Witajcie
Dzisiaj przeszła dość mocna ulewa, pod wieczór poszłam kopać dół dla mojego Doktorka i jakie bylo moje zdziwienie

ziemia tak sucha jakby w ogóle nie padało, wykopałam dół wielkimi trudami, nasypałam mieszanki odpowiedniej dla mojego pięknisia, skorka z banana powędrowała do dołka, wlałam całą konewkę wody i musiałam wiać do domu, bo przyszła burza i następna ulewa, niestety Doktorek został w doniczce,jutro go posadzę

mam nadzieję.
Izo Bardzo mi się zrobiło miło gdy przeczytałam Twoj wpis, tyle superlatyw

ale powiem Ci tylko jedno, ja po prostu nie mogę żyć bez ogrodu i chociaz nie zawsze czas pozwala, bo praca i obowiązki rodzinne pochłaniają dużo mojego czasu, to nie wyobrażam sobie tego okresu letniego bez tych wszystkich pięknych roślin, ktore posiadam, móc wyjść rano do ogrodu i chłonąć to wszystko to coś co jest dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam i zapraszam częściej
Dla CIebie Irys Seakist
I
wonko 
Biała Azalia to Schneeperle dziś jeszcze utrzymują się na niej kwiaty, zakwitła najpóźniej z azalii to pewnie dlatego

moja kolekcję piwonii caly czas powiększam, mam ich 20 rodzai, ale wszystkie sadzone niedawno, za parę lat to będą myślę wioki

Moja rutewka rośnie w złym miejscu, muszę ją przesadzić, tylko nie wiem czy mogę ruszać,poczytam. Pozdrawiam
Dla Ciebie Piwonia Duchesse de Nemours- wspaniały konwaliowy zapach
Beatko 
Ciasto polecam, lekkie i smaczne

co do kuchennego widoku- mikser miesza, a ja się gapię ...

pozdrawiam

dla Ciebie Gertruda
123katex Dziękuję bardzo, ciasto polecam. Pozdrawiam

i widoczek serwuję- Lavender Ice doskonała panna.
Jadziu 
ja tą rutewkę chyba rozdzielę, tylko nie wiem czy ją można ruszać? Ciasto polecam- jest lekkie tylko,że wciągające

po pierwszym kawalku chce się następny ,następny itd. Pozdrawiam i przesyłam moją nowość z wiosny Eden Rose
Soniu 
moja jarzmianka rośnie na wystawie wschodniej, mialam ją kiedyś na południowej i marna była, teraz jest ładna, chcialabym jeszcze bordową, bardzo mi się podoba, zamowiłam lecz nie przyszła, o rutewkę nie dbam w ogóle posadziłam w zlym miejscu, bo wyrosla duża i zaslania kwitnącą białą azalie, muszę poczytać czy przesadzanie jej nie zagrozi.
Pozdrawiam i przesylam portrecik Caramelli
BasiuPrzepis trzeba wypróbować, ciasto pyszne, a jak nie teraz,to kiedy, truskaweczki są swieże... później kalorie w ogrodzie spalisz

: dla Ciebie przystojniak Artemis- Pozdrawiam
Acropolis
Pastella - będzie pokaz
Chipendale