Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

No tak inni zawsze widza nasze ogrody bardziej i jak s ie6 zmieniają. I właśnie. ..ile roślin przybyło. :)
U mnie też susza.susza!! :(
Piękne masz róże. I fajne te dueciki.
Dużo powojnikow masz z innymi roślinami. Podoba mi się to. Ja już też rowadziłam clemki w różne miejsce. Ale przy rozance to chyba jeszcze by się zmieścił jakiś ;:7
Piękne tam u ciebie. ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Przykro mi z waszego uziemienia, mam nadzieję, że szybko uporacie się z choróbskami i zdążycie nacieszyć się urlopem ema. Sprawa z działeczką strasznie długo trwa, ale jak wiadomo urzędnicy mają czas ;:224
Powojników masz już niezłą listę ;:oj I do tego róże już tak pięknie kwitną ;:173 Wokół nich cała masa innego kwiecia - raj po prostu ;:215
Poczułam się wywołana do odpowiedzi odnośnie lnu :wink: Ja go w ogóle nie obcinam, bo lubię mieć go całe kępy. Jako nieliczny kwiat ma typowo niebieściutkie kwiaty i gdy zakwitnie całą kępą jest po prostu zjawiskowy ;:173 Wolę więc usunąć siewki, które mi nie odpowiadają niż mieć go za mało :lol:
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bodziszek wspaniały cudny jest prawda? Też go mam przy różach - wsadzałam w zeszłym roku i podobał mi się, ale jakoś szału nie było. Za to w tym roku, jak się rozbujał, to stworzył fioletową chmurę.

Masz piękne naparstnice, takie dorodne.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakby kto pytał, to Małgosia lnu nie ścina :wink: A w gruncie rzeczy co tam, niech się rozsiewa, bo cudny jest :D

Moje róze niestety nie rozkręcają się w takim tempie jak Twoje, ale i tak nie mogę narzekać. No ale u Ciebie mają mega powera, co wizyta, to więcej i więcej ;:173
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewelinko - przyglądam się Twojemu Leonardo da Vinci i w pączku i już w formie rozkwitniętej. Według mnie to własnie on, dobrze typujesz. Patrzę i na kwiat na liście, które są takie same jak u mojego Leonarda. U mnie wyrósł całkiem pokaźny krzak i bardzo, ale to bardzo szeroki. Teraz żałuję, że tak blisko ( ok. 1 m) posadziłam przy nim inne róże, ktore rozrosły się i włażą na niego. W ubiegłym roku mogłam jeszcze obserwować cały krzew, w tym roku już tylko jego część. Uwielbiam tę różę .
Całą zimę myślałam o zakupie Lykkefund, w końcu w koszyku się nie znalazła. I gdy patrzę na Twojego to zastanawiam się, dlaczego wyprosiłam go z koszyczka. Od dawna masz tę rożę? Doskonale Ci kwitnie.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Byliny triumfują, jednak deszczyk robi swoje , bo wszystko wspaniale rośnie. ;:138 ;:138
Ostróżki wielkie jak las, moje też wystartowały, chociaż nie wszystkie ,bo spóźnia się różowa i ta najwyższa,czyli Giant King Arthur. ;:215
Pozdrowienia zostawiam i łagodnego deszczyku życzę,bez fajerwerków oczywiście. ;:306 ;:306 :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, Twoje różyczki dają popis ogromną ilością kwiatów! ;:138
Moje, poza trzema, jeszcze w powijakach, ale pąki są, to i kwiaty będą. ;:7 Mam nadzieję.
Pięknie też kwitną Twoje ostróżki, ;:333 szczególnie wpadła mi w oko ta wrzosowa pełnokwiatowa. ;:215 ;:215
No i dzwonki! ;:63 Taki mają delikatniusieńki odcień lawendy. ;:333
Cały ogród pięknieje w oczach i niech tak będzie dalej. ;:138 ;:138
Dobrej pogody życzę Tobie ;:196 i Twoim roślinkom. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ewelinko u mnie na różach już pączki pękają :D
Wspaniałe połączenie naparstnic, ostróżek, dzwonków różnej maści ;:138
Gizelka mnie zachwyciła, muszę ją koniecznie zdobyć.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gizelka świetnie wyeksponowana ;:167
Moja bida trzeci rok w cieniu i w donicy. To nie prawda że w cieniu sobie radzi.... wcale nie kwitnie, chyba że to wina donicy, bo Margo ma w cieniu i u niej to wspaniały potwór.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Mój len którego mam już kilka lat, nie rozsiewa się gdzie popadnie, nasionka które są bardzo ozobne, padają tuż przy nim i kępa lnu tym sposobem jest coraz bardziej okazała. Czasem też ścinam suche łodygi do suszonych wiązanek.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Iwonko faktycznie bączek wie co dobre ;:108 . Róże z dnia na dzień coraz piękniejsze . Czekam z niecierpliwością na świeżynki ;:167 .

Marysiu Twoje róże dadzą popis w swoim czasie ;:108 . Na pewno się doczekasz . U mnie ostatnio w nocy coś popadało ale to dalej za mało ;:222 . Dziękuję i wzajemnie .

Kasiu te róże, które w tym roku cudnie już mi kwitną sadziłam jesienią 2015 lub wiosną 2016 roku więc wcale długo na nie czekać nie musiałam. Ty też na pewno doczekasz się na swoje różyce ;:333 . Ostróżki tego roku też super kwitną i w końcu są wysokie ;:138 .

Ewo dziękuję za dobre słowo ;:196 . Ballerina świetnie przetrwałą zimę bo praktycznie wcale jej nie cięłam . Ona jest bardzo żywotną różą i szybko przyrasta. Polecam z całego serca ;:108 . Pozdrawiam .

Moniko witaj u mnie :wit . Ceglana ściana to stodoła ;:108 . Bardzo dziękuję za dobre słowo i pozdrawiam .

Małgosiu ależ ten czas szybko leci , prawda ;:173 ? Powiem Ci tak- miejscami mam za rzadko a miejscami za gęsto ;:306 i taka to u mnie polityka . Mam nadzieję, że kiedyś dojdę do ładu i składu . Auto póki co sprawuje się rewelacyjnie i oby tak zostało, dziękuję i pozdrawiam :wit .

Aniu uważam, że powojniki i róże to najlepsze duety . Mam ich u siebie kilka a poza tym mam też powojniki posadzone luźno i mają być jako okrywowe. Fajnie mieszają się z innymi roślinami ;:333 . Dziękuję za komplementy i pozdrawiam :wit .

Małgosiu- clem j też mam już dość tego przeciągania się papierkowych spraw ;:222 . Ciągle jakiś podpis, ciągle coś i w rezultacie sprawa się przeciąga. W każdym razie już bliżej niż dalej a my cierpliwie czekamy. Na razie choróbska zawładnęły naszym domem ale mam nadzieję, że w końcu będzie lepiej. Dziękuję za rady odnośnie lnu, pozdrawiam :wit .

Sylwio bardzo lubię tego bodziszka. Szybko tworzy fajne kępki i śliczny ma kolor. Niestety jakieś małe gąsieniczki co roku mi go podgryzają i ma dziurawe liście ;:222 . Naparstnica dopiero w tym roku tak cudnie urosła , sama jestem pod wrażeniem ;:108 .

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu- Ann-85 o lnie już wiem :lol: . Moje róże dają radę i jestem mega zaskoczona. Nie spodziewałam się tylu kwiatów u tak młodych róż . Co to będzie za kilka lat ;:oj . Oczywiście nie wszystkie ładnie kwitną ale nie narzekam.

Ewo dzięki, w takim razie uznaję tą różę za Leonarda ;:108 . Jesienią będę musiała porozsadzać kilka roślin bo rosną zbyt blisko tej róży. Skoro on taki wyrywny to liczę na kolejne lata pięknego kwiecia . Lykkefunda sadziłam jesienią 2015 r lub wiosną 2016, no nie pamiętam :oops: . W każdym razie kwitnie mi po raz pierwszy bo w zeszłym roku nornice zrobiły sobie pod nim korytarz i znacznie uszkodziły korzenie. Zbierał się biedny i ledwo żył ale tego roku pokazał klasę ;:333 . Mam nadzieję, że teraz zacznie rosnąć jeszcze do góry bo ma docelowo pokryć sporą część ceglanej ściany.

Stasiu ostróżki tego roku w końcu pokazały się w pełnej krasie ;:138 . W zeszłym roku były niziutkie i nie dorastały zbyt wysoko ;:222 . Bardzo dziękuję, deszcz potrzebny a więc i Tobie go życzę ;:196 .

Lucynko na Twoje róże przyjdzie pora, cierpliwości ;:196 . Ostróżki tego roku urosły wysokie bo w zeszłym były malutkie . Jestem z nich bardzo zadowolona bo widać je z odległości ;:333 . Dzwonki to bardzo wdzięczne byliny i trzeba je mieć ;:108 .Bardzo dziękuję za dobre słowo ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Seba dziękuję ;:196 . Gizelka ma potencjał, oj ma ;:333 .

Jolu może to rzeczywiście wina tej donicy ?? U mnie ma sporo słońca ale jesienią będzie już tylko półcień . Jak widać to jej nie przeszkadza. Gizelka u Małgosi wygląda bosko ;:138 . Pozdrawiam :wit .

Olu dziękuję za informacje o lnie trwałym ;:196 .

Przepraszam, że tak szybko ale czas mnie ogólnie goni :roll: . Poza tym to najwyższy czas by zamknąć tą część wątku.

Zapraszam Was bardzo serdecznie do nowej część IV , która znajduje się tutaj .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”