Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko kolekcja host imponująca ;:215 Podobno piwo pomaga wyłapać ślimaki, ale nie wiem bo nie sprawdzałam ... u mnie na szczęście ich nie ma ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Paskudna pogoda nie pozwoliła dzisiaj na dłuższy pobyt na działce. A szkoda, bo po deszczu zrobiło się bardziej kolorowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko - tej różowej piwonii też mi ktoś trochę uszczknął w ubiegłym roku. Tylko ona już dobrze rozrośnięta była i specjalnie jej nie zaszkodził. ;:108
Ostatnio i ja mam ciągoty ku bieli, tylko że działka to nie ogród i musi być kolorowo. :tan
Połowa moich host to miniatury, czego na zdjęciach specjalnie nie widać. Jednak one dużo miejsca potrzebują.

Obrazek

Izuniu - orlików w tym roku jak mrówków. ;:306
Żółte orliki późno zakwitają i długo kwitną, więc czekaj cierpliwie.
U mnie dzisiaj pokazał się pierwszy kwiatek błękitnego, a już myślałam, że przepadł.

Obrazek

Zuziu111 - u mnie kwitną tylko białe dzwonki skupione, ;:131 niebieskie jeszcze z maleńkimi pączkami.
Mam nadzieję, że dzisiaj spadła i u Ciebie woda z nieba. W każdym razie gorąco Ci jej życzę. ;:196

Obrazek

Gosiu [Margo2] - doskonale Cię rozumiem, też kiedyś pracowałam zawodowo. ;:108
Dziękuję w imieniu M. Owszem, wspomagamy organizm ema. Synowa przygotowała specjalny jadłospis dla niego na czas chemioterapii, którego przestrzegam wręcz po aptekarsku. ;:7
Różnie przejawia się jego samopoczucie, a dla mnie najgorsze jest to, że niczego nie mogę wcześniej zaplanować, bo w każdej chwili może zaistnieć konieczność natychmiastowej zmiany planów. A ja bardzo tego nie lubię. ;:223
Działka nie jest ogrodem przydomowym, toteż można pomieścić dużo rozmaitych roślin, jako że nie wymaga się szczególnej aranżacji. Gdybym mogła mieszkać tam co najmniej przez cały sezon, to zupełnie inaczej zaplanowałabym otoczenie, ponieważ jednak tylko bywam, to mogę pozwolić sobie na eksperymentalne nasadzenia. ;:306

Obrazek

Marysiu [Maska] - już nie chrupią. Teraz chrupią niebieskie chrupki, bo mocno mnie zgniewały. ;:145 Ślimaki oczywiście.

Za życzenia pięknie dziękuję. ;:180 Mam ja chłodu dzisiaj aż za dużo. Teraz słoneczko mi się marzy.

Obrazek

Iwciu - nie pierwszy raz ktoś mi coś podkradł i zapewne nie ostatni, niestety. ;:124
Nawet wiem kto, ale nie mam namacalnego dowodu. Wszyscy w alejce znamy szabrowników, jednak nikomu nie udało się ich złapać na gorącym uczynku. ;:108
Hostę pachnącą mam, oczywiście.

Obrazek

Basiu [apus] - niestety, takie rzeczy na działkach się dzieją i jest to element działkowego folkloru. ;:224

Obrazek

Danusiu [danuta z] - jaki śliczny irysek! ;:333
W ramach zadośćuczynienia dzisiaj zakwitły trzy nowe maczki. Już nie na dróżce na szczęście, tylko na rabacie, a tam już piesek nie chodzi.
Pokaż swojego bodziszka, plisssss ;:180

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - kochana, nie wierzę w piwo jako pułapkę na ślimaki. ;:185 Próbowałam kiedyś i tylko piwa mi potem było żal.
Hosty się nisko kłaniają. ;:180

Obrazek

Dobrej, spokojnej nocy, kochani. ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słodkich snów.Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Zaległosci trochę nadrobiłam ;:108 Pięknie u Ciebie i kolorowo ;:63 ;:63 ;:63 tylko ten złodziej nie potrzebny . U nas na razie spokój , wcześniej też ciagle coś gineło . Odebrali działki tym co szabrowali i na razie spokój .
Bardzo serdecznie pozdrawiam i duzo zdrówka dla Ciebie i męża ;:4
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Lucynko masz piękne warzywa ;:108 Fasolka równa jak w wojsku.
Miałaś złodzieja na działce ? ;:oj Straszne ....
Piękna kolekcja host ;:108
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, z przykrością przeczytałam o skradzionej piwonii :( Mam nadzieję, jak to moja babcia mówia, że złodziejowi ręce uschną ;:108 A nawet jeśli nie uschną, to oby skradziona piwonia się nie przyjęła :wink:

Bardzo podoba mi się ta biała róża, czy to rugosa?

edit....

Doczytałam, że piwonia, nie wykopana, tylko kwiat zerwany ;:218 W każdym razie i tak przykro, ktoś uprawia, pięlęgnuje, a inny sobie zerwie ;:222
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko ja o piwie tylko czytałam :oops: Pięknie ci wszystko kwitnie... No właśnie zapomniałam o nagietkach ;:223 mam nasiona a nie wysiałam gapa ze mnie. Wiciokrzew Lucynko ukorzeniaj jak możesz ;:168 i owszem bo masz dokładnie taki sam jaki był mój i chętnie bym go przygarnęła ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko aż przykro czytać a co mówić i odczuwać jak ci rośliny kradną. Ktoś naprawdę bez serca i sumienia.
Piękne powojniki,róże. Hosty i inne różne kwitnące mam zaserwowalas. ;:63
Pozdrowki cieplutkie przesylam.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Powiem Ci Lucynko, że bardzo mnie boli taki "folklor" ;:219 Biorąc pod uwagę, że pewnie jakby przyszedł ktoś do Ciebie jesienią, to odkopałabyś kawałek, poza tym litości... czasami na targu takie starsze osoby sprzedają nadwyżki ze swojego ogrodu, naprawdę można ładne i ciekawe rośliny kupić za niewielkie pieniążki. Ale może są tacy, co uważają, że kradzione lepiej rośnie? :evil:
Wiciokrzew już kwitnie! Super, ten zapach.... mmmm..... ;:215
Mój jeszcze z tydzień, ale u mnie całkiem inna odmiana... jak zakwitnie teraz to kwitnie do końca lata, z tym że to pierwsze kwitnienie, oj zrobię zdjęcie ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj tez pogoda płatała figle. To słonko świeciło, to deszcz padał, a wiatr chwilami chciał głowę urwać.
Nie, ;:185 nie byłam na działce. Odwiedziłam ryneczek, ale nic ciekawego nie spotkałam, więc tylko zakupy na jutrzejsze święto poczyniłam i kupiłam firankę dla mamy, bo nie podoba mi się ta, na którą patrzy leżąc w łóżku i sokowirówkę, jako że wczoraj wykończyłam tę starą. ;:7

Tereniu [TerDob] - witaj. ;:196
Nie ma mocnych na złodzieja, trzeba się z tym pogodzić. Całej piwonii nie ukradli, tylko kawałek, ale zostało tak malutko, że ani jednego kwiatka nie było.
U nas też odbierają działki za kradzież, ale trzeba złapać na gorącym uczynku. W przeciwnym razie jeszcze oskarżą o pomówienie. ;:108
Dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie zdrówka Wam życzę. ;:167

Obrazek

Seba - warzywka dziękują za pochwałę. ;:180 Hosty również.
Złodziej pojawia się od czasu do czasu, tak więc jeszcze nie jeden raz się pokaże podczas sezonu. ;:224

Obrazek

Dominiko - tak, to róża pomarszczona. ;:108
A piwonia wykopana, tylko nie w całości, nie pokazała ani jednego kwiatka.

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - moje nagietki same się wysiały i kwitną sobie tam, gdzie same chcą. ;:204
Wiciokrzew dla Ciebie oczywiście ukorzenię. Jego ukorzenia się bardzo łatwo. ;:333

Obrazek

Aniu [anabuko] - przywykłam do obecności złodziei na działkach. Widać tak już musi być. :|
Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem moich roślinek. ;:168
Również gorąco pozdrawiam. ;:167

Obrazek

Basiu [apus] - jasne ,ze z przyjemnością dzielę się roślinami, ale niektórzy widać kradzież traktują jako osobliwe hobby. ;:222
Będę czekała na kwiaty Twojego wiciokrzewu. Ciekawa jestem, jakie będą. ;:218
A pachnie słodziutko!

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jej jak kolorowo i pysznie Lucynko, a z tymi kradziejami to nie zbyt miło, u nas na szczęście póki co nie kradną, ale kiedyś słyszałam, że też rośliny znikały ;:185
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko, ten bodziszek ma pełne kwiatki? . Jaka to odmiana?
Z tymi złodziejami to niestety czasem głowa boli. Wyobraź sobie, sąsiad na starej działce opowiadał jak kiedyś gdy byl na działce zobaczył kobietę która nie przejmując się tym że jest ,kwiatka mu wykopywała. Jak się spytał co robi , to mu odpowiedziała że ładny i takiego jeszcze nie ma . Powiedział mi że go zatkało i nie wiedzał co powiedzieć ;:223
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Lucynko takie ładne hosty, aż żal patrzeć na zniszczenia po ślimakach ... Z tej pierwszej (liście mozaikowe) już niewiele zostało.
Dobrze, że zaczęłaś granulki sypać, a może sprzedają też takie " na złodzieja" ???
Kolorowo masz i smacznie bo juz truskaweczki czerwone.
Pomidorki z rynku kupowałam ale moje dopiero zawiązują owoce .
Dzwonek skupiony ma bardzo ciekawy kwiat - gdzieś Ty go wypatrzyła ?
Pozdrawiam
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko tego iryska będę mogła Ci wysłać ponieważ już się rozrósł.Nie wiem czy robiłam zdjęcie mojemu bodziszkowi ja nie to zrobię.
Ten Twój bodziszek? pełny niebieski jest śliczny.Ten biały dzwonek na ostatnim zdjęciu co to?
Fajne truskawki ,ja mam w tym roku tylko10 krzaczków ,musiałam moje zlikwidować,a nie miałam skąd wziąść sadzonek.
Lucynko a co to różowe półpełne? :oops: Maczki też fajne takie delikatne.Ładny irysek mój ma dopiero pąki,ciekawe jaki będzie.
Wiciokrzew u mnie kwitnie na żółto,ale chyba nie pachnie. Wspiął się wysoko na jabłonkę.Muszę mu zrobić zdjęcie.

Życzę duuuuużo słońca i ciepła.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, wiesz co mi jeszcze przyszło do głowy (przepraszam, że tak wałkuję tę sprawę kradzieży), a może trzeba by monitoring założyć? ;:224
Urodny ten bodziszek co pokazałaś, a swoim wiciokrzewem na pewno się pochwalę, bo kwitnie zjawiskowo! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko z góry dziękuję ;:168 Niektórym się wydaje, że jak ROD to wszystko wspólne i biorą jak swoje . Śmieszno i straszno zarazem ;:306 Znajoma też ma działkę to tam jest chyba jeszcze gorzej... ogrodzenia tylko od alejki a między działkami zakaz grodzenia to jakby nie to, że jeżyny posadziła to pewnie nie jedno by jej zniknęło ;:173 Wszystko pięknie ci kwitnie tez nie wiem co na ostatniej fotce :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”