Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Witaj Eluś ,dobrze,że się odrobiłaś,ja nie mogę ale ta ilość jest nie do ogarnięcia ,i nowe roślinki będą wsadzone to będzie jeszcze piękniej ,gdybyś miała ogród przy sobie to zawsze coś się zrobi codziennie ,a w Twoim przypadku wszystko się zostawia ,ja też pracuję ,no może nie musze być codziennie w pracy ,ale jednak i tak mi to sporo czasu zajmuje ,pozdrawiam ;:168
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ela, ile nowych roślinek do wsadzenia:) Cudnie:) Ostróżki masz przepiękne!!! miło popatrzeć na wypielęgnowane ogrody:)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zakręconych ogrodowo ,witam serdecznie .

Cztery dni minęły jak jeden dzień i pewnie nie tylko mnie .W ogrodzie prawie lato bo rośliny prześcigają się w kwitnieniu , deszczyk dobrze podlał wszystko co zielone , więc i podlewać za mocno nie było potrzeba .Róże nareszcie ruszyły ale ze wszystkich nie jestem zadowolona , będę jednak musiała zrobić selekcję .Mszyca jeszcze trochę się pojawia , ale tragedi nie ma .Wiele roślin zaskoczyło mnie swoim rozmiarem , więc jesienią będzie dodatkowa praca z przesadzaniem .Zastałam też małą niespodziankę , róża Rhapsody in blu okazała się różą w kolorze koralowym z olbrzymim kwiatem , ot zagadka .Najgorsze że posadziłam ją do niebieskich róż i teraz pasuje jak pięść do nosa ;:306 .Domek ogrodowy prawie wykończony , jeszcze tylko rynny i obsadzić w koło .Jeszcze trochę pracy zostało z zagospodarowaniem w środku , ale to już na bieżąco .Zaczęłam nową rabatę po starym skalniaku i na razie posadziłam kilka większych roślin między innymi Amanogawę ,Hortęsję ,Abelię dwa mniejsze krzewy ,ale nazwy nie pamiętam i uzupełniłam tym co miałam pod ręką .Po drodze natrafiam na bardzo grube korzenie , które jeżeli są płytko trzeba niestety wyrąbać co wydłuży prace ziemne i wykończenie rabaty nie mam jednak napinki i pomału ją zrobię .

Zuzieńko , dziękuję za pochwałę ,u mnie też jest mszyca , taka pogoda niestety nam się trafiła .Wszystkiego dobrego i dbaj o siebie . ;:196

Mariuszu , jeżeli chodzi o zakup nowych roślinek to przyznaję się bez bicia że nie mam hamulców , niestety . Pomogło by chyba tylko odcięcie kasy , no ale jak mam to zrobić sama sobie ? :;230

Witaj Aniu , tak to Amanogawa ,właśnie ją posadziłam na docelowe miejsce i mam nadzieję że będzie grzeczna i zakwitnie mi ślicznie . Na ostróżki nie mogę narzekać , sprawują się nienagannie .Bardziej matrwią mnie moje różane panny , szczególnie angielki bo marnie rosną i kwitną , może Masz na nie receptę ?

Dorotko , z ostróżkami miałam podobnie jak Ty , same mi znikały .Te są wyjątkowe , ale może dlatego że końcem marca podsypałam im azofoski i rosły mi w oczach .Ta biała róża jest śliczna , ma ciemne , lśniące liście i duży , pełny kwiat , który utrzymuje dosyć długo , więc co można chcieć więcej .Fotki poniżej .

Asiu , dziękuję , chyba nie ma takiego weekendu żebym czegoś zielonego do posadzenia nie przytargała ;:306 . Pozdrawiam ;:167

Martuniu ,Ja też stale mam jakieś zaległości ogrodowe bo ogród na doskok niestety ,ale tak musi być . Mimo wszystko jakoś sobie radzę co oczywiście wymaga często samodyscypliny no i wysiłku fizycznego .Ty też nie masz lekko ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitła Laguna
Obrazek

Obrazek

Lavender Ice
Obrazek

To miała być Raphsody in blu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowa rabata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Masz rację Elu, czas tak szybko umyka, a rosliny spieszą się z kwitnieniem, więc cieszmy się póki lato trwa, no może jeszcze wiosna, ale tylko chwile jeszcze :wit
Elu a co to te żółte kwiaty, wygląda mi to na jakiś krzew?
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Eluś pięknie ,warzywka bujne,a ten domek masz teraz wygodnie rupieci poszły na przeprowadzkę ,pokaż jeszcze cały dom.Tulipanowca muszę sobie sprawić,u mnie susza!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu no tak ciężko siebie samego ograniczać z kasą, aczkolwiek moja sama mnie ogranicza jak się kończy ;:306 działka pięknieje u Ciebie, nowe rabaty, nasadzenia :) szalejesz ;:63 Różyczki piękne, a warzywnik rośnie jak na drożdżach w porównaniu z moim ;:108
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu...nie próżnujesz, nowa rabata ;:215 . U mnie także zakwitła Laguna , co prawda jednym kwiatkiem ale cieszy. :heja . Podoba mi się twoja Lavender Ice, bardzo ładna. U mnie obecnie kwitnie najwięcej białych, sama nie wiem skąd ich u mnie tyle się wzięło. ;:oj
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , powiem szczerze ,że nie znam nazwy tej roślinki a jest to 30 - to centymetrowa krzewinka bardzo ładnie wygląda na rabacie .Nie pamiętam nawet skąd ją mam .Wiosna nam się kończy niestety ,i znowu dnia zacznie ubywać .Trzeba jednak cieszyć się dniem bieżącym , korzystać z naszych ogrodów gdy są najpiękniejsze i odwdzięczają się nam za pracę i opiekę .Pozdrawiam cieplutko ;:167

Bożenko , w tym roku skromny mam jeszcze warzywnik , ale cieszę się i z tego co mam . To nie tulipanowiec tylko kielichowiec ,nie przejmuj się ,można się pomylić bo nazwy zbliżone . ;:196

Mariuszu , ,mam zakusy na taki prawdziwy warzywnik bo ten jeszcze skromny , ale to zapewne jeszcze troszkę potrwa zanim go przygotuję w nowym miejscu .Może za rok chociaż jedną rabatę uda mi się zrobić .Oby tylko siły i zdrowia nie zabrakło .

Zuziu , widocznie nasadziłas tyle białych , chociaż poczekaj bo jak to pierwsze kwiaty to mogą przekłamywać kolor , moja laguna pierwszy kwiat miała różowy , aż się dziwiłam a teraz ma duży i malinowy ,no i kilka pączków już widać .Zaraz do Ciebie polecę to sobie pooglądam ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś nowa pomyłka też piękna ,może kolorem nie pasuje do reszty ,to w jesieni przesadzisz ,domek narzędziowy super ,jest obszerny w środku i dużo pomieści ,masz super podpory pod róże ,takie estetyczne ,no i dużo kwitnących roślin ,pięknie masz ,pozdrawiam ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu oczywiście myślałam o kielichowcu,czemu napisałam tulipanowiec?Chyba temu,że rozmawiałyśmy o tulipanach! hahaha... :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu piękne te Twoje pergole/podpory białe, świetnie się prezentują w tej zieleni, powiedz mi one są jakieś metalowe w miarę stabilne ? Kupujesz je gdzieś, czy wynajdujesz na bazarkach i malujesz na biało :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elu, za fotki White Meilland dziękuję ;:168 Jest śliczna i bardzo kwiatem przypomina mi moją White Rose ;:108
Domek ogrodnika śliczny na zewnątrz, a w środku bardzo elegancki. Będziesz miała dużo miejsca ;:63
Ciekawa jestem gdzie kupiłaś tę pomyłkową Rhapsody in Blue? Kwiat ma piękny i bardzo mi przypomina pewną ślicznotkę...
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu..następne ładne różyczki pokazałaś. ;:180 . Warzywniaka zazdroszczę, brak miejsca..choć z drugiej strony moja działka rekreacyjna a to oznacza że i do odpoczynku. ;:306 . Sorry, rośnie fasola. :;230 Na Lagunie widzę następne pączki. :heja . Nie wiem co się dzieje, nie dostaję powiadomień z forum. :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Posadziłaś już Elu "zielsko do posadzenia"? U mnie się zdarza, że stoją te biedne doniczki aż do jesieni. Tylko torby fliowe zdążę usunąć, a potem jakoś nie znajkduję czasu. Dopiero rychłe nadejście przymrozków zmusza mnie do działania. :oops:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu ,dziękuję za pochwały , to zawsze motywuje do dalszej pracy .Domek ogrodowy jest naprawdę spory bo w środku podzielony jest na pół , jedna część jest z narzędziami typu młotki , obcęgi wiertarki , gwożdzie , śruby itp ,a druga to typowo ogrodowy sprzęt plus nawozy , środki ochrony roślin ,koszyki ,budki lęgowe i wszystko inne co potrzebne jest mi w ogrodzie .Pomyłkę przesadzę na pewno , ale chyba dopiero wiosną żeby dać jej szansę na powtórne ukorzenienie .

Bożenko , ja też często mylę jeżówki i ostróżki , a już z dzwonkami to mam zawsze zagwozdkę który jest który . ;:306

Mariuszu ,większość podpór przestrzennych robiłam na zamówienie a płaskie kupiłam w markecie .Wszystkie są metalowe i bardzo stabilne .

Dorotko ,Pomyłkowa to prawdopodobnie Augusta .Okazało się że cała partia została oznaczona nie tak jak trzeba i stąd ta pomyłka będzie więc reklamacja .

Zuziu moja Laguna też się mocno stara i wypuszcza nowe pędy i pączki .Warzywnik to też ogórki na kompostowniku , no i moje kartofelki w doniczkach :;230 , zdjęcia poniżej .

Wandeczko ,wszystkie zielsko posadziłam , nawet ostatnio wyciągam stare zadołowane zaległości , więc jestem w miarę na bieżąco .Mam jeszcze na rozsadniku kilka doniczek , ale są to sadzonki mojej produkcji i muszą jeszcze podrosnąć , więc jest dobrze a nawet bardzo dobrze , mogę więc pochwalić sama siebie ;:306 Najważniejsze że moje dalie w końcu podrosły i mam nadzieję że będą przyzwoicie kwitły .Twoje na pewno dadzą czadu .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”