Ogród różą malowany - część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród różą malowany - część II

Post »

Moja Aphrodite jak na razie skąpo kwitnie chociaż tak jak piszesz wielgachnymi kwiatami .Jeśli chodzi o tegoroczną odmienność kolorów to mój Karolek Austinkowy w początkowej fazie jest lekką brzoskwinką ,a potem zamiast różu bieleje .Nie poznaję go wprost a kwiaty o wiele mniejsze, a powinien kwitnąć wielkimi kwiatami, bo nie ma ich az tak dużo.Nowe szaleństwo zaległo się w Twojej główce tym razem irysowe , ale czym było by nasze życie, gdyby od czasu do czasu nie było różnych szaleństw :;230 .Mnie juz raczej żadne szaleństwa nie grozą chyba ,ze wymianą róż na płodniejsze gatunki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Elwi nie dziwię ci się że rozkochałaś się w irysach ,one potrafią złapać za serce ;:167 ;:167 Odmiany które pokazujesz są cudne sama chętnie bym je posadziła kusisz oj kusisz ;:224
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi, ślicznie dziękuję za cudną fotkę Munstead Wood i Boscobel ;:196 To jeden z najpiękniejszych duetów. Trafiłaś w samo sedno ;:108 Obie to moje ulubienice a szczególnie Boscobel - za kolor, kształt kwiatu i dumne trzymanie wyprostowanych główek. A tak w ogóle to za całokształt ;:167
Czytam, że irysy podbiły Twoje serce...Fakt, że odmian w pełnej gamie kolorystycznej jest taka masa, że można oczopląsu dostać. Wszystkie piękne i niepowtarzalne. Dobrze, że u mnie nie ma już miejsca na kolejną chorobę to popatrzę sobie spokojnie na te pięknotki w innych ogrodach. Mam nadzieję, że pomimo nowego zauroczenia, miłość do królowych tli się jeszcze w Twoim sercu?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Dziękuje za Eglantyne, cieszę się, że mi przypadła, bo jest na mojej ścisłej liście chciejstw :wink: Cudowne portreciki różane, ale szerokie perspektywy pokazały jak bajkowy jest Twój ogród... Cudny czas ;:173
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie!
Chciałam zapytać jak Ci się sprawuje metalowa pergola pod różami. Nie przemarza róża od metalu? I przede wszystkim, czy podpora jest stabilna, wytrzymała?
Miałam kiedyś taka metalową podpórkę pod różą, ale takie mizerne to było, że moja maleńka wówczas róża połamała to badziewie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Za dedykację z Abrahamem , dziękuję, wszak to moja ukochana, a może ukochany? Piszesz, że piekne kwiaty ma w tym roku Aphrodita. U mnie jeszcze jest malutka, posadzona w ubiegłym sezonie , a jej kwiaty już mnie powaliły, są duże, idealnie zbudowane z niewinnym, delkikatnym kolorem. Kwitła obficie, więc podbiła moje serce. Teraz czekam tylko, żeby stała się większym krzaczkiem, ale to pewnie dopiero za rok.
Podobają mi się u Ciebie pergole, ciągle o nich myślę, i ciągle niestety brak fantazji i ...pieniążków ( no, te by się może znalazły, ale troszkę po poznańsku mi ich żal wydać).

,
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

I kiedy dokładnie obcinasz liście piwonii? Też tak zrobię skoro to ma pomóc ;:108
Festiwal różany przecudny, ale że ci jeszcze irysy kwitną? ;:oj Moja Sarah już niestety przekwitła, z piwonii cieszę się już tylko świeżo posadzoną Bowl of Beauty ;:173 Szersza perspektywa cudna, zwłaszcza to zdjęcie mnie zauroczyło
Obrazek

Coraz bardziej ostatnio gustuję w takich klimatach ;:173
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Elwi!

Dziękuję za zdjęcie przepięknego irysa, wyobraź sobie, że nie dość, że go mam, to jeszcze w tym roku Chasing Rainbows był moim numerem jeden, jeśli chodzi o urodę kwiatów. Jak można dostać takiej sklerozy i go nie poznać to ja nie wiem ;:124
Niemniej jednak, trafiłaś z dedykacją w dziesiątkę :D

Dwa dni temu byliśmy u Kapiasa, rzeczywiście czarna włóknina prawie zniknęła, dojrzałam ją tylko w jednym miejscu.
Cudny był ogród angielski. Pachniało już z daleka. Wyobraziłam sobie, że tak musi pachnieć w ogrodach naszych forumowych różomaniaczek ;:173 Zachwyciłam się tam piękną różą, w budyniowym kolorze, przepięknie pachnącą, na oko angielka. Niestety tabliczki brak. Nie mogę odżałować, że nie zamęczyłam kogoś, by powiedział mi, jaka to odmiana... teraz nie daje mi to spokoju, bo koniecznie chciałabym ją kupić ;:145 Widziałam też (przekwitnięte już) czosnki ozdobne, z dużymi główkami, ok 60 cm wysokości. Takich szukam, ale nie wiem jak im na imię...

Twój ogród pięknieje z każdym dniem, teraz kolej na jego królowe ;:333 Szersze ujęcia to coś, co tygrysy lubią najbardziej ;:oj
Różyczki przepiękne, każda zachwyca swoją urodą. Na jesień szykuję duże zamówienie, będę bacznie obserwować Twoje ślicznotki ;:65
Czy wytypowałaś już iryski, które zaprosisz do ogrodu?

Za cynka do sprawdzonych szkółek będę bardzo wdzięczna ;:196

Pozdrawiam serdecznie,
Ania
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

I jak z iryskami, masz już swoje typy?
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu - Minnie napisałam do Ciebie na pw :D Zerknij ;:224
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elwi, jak ja Cię rozumiem z tymi irysami :wink: Ja też w tym roku wpadłam. Jakoś nigdy szczególnie nie zwracałam na nie uwagi, podobały mi się, owszem, ale w tym roku coś się zmieniło :lol: Nagle stały się dla mnie oszałamiająco piękne ;:226 Nakupowałam tyle odmian, że sama nie wiem co to się będzie działo w przyszłości :D Ale nie żałuję :wink:

Róże masz obłędne, Munstead Wood mi się strasznie podoba, na początku w ogóle mi się nie podobała, wydawało mi się, że jest ciemno czerwona, albo nawet bordowa, ale w zależności od światła, to jej taki fiolet miga po płatkach, że oko mi zaczyna mrugać :D No i nie ma zmiłuj, wyląduje przy najbliższej okazji w koszyku :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elwi czy pergolkę masz tylko do ozdoby czy pnie sie coś po niej Tegoroczne róże są jakieś takie nie wiem jak to okreslić nie mają swojego starego koloru .Np moja LL niektóre kwiaty są jakby nie jej, to samo Austinek zamiast różowić to bieleje, czyżby mu zimno było :;230 .Wolę jednak jak jest wstydliwy :wink: Aphrodite produkuje coraz więcej pąków a czosnek Szuberta miałam tylko 1 szt wyglądał zjawiskowo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dobrze rozumiem chorobę irysową
Złapałam ją 2 lata temu
I kto by przypuszczał, że w ogóle ona nastąpi.
Nie cierpiałam irysów
Pierwszego, którego dostałam od sąsiadki wyrzuciłam. Ja która nigdy niczego nie wyrzucała (teraz już się to zdarza)
Tak samo miałam z różami. Miała być tylko jedna
Bardzo dziękuję za perspektywy
Na zdjęciu z Conicą wygląda jakbys miała kilometrowy ogród
Pieknie to wygląda
x-ja-a

Post »

Dlaczego mnie jeszcze nie było w Ogrodziu? Obrazek A, pewnie dlatego, że rzadko wychodzę z wątku różanego. No a tu cuda u Ciebie! Irysami się nie zaraziłam, troszkę przestraszyła mnie Gosia powyżej, że nie jest powiedziane, że mnie to choróbsko nie dopadnie, ale na tę chwilę jest bezpiecznie. Róże masz cudne i mi również spodobała się kompozycja Munstead z Boscobel ;:167 Po raz kolejny przekonuję się, że Eglantyne tylko u mnie źle się czuje, u Ciebie, tak jak u Dorotki - jest zdrowa i piękna Obrazek Ogrodzio rządzi. Jest cuuudnie! ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękny, zadbany, wymuskany ogród.Z wielką przyjemnością zawsze go oglądam i podziwiam. ;:63 ;:63
Róże śliczne. Heidi cudna.Miałam na nią kiedyś wielka ochotę.Ale jak zamawiałam róze, ta akurat była niedostępna.I już dałam sobie z nią spokój.
A teraz chcę mi się jeszcze ze 2 pnące na siatkę dać i ze 3 okrywówki,które kwitły by ciągle.
Czy coś Eluś możesz polecić ???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”