Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu co to za niebieskie kuleczki podobne do czosnku? :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit . Jak zwykle zaserwowałaś ucztę dla zmysłów ;:180 . W kajecie już zanotowałam te Panny, piękne są a do tej pory nie doceniałam tego koloru ;:224 . Niebezpiecznie jest odwiedzać Twój wątek bo cała lista chciejstw zapisana ;:306 . Świetne połączenia kolorystyczne ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu to czosnek błękitny -Allium Caeruleum. ;:215

Obrazek

Mariusz ruszyć to ona ruszy na pewno. Pytanie tylko czy zimą nie będą jej przemarzać pędy na styku z pergolą. Ja tak miałam. Długalaśne baty pięknie przezimowałby mi w zeszłym roku, gdyby nie to, że pęd czerniał tam gdzie dotykał się z pergolą. I musiałam ciąć, bo pędy zaczęły zasychać. Tej zimy byłam mądrzejsza i zabrałam metalowe podpórki. I Eden pięknie przezimowała. ;:215 Ciesząc mnie teraz mnóstwem kwiatów. ;:333

Obrazek

Ewa dziękuję za poradę. Gdybym trafiła na taką niziutką białą jeżóweczkę, to czemu nie? Choć i lawenda brzmi dobrze. Własnie przed chwilą zamówiłam sobie powojnika Little Artist, który docelowo ma 20cm. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Też uwielbiam szałwie.

Obrazek

Ewelinko super, że imiona panienek zanotowane. :tan A interesowały by Cię jaśniutkie panny, prawie białe z nutką budyniu czy różu? Coś jak Crocus Rose albo Stephanie Baronin zu Guttenberg?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Perfekcyjna pani ogrodu ;:306 Kiedy wyemitowany będzie pierwszy odcinek,przyznaj się Aniu ;:138
Wszystko pięknie jak zawsze,teraz czekam z niecierpliwością czym skalniak obsadzisz :wink: Ja poszedłem na łatwiznę i obsadziłem tym co mi się podobało za bardzo nie wczytując się w temat skalniaków żebym znów mętliku w głowie nie miał :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hahhaha Mariusz, człowiek zazwyczaj pokazuje to co chce, by było widziane. ;:131
Ja też na skalniaku zamierzam posadzić tylko to co mi się podoba. I będą to głównie niskie floksy. Zastanawiam się już tylko nad małym akcentem, by latem nie było tam tylko zielono. ;:215
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu u Ciebie jest tak pięknie, Maniuś ma rację. ;:196
Twój wątek to dla mnie nie tylko spisane moje ogrodowe marzenia, to zawsze dawka pozytywnej energii,
którą emanuje. Wszystko tak tu harmonijnie ze sobą zestawione...nic dodać...
a Ty dodajesz, dodajesz....aż wszystkim o mało żółć nie pęknie z zachwytu (przynajmniej mnie).
Bo to taki zachwyt z żyłką zazdrości, ale inaczej się nie da na Twój ogród patrzeć...no odrobina zazdrości
być musi. To właśnie zaraża, paraliżuje i sprawia, ze choć odrobinkę próbujemy zbliżyć się do Twojego poziomu. ;:196 Nigdy nie mogę znaleźć czasu, ale muszę Twój wątek oblecieć z dlugopisem w ręku by zapisać nazwy róż, które są jeszcze obiektem moich chciejstw.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu takie też mnie interesują a Stephanie Baronin zu Guttenberg mam i powiem Ci, że jest cudna. Na pewno dokupię jeszcze bo ma cudne kwiaty i jak na takiego młodzika świetnie sobie u mnie radzi ;:215 . Crocus Rose też bardzo ładna ;:333 . Jak będziesz serwowała takie zdjęcia to chyba każda róża będzie mi się podobać ;:306 . Twoja Edenka jest zachwycająca . Jak ja się cieszę, że mam dwie :lol: . Jednak na takie krzaczki to sobie poczekam ze dwa lata o ile mi nie zmarznie ;:224 . Coraz bardziej zastanawiam się nad takim skalniaczkiem jak u Ciebie ;:131 , tylko na ten moment nie wiem gdzie. Kiedyś na pewno powstanie mimo, że nie mam prywatnego Bruca Willisa tak jak Ty ;:224 .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Podpisuję się pod słowami Eli :D
Aniu jesteś wzorem do naśladowania dla wielu osób. Jestem jednym z nich :uszy
Wszystkie nasadzenia masz przemyślane, wyglądają niezwykle uroczo.
powinnaś być architektem ogrodów ;:173
Tez muszę pospacerować się i spisać piękne odmiany róż i powojników :)
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...wszystkie róże zachwycają, Edenka ;:215 . Moja jeszcze malusia, choć pączki już ma. ;:oj Posadziłam przy pergoli, teraz rozmyślam czy nie popełniłam błędu. :roll: Przecież ona nigdy nie osiągnie 2 metrów wysokości, choćby i troszkę mniej. Poza tym kwiaty tylko na szczytach będą, przesadzać już bym nie chciała :cry: Nareszcie dziś troszkę popadało. :heja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jeszcze mi tak do głowy przyszło a propos tego Twojego skalniaczka. Może postawisz na dzwonki ?? Są niskie odmiany dzwonków karpackich a one kwitną od teraz więc zdobiły by Twój skalniak w tym okresie. Są poza tym w Twojej kolorystyce ;:224 . Poza tym dzwonek Poszarskiego też jest ładny i płożący, w sam raz na skalniak ;:108 . Dzwonek dalmatyński też możesz posadzić ;:224 . Tyle mi przyszło do głowy , udanego dnia :wit .
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Aniu, tym razem zachwycam się różami.
Pirouette jest urocza ale najbardziej podoba mi się ta ostatnia biała, która ma w środku pudrowe słodkości :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, śliczne rabatki, bylinki! ;:167
Pełnia lata! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, cudowne zdjęcia ;:180 Crocus Rose z ostróżką zjawiskowo się prezentuje ;:215 A tak poza tym, to Crocus rose coś u Ciebie nadto różowa ;:oj Ciekawe, może to kwestia gleby?
Czas tak gna. A tu niestety najpiękniejszy miesiąc mija jak z bicza strzelił! Też tak macie?
Uhmmm ;:108 Każdego wieczora przeżywam wielki żal, że kolejny dzień czerwca minął ;:145 Chciałabym ten miesiąc wydłużyć, zresztą wiesz. Jeszcze tylko kilka dni i już lipiec ;:131 Niedosyt kwitnących róż, niedosyt ciepłych nocy, niedosyt truskawek, niedosyt robaczków świętojańskich... I tak tych niedosytów mogłabym wymieniać jeszcze wiele. Ale może właśnie dlatego tak kochamy ten miesiąc, że tak krótko trwa? ;:224
Super gąsienicę wypatrzyłaś ;:333 Nie wiem co z niej wyrośnie, ale już w tym stadium jest wyjątkowo piękna ;:108
Jestem bardzo ciekawa nowego zakątka z zegarem słonecznym ;:65 Co planujesz tam posadzić? Będą kolejne róże? ;:183
aha, Aniu, mam pytanie - ten mój "pieron" Huldine wybujał pędami na 2 metry, ale nie ma ani jednego kwiatka ;:185 Czy to normalne? Sadzony w ubiegłym roku. Nie kwitł, wiadomo, nówka itd. Ale w tym roku już chyba powinien coś pokazać?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Uwielbiam Aniu łączenie roślin u Ciebie... To, że na zdjęciu jest np. róża, ale coś się do niej "przykleja" lub koło niej dynda, tworząc niesamowite aranżacje i zestawienia. Niektóre Twoje zdjęcia można oglądać i oglądać, np. tak jak to, na które zwróciła uwagę Sonia ;:173
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

O tak czerwiec piękny miesiąc, tyle kolorów, zapachów, nasze serduszka biją szybciej na widok kwiatów, które co ranek pokazują coś nowego, chciałoby się powiedzieć chwilo trwaj... ale niestety czerwiec dobiega końca...

Aniu jesteś mistrzynią łączenia róż z bylinkami, tak pięknie tworzysz swój ogródeczek ;:138 ;:138
Nie mogę napatrzeć się na Twoje fotografie. Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”