Ach skoro o Haworcjach mowa, mam kilka aktualnych fotek. Chwilowy, przymusowy plażing na balkonie:
Haworthia coarctata forma ... jakaś inna od standardowej, ale jaka to nie wiem, z taką nazwą nabyłam.
Haworthia coarctata, zwykła, można sobie porównać z tą wyżej, a rośnie w doniczce razem z Haworthia venosa ssp. tessellata
Różne scabra

wszystkie to tegoroczne nowości, wszystkie cudowne, strasznie się cieszę, że udało mi się je zdobyć! Jako pierwsza; Haworthia scabra var. morrisiae

Haworthia scabra v. scabra - klon rodzimy

Haworthia scabra var. starkiana, Schoemanspoort

Mam jeszcze jedną, ale jeszcze nie wydobrzała i nie nadaje się na sesję :P
Kolejna nowość tegoroczna, Haworthia pumila Worcester, cudna!!
Haworthia 'Clive' - i kolejna, ta wzięta bardziej z ciekawości...
To już stary bywalec, Haworthia angustifolia 'baylissii'
Haworthia truncata - tę chyba każdy zna, chociażby z widzenia :P
Haworthia viscosa var. viscosa
Haworthia cuspidata
Haworthia attenuata (forma jasnozielona), kupiona kiedyś na all, to nie jest ta od Ciebie Beatko niestety, od Ciebie mi szybko padła - sprawdziłam to.
Haworthia attenuata
Haworthia attenuata 'Concolor' - to ta większa, z tyłu i Haworthia attenuata 'Clariperla', Locality: Commitees Drift
Haworthia attenuata 'Big Band'
Haworthia attenuata var. attenuata variegated Pink Green
Haworthia limifolia var. slinner (ex. USA)
Haworthia limifolia variegated yellow (ex. USA)
Haworthia limifolia ciemniejsza, mam jeszcze jedną zwykłą limifolia która jest dużo jaśniejsza, pomimo tego samego stanowiska i Giant form, która jeszcze "giant" nie jest ale jest z tych 3 najciemniejsza...
Jedne z najładniejszych Haworthia wg mnie; Haworthia nigra ?angustata? (ex Mesa Garden)
Haworthia nigra (ex. Whitestone)
Haworthia reinwardtii var. zebrina - ślicznie mi w tym sezonie rośnie
Haworthia pygmaea var. argenteo-maculosa JDV 86-75, Cooper Station (ex Gariep Plants)
Haworthia glabrata