Ewo, dziękuję. Bardzo lubię takie zdjęcia porównawcze, wszystko widać jak na dłoni...
Elu, tak, tak... kiedyś po całym ogrodzie było mnóstwo zabawek, domek ze zjeżdżalnią, latem obowiązkowo basen dla dzieci, później trampolina, która spodobała się złodziejom... Teraz co najwyżej piłka nożna... Dzieci rosną, potrzeby się zmieniają...
Krysiu, to już akurat wiem z własnego doświadczenia! Każdej wiosny mam nowe pomysły, co rusz powstaje nowa rabata...
Mój cały ogród jest od południa, w pełnym słońcu. Jedyny cień, to ten, który rzucają już lekko wyrośnięte krzewy i drzewka ogrodowe...
Elwi- niezaprzeczalnie ogród zmienia się i dojrzewa z każdym rokiem. A już na zdjęciach widać to najbardziej!
Basiu, dobrze widzisz! U nas działki są wąskie ok 21 metrów szerokości, przecina je droga powiatowa, stąd mój ogród jest już "za drogą".
Ubolewam, ze nie mogę nasadzić roślin bezpośrednio wokół domu, niestety ścisła zabudowa na to nie pozwala. Choć zaczynam tworzyć coś za domem od strony sąsiada, co prawda tam niemal zawsze cień i niecałe 4 metry szerokości, ale do dyspozycji pas długi nawet na 20 metrów. Tyle, że w trudnym terenie, wymaga bardzo dużo pracy, przede wszystkim nawiezienia dużej ilości ziemi, a o nią dość trudno!
Witch, bardzo lubię takie zdjęcia porównawcze, zdjęcia z dalszej perspektywy! Staram się robić ich całkiem sporo! Niezaprzeczalnie robi się busz!
Lucynko, tak, tak to najlepszy dowód na pracę włożoną w ogród!
Dziękuję, zdrówko najważniejsze! W sprawie pogody z utęsknieniem czekamy na deszcz, a tu tylko coraz bardziej upalne prognozy!
Aniu, dziękuje serdecznie! Co prawda niejednokrotnie miałam chwile zwątpienia, ale na szczęście szybko wszystko wraca do normy!
wrzesień 2012

i ten sam fragment ogrodu prawie 5 lat później , czerwiec 2017

rok 2012

i 5 lat później, czerwiec 2017