Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Skalne miasteczko warte zwiedzenia,bardzo lubię się przejść po między tymi skałami ;:215
Na działeczce wszystko pięknie wypielęgnowane,trawkę masz zieleniutką.Chyba wilgotną glebę macie na działce?Czy bardzo dużo podlewasz ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu śliczna Praga, uwielbiam to miasto ;:167 Miłość do kamieni też jest we mnie, kamienie zwożę z różnych miejsc albo malutkie albo duże i mam je wszędzie. Takiego wielkiego trudno wziąć ale w mojej okolicy są ;:215
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam. ;:128

Moniko..potwierdzam, Czechy piękne...warto się wybrać choćby na kilka dni. :D

Basiu..nie kuś nowymi różami ;:306 . Wszystkie miejsca już pozajmowane, poza tym boję się przesadzania. Eden Rose przesadziłam w to bardziej odpowiednie miejsce, do dzisiaj choruje. :wink:

Joasiu...kto lubi zwiedzać takie wycieczki zawsze cieszą, ja właśnie do takich należę. :D

Bożenko..gdzie indziej się znajdę, kwestia czasu. :wink: Dlatego spieszę się aby zobaczyć to co mi się marzyło, potem już ;:185

Marysiu..Praga to perełka, inne mniejsze miasta także,,kto nie był warto się wybrać. :D

Wandziu...wspomnienia zostaną na pewno i te dobre i złe. Czesi to bezwyznaniowcy..w Boże Ciało pracują, kościoły pozamykane a właściwie prawie ich brak. Dzieci nie wiedzą co to pierwsza komunia św. itd. :wink:

Elu..już wróciłam do rzeczywistości. ;:306 O nasionkach będę pamiętała. ;:168

Ewelinko..o dziwo podczas mojej nieobecności martwiłam się o działeczkę, tymczasem miło mnie zaskoczyła, oczywiście na chwaściory nie patrzyłam tylko co zakwitło. ;:306

Dominiko..także parę lat temu byłam w Pradze. Z braku czasu nie wszystko zdążyliśmy zobaczyć. Teraz na spokojnie, więcej czasu...chyba najważniejsze miejsca warte zwiedzenia, zwiedziliśmy. ;:128

Seba...plan wycieczki tak zaplanowaliśmy aby ważniejsze miejsca na trasie naszego przejazdu zobaczyć. Poza Pragą Pardubice i jej okolice, Skalne Miasto, Osówka, Książ... ;:108

Aniu...takie wycieczki raczej nie na odpoczynek. :;230 , niemniej warto czasem oderwać się od codzienności. :D

Lucynko..co ty mówisz, za stara ;:124 . Nigdy na nic nie jest za późno, jedynie nie zawsze jest odpowiednia pora aby to zrobić. Gdyby nie Islamiści...planowaliśmy następny wypad do Francji. Na razie się waham. :wink:
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu..dzięki za pochwały mojego trawniczka. :D Glebę mam zapewne taką jak ty..toż to zapewne ten sam teren . Owszem w upały dużo podlewam a i nawozu daję z czego moja druga połówka niezbyt zadowolona, za często musi kosić. ;:306
Marysiu..także lubię zwozić kamienie, tu były jednak zbyt duże. Po drodze na pewno jakiś ładny by się znalazł ale mój kierowca nie chciał się zatrzymać ( chyba mnie wyczuł po co )...tłumaczył że zbyt duże serpentyny. :;230

A teraz ogrodowo. :D
Obrazek
Laguna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu, może taką bardzo wczesną wiosną (gdy już będzie zmienia odmarznięta, ale róże jeszcze w śnie) spróbuj przesadzania.
W tym roku trzy róże przesadzałam m.in. Bonicę i ona najmniej to odczuła, Felicia (zamieniałam je miejscami) trochę bardziej... widać, że odchorowuje ten proces, ale i ona była mocno już zakorzeniona, pomimo, że posadzona wiosną 2016. Ma pączki, kwiatuszki, ale są dużo mniejsze i drobniejsze niż były w ubiegłym roku.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu i ogród śpieszy by Ci się pokazać w okazałości ,cudne kwitnienia!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Zuziu, jak nazywa się ta biała róża na zdjęciu? Spodobała m się :D
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ileż kwiatów! :) Jak to miło zastać taki widok po powrocie do domu. :)

Wracając jeszcze do Pragi - ja również należę do osób, które nie usiedzą na miejscu i zwiedzają ile się da. :) W dwa dni zobaczyliśmy z Mężem sporą część tego pięknego miasta, ale niestety nie było czasu, aby spokojnie nacieszyć się jej wszystkimi urokami. Za to ogromnie miło wspominam wieczorny widok na całą Pragę z wieży telewizyjnej Zizkov. Można tam wyjechać na taras widokowy, który jest na wysokości prawie 100 m, jest na co popatrzeć. :) A i zamki, które zwiedzaliśmy w drodze z Pragi do domu - są wspaniałe.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ogród kwitnący a zielska nie widzę . U mnie dzisiaj popadało trochę i znowu posadziłam trochę jednorocznych po tulipanach . Nie za dużo aby w razie czego gdy znowu pokarze się słoneczko nie latać za dużo z konewkami ..Piękna biała róża u mnie dopiero w pąkach ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu mówisz, że kierowca zna Cię aż za dobrze :;230 Śliczna ta biała róża, jak się nazywa? Ciepło u Ciebie, bo lilie kwitną a moje w zielonych pączkach, ale niech się nie spieszą ...bo do czego? lato trwaj jak najdłużej :D
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuziu, wspaniała wycieczka. Praga bardzo mi się podoba.
O tym Skalnym Mieście dowiaduję się po raz pierwszy ;:215
Cieszę się, że rośliny przywitały Cię po powrocie tak kolorowo. ;:3
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w nowym tygodniu, od rana słoneczko..mam nadzieję że będzie do wieczora byle nie upał bo takiej pogody nie lubię. :D . Plan na dziś już mam, odmłodzić żurawki, powycinać przekwitnięte i jak zawsze chwaściory. ;:306 Powinno się udać, tylko ze mną jest tak że najczęściej plan sobie a ja sobie. :;230 . Co na to poradzę jak podczas jednej pracy zobaczę pilniejszą. ;:306

Basiu...dobrze radzisz aby przesadzić różyczkę wczesną wiosną, wiem, wiem ..tak najbezpieczniej. ;:173 Po mimo że ja z tych ;:65 , co to wszystko na już, tym razem się wstrzymam i poczekam do wiosny. Tylko czy wytrzymam. ;:oj

Bożenko...bardzo lubię ten czas i oby trwał jak najdłużej. ;:108 . Zazwyczaj niecierpliwie czekamy kiedy to czy tamto zakwitnie i ani się obejrzymy będzie już po lecie. :roll:

Dominiko..owa róża to Rosa biała. ;:128 . Pierwszego roku nie byłam z niej zbyt zadowolona, obecnie jestem zachwycona. Zbudowała piękny duży krzak, obficie kwitnie i co cieszy..kwitnie całe lato z małymi przerwami. :heja

Joasiu...także byłam z rodzinką w Pradze parę lat temu, niestety z braku czasu nie wszystko zwiedziliśmy...dlatego teraz nocowaliśmy aby między innymi zobaczyć te piękne oświetlone wieczorne widoki. :heja

Janeczko..u mnie bez deszczu, niemniej kwiatki na brak wody nie narzekają, dbam o to. ;:173 Co do tulipanów właśnie parę dni temu wykopałam cebule choć nigdy do tej pory tego nie robiłam. Nie mam ich zbyt wiele a do tego powyrastały po dwa, trzy w różnych częściach działki. Na jesień wsadzę je w jedno miejsce dla lepszego efektu. :D

Marysiu..otóż to , nie ma co niecierpliwić się do kwitnienia naszych kwiatków co dość niedawno to do mnie dotarło. Spieszyć się do jesieni a potem zimy, oj nie. ;:185 . Co do różyczki tak jak wyżej napisałam..Rosa biała. :D

Beatko...tak zaplanowaliśmy trasę aby mieć po drodze Skalne Miasto o którym słyszałam. ;:108 . Jest jednak u nas w Polsce podobne i ponoć równie tam pięknie, niestety w tej chwili zapomniałam nazwę. ;:131

No i troszkę z mojej działeczki.

Obrazek
Pysznogłówki
Obrazek
Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Calle
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Zuziu, jak też tak mam z pracą w ogrodzie, często zaczynam robić coś zupełnie innego niż zaplanowaam :)

Śliczna ta biała róża ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, ślicznie w Twoim ogrodzie! ;:63
Różyczki pokazują swoje piękne oblicza ;:333 i lilie ;:333 i... zgaduję, ale pewnie się mylę... kalle? ;:333 A może tylko podobne do kalli... Oświeć mnie, proszę. ;:180
No i pysznogłówka już w pełni kwitnienia :roll:
Dobrej pogody życzę i zdrówka. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza :wit . Twoje pysznogłówki już kwitną :shock: ?? Szybkie są ;:oj . Kojarzysz może nazwę tej pierwszej lilii pod różą ?? Taka morelowa , ładna ;:173 . Kompozycja jednorocznych w koszu świetna ;:333 . Pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”