Róże w ogrodzie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2016

Post »

Jak dobrze zobaczyć tyle śliczności w jednym miejscu, moje też dopiero startują, nie licząc oczywiście historycznych ;:173 , ale te już pomalutku przekwitają ;:131 .
Napasłam swoje oczyska pięknymi widokami, w kajeciku co nieco zapisałam i teraz będę marzyła ;:333 ;:173 i czekała na następne fotki ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Daysy ja mam niedosyt kwiatów róż na mojej rabacie :;230 pocieszam się, że teraz po obfitych deszczach róże
dadzą czadu. Upał wykończy te co teraz miały kwiaty, a rozwinięte pączusie będą już do podziwiania i focenia. ;:168
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

majka411 pisze:(...) rozwinięte pączusie będą już do podziwiania i focenia. ;:168
I to jest dobra wiadomość także dla nas, podglądających :lol: Cudne widoki...
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Witaj Majeczko ;:138
slicznie jak zwykle u Ciebie ;:333 Czekam zniecierpliwiona na Twoje pieknosci. U mnie od dwoch dni leje bez konca, rozyczki do calkowitego scieia....nie moge sie z nimi normalnie rozstac. Zadziwil mnie w tym roku Novalis....o dziwo w upaly daje rade, natomiast deszcz to dla niego zabojstwo, ale i tak piekny...... ;:167 Odszczekuje przynajmniej w polowie to co w zeszlym roku na niego nagadalam;))
Chippek :uszy i ostrozki ;:167
Fajnie, ze jestes ;:196
buziole
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Maju piękne te róże , i zawsze cieszą Nasze oczy Euwige mam 3 rok , ale tak jak piszesz teraz dopiero zrobił się ładny krzaczek , cały obsypany kwiatem ;:3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, u mnie po burzy najbardziej ucierpiała ogromna Francois Juranville. Musiałam prawie całą ściąć :cry: Cięłam i łzy mi leciały. Nawet eMowi było przykro, bo to był naprawdę olbrzym. Wiesz, że i tak miałam ją skrócić ze względu na remont tarasu, ale żeby aż tak ? Co to, to nie ;:185 Nie wiem czy się po tym wszystkim podniesie, bo nie wygląda to dobrze. Ma chyba nadruszony system korzeniowy, bo powaliła się na rabatę całkowicie. Cudem jakimś nie połamała innych róż. No, trochę ucierpiała Bonita R, ale i tak kwiaty uszkodziła wichura i nawalne deszcze.

I jak Ci się podoba kwiat Bathsheby? :D
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Carolin Knight równie piękna jak Bathsheba. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia. Obie wpisuję na listę . Po deszczach także u mnie róże wyglądają fatalnie. Z przyjemnością przyglądam się Twoim.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne masz róże, czekam na kolejne piękne fotki. :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
nic innego nie robię jak tylko sprzątam rabaty po kolejnych nawałnicach. Wycięłam kwiaty, które były napite od deszczy i sprzątnęłam z rabat walające się płatki róż i innych kwiatów. Trawnik skoszony i niech sobie trawka znów rośnie.
Nowe kwiaty szybko się otwierają, a jedna maruderka nawet dostał kilka malutkich czerwonych przyrościków, bardzo się ucieszyłam, bo to nowa odmiana na której bardzo mi zależy.
Pomiędzy kolejnymi burzami zrobiłam kilka zdjęć, zaraz je wstawię.

Ann_85 - Aniu dziękuję ;:196

Pati lepiej jest ciąć róże po deszczach, one bardzo szybko ponownie zakwitną. Novalis może się podobać, kolor ma bardzo wyszukany. Chippendale, to moje ukochane róże. Zaglądaj częściej ;:168

Inka52 ? Teresko ja chyba przeznaczyłam dla Euwige Pasie mało miejsca. Czy ona u Ciebie też bardzo się rozkłada na boki?

Dorotko kwiat Bathsheby miodzio ? ;:167 po kolejnych nawałnicach wygląda super. Jestem nią zachwycona, pięknie prezentuje się na tle niemalowanego płotka. Błyszczy jak słoneczko. ;:3
Ma kolejne pączusie więc się jeszcze w tym sezonie nią nacieszę.
Zabezpieczyłam podporami każą gałązkę, żeby wichury nie wyłamały mi pędów.
Abraham Derby po burzy ma zwichnięte dwie gałązki, zrobiłam mu z patyczków podpory, które owinęłam sznurkiem. Chyba będzie dobrze, bo pączusie przybrały.
Cieszę się, że z kwiatami poczekał, bo przecież nie lubią one deszczu.
Nie lubię burz i tego porywistego wiatru, zawsze coś nabroi. Przykro nam się robi jak cierpią nasze róże. Francois Juranville poradzi sobie zobaczysz go pięknego w przyszłym sezonie. ;:196

Ewa jeżeli lubisz słoneczne kolory, to obie róże są śliczne. Austin pokazał już kolejną róże w tej tonacji.
Zerknij http://www.davidaustinroses.co.uk/popul ... -varieties

123katex witaj Kasiu. Moje róże może nie wyglądają pięknie, ale mi bardzo się podobają. :D

Na zdjęcia wygrzanych w słonku kwiatów róż musimy jeszcze poczekać.
Wczorajsze zdjęcia.
Bathsheba ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Monique Bouygues
Obrazek

Charles Darwin z kwiatami na parterze.
Obrazek

Our last Summer z ciężkimi i wielkimi kwiatami.
Obrazek

Obrazek

Geneviere Orsi kolor kwiatów w pierwszej fazie kwitnienia.
Obrazek

Xavier de Fraissinette i Kizuna bardzo do siebie podobne piękne różyczki ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jalitah
Obrazek

Marchenzauber
Obrazek

DicEwy
Obrazek

Capri
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Henrietta Barnett
Obrazek

Stephanie Baronin zu Guttenberg w tym sezonie ma bardzo napakowane kwiaty.
Obrazek

Splątane po burzy Mamma Mia i Eden Rose.
Obrazek

Obrazek

Rose von Ruhrtal
Obrazek

Obrazek

Innocencia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Nie wiem dlaczego wcześniej nie widziałam że uchylilas rąbka swojego cudnego ogrodu.Panny śliczne, nowości wzrok przyciągają. U nas mnóstwo roślin polamanych i najgorsze że nadal wieje.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa moje róże marudzą strasznie, bardzo zmarzły tej wiosny i to są skutki.
Jak długo trzyma kwiaty Maid Marion i czy masz ją posadzoną w słońcu?
Jaką różę mi podesłałaś "ta żarówka rozwinęła się wczoraj" :;230
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Majka przepięknie kwitną róże, powojniki i ostróżki wszystko wygląda niesamowicie ;:63 Bardzo ładne masz podpory :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Maju cudowne róże i cudownie skomponowane ;:180 Ach, Ty masz do tego wyjątkowy talent ;:108
Jak patrzę na Twoje ostróżki, to stwierdzam, że koniecznie muszę rozmnożyć swoje, rewelacyjnie wyglądają w większej ilości ;:215
Wypatrzyłam u Ciebie Xaviera... Też się na niego skusiłam tej wiosny :D Na razie dał jeden kwiatek, ale już wiem, że będzie jednym z moich ulubieńców ;:167
Bardzo w moim guście jest również Batsheba, ale pewnie się nie skuszę, bo miejsca na pnące brak ;:131
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Ostróżki masz konkursowe, jaka szkoda, że musiałaś je ściąć po tych deszczach. Czy możesz zdradzić w jaki sposób robisz sadzonki?
I jak na kiepski sezon, Twoje róże wpędzają w kompleksy. Piękna Monique Bouygues.
Ciekawa jestem Twoich wniosków jeśli chodzi o dobór odmian na przyszłość w naszej zimnej strefie...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
x-ja-a

Post »

No wiecie co?! Ja codziennie patrzę sobie czy pojawił się nowy wątek z 2017r, i patrzę, że nie, że ciągle tylko 2016... Mówię, sobie - ok, pewnie Majeczka jak zwykle wkroczy z przytupem i morzem róż w nowy sezon różany. I nie przyszło mi do głowy, żeby zajrzeć do tego wątku Obrazek Dobrze, że ktoś napisał, że coś u Ciebie czytał.
Po pierwsze, również podziwiam ostróżki. U mnie do tej pory rosły jak dzikie, rozmnażały się, tyły i było widać, że im dobrze. W tym roku mam pogrom ostróżkowy i zostały mi dwie, bardzo słabiutkie, reszta zniknęła i bardzo mi przykro z tego powodu :(
No i róże... Widzę, że ukochałaś słoneczka i jak zwykle pięknie je skomponowałaś ze słodkim różem. Śliczne zestawienie, takie kobiece, delikatne... Mniam. Rzuciła mi się w oczy Twoja Monique Bouygues (musiałam skopiować to "nazwisko", kto to widział tyle samogłosek obok siebie, jak to spamiętać?! Obrazek), wygooglałam ją sobie i Twoja jest ładniejsza niż w katalogu ;:167
Fajna jest też Carolyn Knight, lubisz ją? Pytałam Kamilę o naszą zeszłoroczną faworytkę Delbarda, multikolorową Julkę, pamiętasz? Nigdzie jej nie dorwała. Ale przypomniałam temat.
Cieszę się, że potwierdzasz, że Chippendale to fajna róża. Zamierzam właśnie dokupić kolejnego :D
Sezon zaczął się ciężko, teraz pogoda nas, różomaniaków nie rozpieszcza. Ale co roku narzekamy na coś, czyż nie? :) A to za sucho, a to za mokro, za gorąco, za zimno... I to jest piękne, byłoby nudno gdyby zawsze było super.
Też jestem ciekawa Twoich wniosków odnośnie doboru odmian Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”