć...
A o pozostałych różach to......
Same śliczności!

A o pozostałych różach to......

Same śliczności!

Pozdrawiam, Basia.