Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Jadziu, nareszcie zrobiło się cieplutko , wiec praktycznie cały czas siedzę w ogrodzie . Pomidory ładnie rosną i ogórki maja juz pierwsze kwiaty, natomiast pietruszka i marchew dwukrotnie nasiewana jeszcze nie wzeszła i koperek dopiero wschodzi ;:145
Rozmaryn mam w donicy na zimę wnoszę do chłodnego miejsca. Tej zimy zostawiłam go w ganeczku gdzie nie ma ogrzewania to praktycznie
przemarzł myślałam, że nie odbije, ale ruszył i ma jednego kwiatuszka. Zimą jak będziesz Rozmaryn trzymała za ciepłym miejscu
to będzie łapał mączniaka.Jadziu z 5 sadzonek Rozmarynu ocalały tylko 2 reszta przemarzła.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu,ja też szukam Clematisa ,który by szybko przyrastał i kwitną na pędach tegorocznych a jak nie poszukam to do towarzystwa
dla Błekitnego Anioła posieją Powojnik Kobea . Zależy mi na powojniku który dłużej kwitnie a Clematisy jednak krótko kwitną ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu powojnik Polish spirit kwitnie na tegorocznych, a kwitnie do samej zimy, a szalony nie z tej ziemi ;:oj , to samo z żółtymi dzwonkami clematis tangucki mc Kenzie .Tego drugiego musiałam wyprosić ze swojego ogródka, bo zarósł by mi calutką siatkę .Ja też prawie calutkie dni spędzam w ogródku tylko szybko obiad i dalej do wieczora
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,jak sie nie zniechęcę do clematisów to kupię sobie Polish Spiryt, ale poszukam po szkółkach ogrodniczych bo w wysyłkowych
miałam za dużo pomyłek ;:168
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Jest bardzo cieplutko wiec korzystam ze słoneczka i całymi dniami siedzę w ogrodzie ;:3 Roże nareszcie troszkę ruszyły ale prawie
z miesięcznym opóźnieniem w stosunku do roku minionego, ale i tak zdążę sie nimi nacieszyć i zrobić parę fotek, aby zimą
móc nimi sie cieszyć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pachnące towarzystwo dla różyczek to jest to .Masz sporo goździków Wandziu także tych brodatych .U mnie mam ich tylko parę sztuk.Alchymist ma cudne kwiaty Czy Multiflorę też masz w ogródku ,albo gdzieś na uboczu sobie rośnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, goździków brodatych mam dożo z roku na rok się nasiewają, ale i zmieniają kolory, w ubiegłym roku miałam dużo bordowych
teraz okazuje sie ze jest tylko jeden malutka kępka. Multiflora rośnie w rogu ogrodu w towarzystwie z jarzębina i różą Flammander,
część pędów pnie się po ogrodzeniu a pozostałe pną się po jarzębinie a czerwona pnąca ma dopiero pąki . Szkoda że Multiflora nie
powtarza kwitnienia, ma takie słodkie małe kwiatuszki ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niektóre Twoje różyczki, to takie różane potworki ;:138 Niesamowicie wyglądaja w takiej ilości i wzroście. Ciekawe, czy kiedyś u mnie jakaś się tak pięknie wespnie po pergoli jak Twoje ;:215 Ta na tle pochmurnego nieba, to też Alchymist? Robi wrażenie, kwiaty ma śliczne. Dzięki Tobie przypomniałam sobie o goździkach brodatych. Chyba je siałam w tym roku, ale gdzie? A może tylko miałam?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękne zdjęcia naparstnic, róż i goździków ;:138 . Czerwiec to bardzo fajny miesiąc ;:333 . Twoje róże dają popis, masz ich sporo ;:333 . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Wandziu, czy róża Hansa zawiązuje owoce ? Z jej płatków można robić konfitury ?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wandziu, z opóźnieniem, ale jak pięknie kwitną! ;:167 Tych widoków brakowało naszym ogrodom! ;:215
Naparstnice masz na bogato!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, w tym roku róże na pergoli słabiutko kwitną, zima i deszczowa wiosna mocno osłabiły róże , w tym roku mają bardzo mało kwiatów w porównaniu do roku ubiegłego a jedynym potworem w tym roku jest Multi flora pnie sie po ogrodzeniu , jarzębinie i cisie.
Iwonko, roża Empress Josephine nie zakwitnie, musiałam ją przyciąć do kopczyka został tylko jeden pęd, ale nowe pędy szybko rosną,
w przyszłym roku na pewno zakwitnie. Różyczkom też urlop sie należy ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelko, Goździki bardzo lubie , mają delikatny zapach i stosunkowo długo kwitną i zaskakują mnie kolorami co roku
zmieniają sie. Naparstnice dostałam od sąsiadki, teraz będę musiała się z nią podzielić bo jej przepadły ;:168

Ewo, Róża Hansa rugosa jest różą jadalną, zawiązuje owoce w wielkości orzecha włoskiego z płatków robię konfitury, już zrobiłam cukier różany do słodzenia zimowych herbatek.

Basiu, nie mogłam się doczekać tego momentu, kiedy zakwitną pierwsze róże, ;:oj jaka radość jak zobaczy sie następne
otwarte paki kwiatowe. Dziś pojedyncze kwiaty otwarły Monaco, Rhapsody in Blue, Muzykanci z Bremy , jeszcze troszkę a zakwitną
wszystkie ;:138
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu widok, że klękajcie narody, jak ja uwielbiam takie ściany róż ;:196 ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja mam nadzieje że w najbliższym czasie ta ścianka róż będzie obficie kwitnącą ścianą róż o ile będziemy mieli w miarę
łagodne zimy, sprzyjające różom . Róze jakie posadziłam w jednym rzędzie, które bedą tworzyły ściane rożaną to--That's Jezz - Aleksander Mackenzi- New Dawn -Róza biała ma być pnąca NN -Empress Josephine - Flammentanz- New Dawn- Alchymist -Suverin du Dr Jamain -Clematis Leydy Bety Balfur -Aleksander Mackenzi -Goldstern. Róże Aleksander Mackenzi są krzaczastymi wiec je posadziłam pod pergolami
z łukiem jako wypełnienie . Cierpliwie czekam jak te różyczki urosną i wszystkie zakwitną , mam nadzieje że bedzie super ;:333
Aniu, zastanawiam sie nad wymiana roży That's Jezz na inną czerwoną róze pnącą obficie kwitnącą ;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”