Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
Aniu co to za niebieskie kuleczki podobne do czosnku? 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
. Jak zwykle zaserwowałaś ucztę dla zmysłów
. W kajecie już zanotowałam te Panny, piękne są a do tej pory nie doceniałam tego koloru
. Niebezpiecznie jest odwiedzać Twój wątek bo cała lista chciejstw zapisana
. Świetne połączenia kolorystyczne
. Pozdrawiam
.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu to czosnek błękitny -Allium Caeruleum.

Mariusz ruszyć to ona ruszy na pewno. Pytanie tylko czy zimą nie będą jej przemarzać pędy na styku z pergolą. Ja tak miałam. Długalaśne baty pięknie przezimowałby mi w zeszłym roku, gdyby nie to, że pęd czerniał tam gdzie dotykał się z pergolą. I musiałam ciąć, bo pędy zaczęły zasychać. Tej zimy byłam mądrzejsza i zabrałam metalowe podpórki. I Eden pięknie przezimowała.
Ciesząc mnie teraz mnóstwem kwiatów.

Ewa dziękuję za poradę. Gdybym trafiła na taką niziutką białą jeżóweczkę, to czemu nie? Choć i lawenda brzmi dobrze. Własnie przed chwilą zamówiłam sobie powojnika Little Artist, który docelowo ma 20cm. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Też uwielbiam szałwie.

Ewelinko super, że imiona panienek zanotowane.
A interesowały by Cię jaśniutkie panny, prawie białe z nutką budyniu czy różu? Coś jak Crocus Rose albo Stephanie Baronin zu Guttenberg?

Mariusz ruszyć to ona ruszy na pewno. Pytanie tylko czy zimą nie będą jej przemarzać pędy na styku z pergolą. Ja tak miałam. Długalaśne baty pięknie przezimowałby mi w zeszłym roku, gdyby nie to, że pęd czerniał tam gdzie dotykał się z pergolą. I musiałam ciąć, bo pędy zaczęły zasychać. Tej zimy byłam mądrzejsza i zabrałam metalowe podpórki. I Eden pięknie przezimowała.

Ewa dziękuję za poradę. Gdybym trafiła na taką niziutką białą jeżóweczkę, to czemu nie? Choć i lawenda brzmi dobrze. Własnie przed chwilą zamówiłam sobie powojnika Little Artist, który docelowo ma 20cm. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Też uwielbiam szałwie.

Ewelinko super, że imiona panienek zanotowane.

Perfekcyjna pani ogrodu
Kiedy wyemitowany będzie pierwszy odcinek,przyznaj się Aniu
Wszystko pięknie jak zawsze,teraz czekam z niecierpliwością czym skalniak obsadzisz
Ja poszedłem na łatwiznę i obsadziłem tym co mi się podobało za bardzo nie wczytując się w temat skalniaków żebym znów mętliku w głowie nie miał 

Wszystko pięknie jak zawsze,teraz czekam z niecierpliwością czym skalniak obsadzisz

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hahhaha Mariusz, człowiek zazwyczaj pokazuje to co chce, by było widziane.
Ja też na skalniaku zamierzam posadzić tylko to co mi się podoba. I będą to głównie niskie floksy. Zastanawiam się już tylko nad małym akcentem, by latem nie było tam tylko zielono.

Ja też na skalniaku zamierzam posadzić tylko to co mi się podoba. I będą to głównie niskie floksy. Zastanawiam się już tylko nad małym akcentem, by latem nie było tam tylko zielono.

Aniu u Ciebie jest tak pięknie, Maniuś ma rację.
Twój wątek to dla mnie nie tylko spisane moje ogrodowe marzenia, to zawsze dawka pozytywnej energii,
którą emanuje. Wszystko tak tu harmonijnie ze sobą zestawione...nic dodać...
a Ty dodajesz, dodajesz....aż wszystkim o mało żółć nie pęknie z zachwytu (przynajmniej mnie).
Bo to taki zachwyt z żyłką zazdrości, ale inaczej się nie da na Twój ogród patrzeć...no odrobina zazdrości
być musi. To właśnie zaraża, paraliżuje i sprawia, ze choć odrobinkę próbujemy zbliżyć się do Twojego poziomu.
Nigdy nie mogę znaleźć czasu, ale muszę Twój wątek oblecieć z dlugopisem w ręku by zapisać nazwy róż, które są jeszcze obiektem moich chciejstw.

Twój wątek to dla mnie nie tylko spisane moje ogrodowe marzenia, to zawsze dawka pozytywnej energii,
którą emanuje. Wszystko tak tu harmonijnie ze sobą zestawione...nic dodać...
a Ty dodajesz, dodajesz....aż wszystkim o mało żółć nie pęknie z zachwytu (przynajmniej mnie).
Bo to taki zachwyt z żyłką zazdrości, ale inaczej się nie da na Twój ogród patrzeć...no odrobina zazdrości
być musi. To właśnie zaraża, paraliżuje i sprawia, ze choć odrobinkę próbujemy zbliżyć się do Twojego poziomu.

- ewelkacha88
Aniu takie też mnie interesują a Stephanie Baronin zu Guttenberg mam i powiem Ci, że jest cudna. Na pewno dokupię jeszcze bo ma cudne kwiaty i jak na takiego młodzika świetnie sobie u mnie radzi
. Crocus Rose też bardzo ładna
. Jak będziesz serwowała takie zdjęcia to chyba każda róża będzie mi się podobać
. Twoja Edenka jest zachwycająca . Jak ja się cieszę, że mam dwie
. Jednak na takie krzaczki to sobie poczekam ze dwa lata o ile mi nie zmarznie
. Coraz bardziej zastanawiam się nad takim skalniaczkiem jak u Ciebie
, tylko na ten moment nie wiem gdzie. Kiedyś na pewno powstanie mimo, że nie mam prywatnego Bruca Willisa tak jak Ty
.

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Podpisuję się pod słowami Eli
Aniu jesteś wzorem do naśladowania dla wielu osób. Jestem jednym z nich
Wszystkie nasadzenia masz przemyślane, wyglądają niezwykle uroczo.
powinnaś być architektem ogrodów
Tez muszę pospacerować się i spisać piękne odmiany róż i powojników

Aniu jesteś wzorem do naśladowania dla wielu osób. Jestem jednym z nich

Wszystkie nasadzenia masz przemyślane, wyglądają niezwykle uroczo.
powinnaś być architektem ogrodów

Tez muszę pospacerować się i spisać piękne odmiany róż i powojników

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu...wszystkie róże zachwycają, Edenka
. Moja jeszcze malusia, choć pączki już ma.
Posadziłam przy pergoli, teraz rozmyślam czy nie popełniłam błędu.
Przecież ona nigdy nie osiągnie 2 metrów wysokości, choćby i troszkę mniej. Poza tym kwiaty tylko na szczytach będą, przesadzać już bym nie chciała
Nareszcie dziś troszkę popadało. 

- ewelkacha88
Aniu jeszcze mi tak do głowy przyszło a propos tego Twojego skalniaczka. Może postawisz na dzwonki ?? Są niskie odmiany dzwonków karpackich a one kwitną od teraz więc zdobiły by Twój skalniak w tym okresie. Są poza tym w Twojej kolorystyce
. Poza tym dzwonek Poszarskiego też jest ładny i płożący, w sam raz na skalniak
. Dzwonek dalmatyński też możesz posadzić
. Tyle mi przyszło do głowy , udanego dnia
.

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, tym razem zachwycam się różami.
Pirouette jest urocza ale najbardziej podoba mi się ta ostatnia biała, która ma w środku pudrowe słodkości
Pirouette jest urocza ale najbardziej podoba mi się ta ostatnia biała, która ma w środku pudrowe słodkości

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, śliczne rabatki, bylinki!
Pełnia lata!

Pełnia lata!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, cudowne zdjęcia
Crocus Rose z ostróżką zjawiskowo się prezentuje
A tak poza tym, to Crocus rose coś u Ciebie nadto różowa
Ciekawe, może to kwestia gleby?
Każdego wieczora przeżywam wielki żal, że kolejny dzień czerwca minął
Chciałabym ten miesiąc wydłużyć, zresztą wiesz. Jeszcze tylko kilka dni i już lipiec
Niedosyt kwitnących róż, niedosyt ciepłych nocy, niedosyt truskawek, niedosyt robaczków świętojańskich... I tak tych niedosytów mogłabym wymieniać jeszcze wiele. Ale może właśnie dlatego tak kochamy ten miesiąc, że tak krótko trwa?
Super gąsienicę wypatrzyłaś
Nie wiem co z niej wyrośnie, ale już w tym stadium jest wyjątkowo piękna
Jestem bardzo ciekawa nowego zakątka z zegarem słonecznym
Co planujesz tam posadzić? Będą kolejne róże?
aha, Aniu, mam pytanie - ten mój "pieron" Huldine wybujał pędami na 2 metry, ale nie ma ani jednego kwiatka
Czy to normalne? Sadzony w ubiegłym roku. Nie kwitł, wiadomo, nówka itd. Ale w tym roku już chyba powinien coś pokazać?

UhmmmCzas tak gna. A tu niestety najpiękniejszy miesiąc mija jak z bicza strzelił! Też tak macie?

Super gąsienicę wypatrzyłaś

Jestem bardzo ciekawa nowego zakątka z zegarem słonecznym

aha, Aniu, mam pytanie - ten mój "pieron" Huldine wybujał pędami na 2 metry, ale nie ma ani jednego kwiatka

- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Uwielbiam Aniu łączenie roślin u Ciebie... To, że na zdjęciu jest np. róża, ale coś się do niej "przykleja" lub koło niej dynda, tworząc niesamowite aranżacje i zestawienia. Niektóre Twoje zdjęcia można oglądać i oglądać, np. tak jak to, na które zwróciła uwagę Sonia 

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

O tak czerwiec piękny miesiąc, tyle kolorów, zapachów, nasze serduszka biją szybciej na widok kwiatów, które co ranek pokazują coś nowego, chciałoby się powiedzieć chwilo trwaj... ale niestety czerwiec dobiega końca...
Aniu jesteś mistrzynią łączenia róż z bylinkami, tak pięknie tworzysz swój ogródeczek

Nie mogę napatrzeć się na Twoje fotografie. Pozdrawiam