Dzień dobry
nic innego nie robię jak tylko sprzątam rabaty po kolejnych nawałnicach. Wycięłam kwiaty, które były napite od deszczy i sprzątnęłam z rabat walające się płatki róż i innych kwiatów. Trawnik skoszony i niech sobie trawka znów rośnie.
Nowe kwiaty szybko się otwierają, a jedna maruderka nawet dostał kilka malutkich czerwonych przyrościków, bardzo się ucieszyłam, bo to nowa odmiana na której bardzo mi zależy.
Pomiędzy kolejnymi burzami zrobiłam kilka zdjęć, zaraz je wstawię.
Ann_85 - Aniu dziękuję
Pati lepiej jest ciąć róże po deszczach, one bardzo szybko ponownie zakwitną. Novalis może się podobać, kolor ma bardzo wyszukany. Chippendale, to moje ukochane róże. Zaglądaj częściej
Inka52 ? Teresko ja chyba przeznaczyłam dla Euwige Pasie mało miejsca. Czy ona u Ciebie też bardzo się rozkłada na boki?
Dorotko kwiat Bathsheby miodzio ?

po kolejnych nawałnicach wygląda super. Jestem nią zachwycona, pięknie prezentuje się na tle niemalowanego płotka. Błyszczy jak słoneczko.
Ma kolejne pączusie więc się jeszcze w tym sezonie nią nacieszę.
Zabezpieczyłam podporami każą gałązkę, żeby wichury nie wyłamały mi pędów.
Abraham Derby po burzy ma zwichnięte dwie gałązki, zrobiłam mu z patyczków podpory, które owinęłam sznurkiem. Chyba będzie dobrze, bo pączusie przybrały.
Cieszę się, że z kwiatami poczekał, bo przecież nie lubią one deszczu.
Nie lubię burz i tego porywistego wiatru, zawsze coś nabroi. Przykro nam się robi jak cierpią nasze róże. Francois Juranville poradzi sobie zobaczysz go pięknego w przyszłym sezonie.
Ewa jeżeli lubisz słoneczne kolory, to obie róże są śliczne. Austin pokazał już kolejną róże w tej tonacji.
Zerknij
http://www.davidaustinroses.co.uk/popul ... -varieties
123katex witaj Kasiu. Moje róże może nie wyglądają pięknie, ale mi bardzo się podobają.
Na zdjęcia wygrzanych w słonku kwiatów róż musimy jeszcze poczekać.
Wczorajsze zdjęcia.
Bathsheba
Monique Bouygues
Charles Darwin z kwiatami na parterze.
Our last Summer z ciężkimi i wielkimi kwiatami.
Geneviere Orsi kolor kwiatów w pierwszej fazie kwitnienia.
Xavier de Fraissinette i Kizuna bardzo do siebie podobne piękne różyczki
Jalitah
Marchenzauber
DicEwy
Capri
Chippendale
Henrietta Barnett
Stephanie Baronin zu Guttenberg w tym sezonie ma bardzo napakowane kwiaty.
Splątane po burzy Mamma Mia i Eden Rose.
Rose von Ruhrtal
Innocencia

Miłego dnia