Jadziu JAKUCH
Próbuję leczyć moją Aleksandrę. Może to jest nekroza, bo objawy nie pasują do żadnej innej choroby róż.
Zrobiłam jej oprysk kaptanem. Jeżeli dalej będą pędy zamierać usunę ją. Nie chcę aby inne róże się pochorowały.
Maria Curie bardzo ładnie rośnie. To okaz zdrowia i bujności kwitnienia, ale zastanawiam się czy nie oddać jej w dobre ręce, a w jej miejsce przenieść
Mary Rose.
'Maria Curie'
Elu Elam,
miło było Cie poznać osobiście . Zapraszam do mojego ogródka. Nie jest on uporządkowany, ani elegancki, ale bujnie w nim wszystko rośnie.
'Chippendale'
Ewo ewka 36jj
Za Eifelzauber rośnie
'Lchtkonigin Lucia' staromodna Kordeska. Jest ze mną od wielu lat, choć taki żółty kolor dawno wyszedł z mody, trudno by się było z nią rozstać.
.
Cymo 2704
Tchaikovski jest kremowo biały. To wdzięczna zdrowa róża. Wszystkie róże Meillanda są wyjątkowo zdrowe i mają piękne błyszczące liście.
W tle rośnie żółta 'Marselisborg' i 'Golden Border'.
PEPESI
Mam nadzieją, że Lisica nie nic przeciwko pokazaniu zdjęć jej ogrodu. Faktycznie mało uchyla rąbka tajemnicy, a przecież jest się czym chwalić.
W zeszłym roku moje róże nie były tak ładne. Nie wiadomo czemu ten rok taki korzystny, bo pogoda taka sobie.
'
Nina Renaissance' o ogromnych kwiatach, cudnie pachnących.
Elwi,
W zeszłym roku róże też mnie nie zachwyciły. Może za rok będzie u Ciebie lepiej. Trzeba dać im szansę. Te chore i najsłabsze usunąć, zostawić te najsilniejsze. Ogród bez róż byłby smutny. Podlej je 'Magiczną Siłą' , podsyp obornikiem granulowanym.
Mówisz, że irysy zawróciły Ci w głowie. Wiem coś o tym, też tak miałam kilka sezonów temu. Miłość mi nie przeszła. Irysy ciągle kocham.
W tym roku zaskoczyła mnie różyczka, na którą już od dawna nie zwracam uwagi. Trzy małe pędy, wzrost nieduży, a zakwitła cudnym, niesamowitym kwiatkiem o miedzianym kolorze. Mam na myśli
'Hot Chocolate' Carrutha
jeszcze słodziak '
Chippendale' dla Ciebie