Witam
W sobotę deszczyk dobrze podlał roślinki a i dzisiaj nieżle popadało , za to w niedzielę okrutnie dusiło i nie dało się popracować w plenerze .W sobotni wieczór rozpaliłam sobie ognisko , a jak jest ciepło to pić się chce i tak ze szklaneczką mocnego napitku spędziłam czas do północy co skutkowało tym, że spaliłam stertę niepotrzebnych gałęzi , desek ,starych półek , wychyliłam 3 szklaneczki napitku, i niewiedzieć dlaczego , poczułam senność i dziwne zmęczenie w nogach , więc zagasiłam ogień i poszłam palulu . Rano czacha bolała mnie niemiłosiernie , ale to pewnie na tą idącą duchotę

.
Bożenko, Liliowiec jest dokładnie w takim kolorze , a cebulka wcale nie taka mała .Groszek cukrowy już zrywałam do jedzenia bo taki młodziutki to najsmaczniejszy .
Zuziu ,masz rację że od przybytku też głowa boli , ale od innych rzeczy również

, właśnie przerabiałam to ostatnio .Len kwitnie mi od piątego czerwca i dalej sobie kwitnie . Myślę że ma kwiatki około miesiąca .Moje liliowce też już lada dzień powinny kwitnąć ,bo pączki zaczynają pękać .W tym sezonie będę dokładnie robiła im zdjęcia i zapisywała kolejność kwitnienia .
Iwonko ,mam wrażenie że len nie ginie całkiem na zimę bo wiosną wcześnie go widzę i całe szczęście bo inaczej mogłabym go niechcący z zielskiem wypielić jak nic a jest u mnie już kilka lat , chociaż mało przyrasta .
Mariuszu ,dla mnie liliowce to drugie po różach niezbędne kwiaty w ogrodzie , ilość odmian jest tak duża , że każdy znajdzie coś dla siebie więc dobrze że masz je w ogrodzie bo na pewno ucieszą i Twoje oczy .
Iwonko1 ,Nigdy nie zbierałam z niego nasion i nawet nie pamiętam jakie te nasiona ma , bo w zasadzie nasion nie zbieram wcale , albo rzadko mi się to zdarza , po prostu nie bardzo o tym pamiętam bo jak wpadam do ogrodu na dwa dni to zawsze jest za mało czasu na wszystko .Jak wpadnie mi w oczy i będę pamiętała to oczywiście zbiorę nasionka , ale na sto procent nie obiecuję ,ewentualnie przypomnij proszę .
Irysy holenderskie
Farbownik
Ventilo
Cherzogin Kristina
Dolce Vita
Chipendelle
Old Port
Lampion
Laguna