Moje kwiatuszki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kiwi to jest pnącze.Nie wiem jak hodować to zasiane z owocka,czy to przetrzyma zimę z gruncie czy nie.Muszę poeksperymentować i na następny rok sadzonki wysadzę do gruntu.Zobaczymy co z tego wyrośnie :P
Jedną sadzonkę kiwi mam posadzoną na działce ale ona jest o ozdobnych liściach i kupiłam już gotową sadzonkę,która jest wytrzymała na mróz.
Jedną sadzonkę kiwi mam posadzoną na działce ale ona jest o ozdobnych liściach i kupiłam już gotową sadzonkę,która jest wytrzymała na mróz.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Carlo
kalanchoe mam chyba ze 2 miesiące .Dostałam sadzonkę z korzonkami i od razu wsadziłam do ziemi.Jak dostałam to na pewno nie miała pąków kwiatowych.Bardzo szybko wypuściła mi badylka z kwiatkami.Sama byłam w szoku,bo swoje cieniowałam i nic,nawet nie mają jednego kwiatka.
kalanchoe mam chyba ze 2 miesiące .Dostałam sadzonkę z korzonkami i od razu wsadziłam do ziemi.Jak dostałam to na pewno nie miała pąków kwiatowych.Bardzo szybko wypuściła mi badylka z kwiatkami.Sama byłam w szoku,bo swoje cieniowałam i nic,nawet nie mają jednego kwiatka.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Carlo
i ja jestem ciekawa :P Sobie też naszczepiłam ze starej rośliny,może te młode szybciej zakwitną.Już sama nie wiem jak zmusić je do zakwitnięcia.
i ja jestem ciekawa :P Sobie też naszczepiłam ze starej rośliny,może te młode szybciej zakwitną.Już sama nie wiem jak zmusić je do zakwitnięcia.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z wymiany? siedziała w ciemnym pudełku, w ciemnym magazynie poczty, i to jej dobrze zrobiło ;)marzena 63 pisze:Aga
wyczytałam że trzeba go zacieniać 14 godzin na dobę przez 4 tygodnie,bo to kwiat krótkiego dnia.Moje- czerwony i różowy też nie kwitły mi przez dwa lata.W tym roku trzymam je już 3 tydzień po 14 godzin w ciemnym i zobaczę czy mi zakwitną.Nie wiem dlaczego ta młodziutka sadzonka tak szybko zakwitła,może wcześniej miała odpowiednie warunki .
-
Carlo
No już doczytałam dlaczego moje kalanchoe nie kwitnie.
To prawda że Adamanna swojej nie zacienia a ona kwitnie mimo, że stoi na południowym oknie.
Ona ma krótki dzień bo przecież ciemno robi się już o godz.17 a rano widno dopiero o godz 6-7,więc ma 14 godzin ciemno .A moja stoi na oknie gdzie świeci prosto lampa uliczna i w pokoju mam widno jak w dzień.Więc nie ma zacienienia.Ta sadzonka co mi zakwitła stoi na parapecie gdzie nie ma lamp i dlatego kwitnie.Wyczytałam ,że jej w kwitnieniu może przeszkodzić nawet sztuczne światło.Muszę przestawić swoje na inne okno.
No już doczytałam dlaczego moje kalanchoe nie kwitnie.
To prawda że Adamanna swojej nie zacienia a ona kwitnie mimo, że stoi na południowym oknie.
Ona ma krótki dzień bo przecież ciemno robi się już o godz.17 a rano widno dopiero o godz 6-7,więc ma 14 godzin ciemno .A moja stoi na oknie gdzie świeci prosto lampa uliczna i w pokoju mam widno jak w dzień.Więc nie ma zacienienia.Ta sadzonka co mi zakwitła stoi na parapecie gdzie nie ma lamp i dlatego kwitnie.Wyczytałam ,że jej w kwitnieniu może przeszkodzić nawet sztuczne światło.Muszę przestawić swoje na inne okno.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Carla
ja już swoje kalanchoe przestawiłam.Wyliczyłam że luty,marzec powinny mi zakwitnąć.
Zobaczymy-to już niedługo.
ja już swoje kalanchoe przestawiłam.Wyliczyłam że luty,marzec powinny mi zakwitnąć.
Zobaczymy-to już niedługo.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Carlo
udało mi się ukorzenić dla Ciebie jaśmina :P Na wiosnę Ci wyślę z innymi roślinkami.
udało mi się ukorzenić dla Ciebie jaśmina :P Na wiosnę Ci wyślę z innymi roślinkami.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków