Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Wandziu That's Jazz początkowo mnie zawiodła ale od ub.roku dała wiele przyrostów, pięknie kwitła i zdrowa - bo dotychczas to często ogolona z liści byłam wściekła. odsłoniłam jej nieco nóżki niech sobie wietrzy to i owo przytuliła się do powojnika Mandżurskiego i róży Elfe jak dotąd dobrze czują się w swoim towarzystwie i niech tak zostanie. Bardzo lubię jej ciemno czerwone aksamitne spore kwiaty.
U mnie Empress Josephine wpadła w ramiona Alhymistowi super duet tylko dlaczego kwitną tylko raz? ;:145

Goldstern zmieniłam miejscówkę i chyba popełniłam błąd ale mam pomysła jak mawia Kiepski, zobaczymy.
Nie mam Aleksander Mackenzi ale to zdrowa i wigorna róża pasuje do niej New Dawn mam dwie.

Czy dobrze zrozumiałam jeszcze białej nie masz czy masz tylko NN bo warta uwagi jest Klasztorna, ta to daje czadu, jestem nią zauroczona od ub.sezonu wcześniej jakoś tolerowałam ale jak uformowałam ją nad bramką ma obłęd kwiatów, no i kwitnie praktycznie przez cały sezon, nie jest czysto biała.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Aniu, białą mam nawet ma kilka białych paczków, jesienią kupiłam ja w Majstrze pod niemiecką nazwa ,, roza czepna ,, wiec
na razie jest NN , na force tak wygląda

Obrazek
obok niej rośnie róza New Dawn, jest jeszcze malutka, ubiegłego lata ją ukorzeniłam.

Obrazek
That's Jazz mam ja dopiero drugie lato, wiec daje jej jeszcze szanse , wiem że róze potrzebują czasu a ja jestem taka niecierpliwa.
Goldstern , tez jest u mnie 2 sezon, Mackenzi była kupiona jesienią, ładnie sie zabierają . Nad Klasztorna sie zastanowię.
Aniu, róze zakupione jesienią i tej wiosny nie zasilam nawozem, ponoć róza w pierwszym roku ma rozbudować system korzeniowy,
mam nadzieja że robię dobrze.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu a czy to czasem nie jest Iceberg lub Ghislaine ? jak będziesz miała rozwinięty kwiat to pokaż
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, czytałam o rózy Klasztorna, no no ! apetyt rośnie ;:108 a róża NN jak sie rozkwitnie to fotkę wstawię . Życzę miłego,
ciepłego weekendu . ;:168
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwitną ;:138 ;:138 ;:138
Widzisz Wandziu, Ty dopiero będziesz delektowała się widokami, a moje dwie już kończą i w tym roku więcej nie zakwitną ;:185
Kto ma lepiej? :D
Happy Chappy przeurocza, muszę więcej o niej poczytać.
;:168
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu,ale jaką masz satysfakcje ,że na tak malutkim balkoniku założyłaś, cudowną. wymarzona różankę ;:333
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :heja
Piękna pogoda cieplutko, jak miło było tak poleniuchować na leżaczku z książką i kawką a wokół unosił sie lekki zapach goździków
w ogrodzie coraz więcej kwitnących róż. Dla takiej chwili, warto było troszkę popracować w ogrodzie, oj troszkę ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.fotosik.pl/
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alhymist w pełnej krasie ;:138 ale gozdziki kamienne przepiękne. Pamiętam wprost łany tych gozdzików w ogrodzie mamy, też miałam ale od jakiegoś czasu mam pojedyncze sztuki ;:145 pewnie z lenistwa, zapominania wysiać.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W niedziele wybraliśmy się nad Skawę ,woda była nawet cieplutka, ja cały czas chodziłam po wodzie, po kamieniach okrąglakach,
to okazało sie dla mojej nogi świetną terapią, teraz noga mi nie puchnie w kostce i po schodach, chodzę bez bólu ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super ,ze wypad nad wodę pomógł w wydobrzeniu kostki .Jak to czasem Wandziu niewiele potrzeba ,żeby bóle się skończyły .Czyżby to zimna woda działająca jak Kriokomora ;:224 .Dziękuję za dokładny opis ukorzeniania w ziemniaku, a ja wciąż sie zastanawiam po co ten ziemniak jeśli dajesz i ukorzeniach to jednak ziemniak powinien tak zadziałać swoimi właściwościami jak ukorzeniacz ;:196 Nic to zobaczę co z tego wyjdzie bez ukorzeniacza, bo nie stosuję go wcale .Kolorowa różana ściana brzmi cudnie ;:167 dołączą również powojniki .Jestem ciekawa efektu lecz z pewnością będzie oszałamiający ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, czytam, że z noga już lepiej ;:215 , to teraz już śmigasz po ogrodzie. Woda jak woda, ale to chyba zasługa pięknej ważki ;:333
Powiedz mi kochana, czy Hansa mocno ekspansywna, dużo odrostów korzeniowych produkuje?. Różana ściana ;:oj , ale będzie szał ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy, Hanse mam dopiero 3 lata , wydaje mi sie że różyczka jeszcze nie pokazała swoich możliwości , w tym roku wypościła
od ziemi 2 nowe pędy, na razie tworzy zgrabny krzew. Ważka jak siadła na mojej nodze, tak nie chciała odlecieć, musiałam
ją przenieść na kamień ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wandziu - moja The Jazz ( czerwona, pnąca) od kilku już lat słabiutko kwitnie, a kwiaty jeśli ma to zazwyczaj na samej górze. Sztywna zaś jest taka, że przez pergolę przełożyć jej się nie da, a gdy była nie przywiązana, wiatr ją połamał. Ze wszystkich pnących, to jedna z najsłabszych moich róż. Jest bo jest, bo mam dla niej miejsce, ale gdy przyjdzie czas - pewnie ją wymienię na inną.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, to że pędy ma łamliwe, kruche to zauważyłam . Zimą 3 pędy były przygięte do ziemi i wszystkie sie wyłamały,
teraz ma jeden metrowy pęd i na końcu, malutki pączuszek, przypuszczam ,że znowu zakwitnie najwyżej trzema kwiatkami jak w zeszłym roku i to będzie tyle :( Ta róża ma być początkiem mojej kolorowej różanej ścianki i zależy mi na czerwonej obficie pnącej rózy,
na Sympatii też sie zawiodłam, przesadziłam ja w inne miejsce , może tam jej bedzie pasowało. Ja bedę szukała dalej, jak znajde odpowiednią rozę to That;s Jazz przesadzę ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam :heja
Mam fotki kolejnych różyczek które rozwinęły, pojedyncze pączki ;:167 Rankiem jak wstaje to pierwsze ide do okna i zerkam , która różyczka otworzyła swój pączuś :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Biała była kupiona w ogrodniczym jako rabatowa, bez nazwy.
Obrazek
Kolejna biała kupiona w Biedronce . NN

Obrazek

Roza kupiona w Biedronce pod nazwą Waltztime, kwiat w kolorze- brudnego lekko spłowiałego różu delikatnie pachnie , ten kwiat
jest średnicy 14 cm duży.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/fa16e6016e225d55]Obrazek[/url
Teraz idę spać ;:19 i bedę śniła o różyczkach, które następne zakwitną. Dobranoc ;:19
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”