Eukomis cz.6
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Eukomis cz.6
Halinko wiem o wystawie lecz nie mam za bardzo czasu pojadę tylko odebrać roślinki i chwilkę sie tylko rozglądnę i szybko do chałupy, bo idziemy na fajer 

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aż na datę spojrzałem Halinko - jakie zimno!?
Całe 20 km od ciebie i u nas było 21* właśnie przed chwilą wróciłem z ogrodu - mimo przelotnego deszczu było milutko.
Całe 20 km od ciebie i u nas było 21* właśnie przed chwilą wróciłem z ogrodu - mimo przelotnego deszczu było milutko.
- JAKUCH
U mnie też było cieplutko chociaż padało co chwilę i nawet w oddali słychać było grzmoty .Trochę sie boje ,żeby w nocy nie zawitała ta burza. Po mimo chłodu jak piszesz jednak wszystko ładnie ci kwitnie.Przecudne tulipany czy masz takie ,które kwitną więcej niż jeden 2 sezony
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
U wszystkich już irysy, a ja nadal czekam...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Jadziu ja co roku sadzę nowe bo w drugim roku to już nie kwitną. Teraz to wszystko jest jednorazowe tulipany i krokusy chyba też jednoroczne . Jedynie te botaniczne wczesne niskie czerwone to jako tako kwitną w następnym roku. W zeszłym roku na pierwszej rabacie żwirowej miałam wsadzone krokusy i w pierwszą wiosnę ładnie kwitły dużymi kwiatami a w tym roku na tej rabacie krokusy miały malutkie kwiaty takie mimozy liście cienkie badylki, więc ich teraz wykopię z ogródka i wsadzę na trawnik za płotem, tulipany też. Na jesieni wsadzę nowo zakupione.Chcę zrobić eksperyment i te ładniejsze kilkanaście szt przetrzymać zobaczę co z nich będzie czy będą kwiaty czy same liście.
Loki może się doczekasz kwiatów irysów, te niziutkie wcześnie kwitną a te wysokie to pózniej, wysokie u mnie to jeszcze nie mają pąków.Ja za wysokimi nie przepadam bo i nawet nie mam tyle miejsca. Niziutkimi to obsadzam systematycznie obwódki rabat.
Loki może się doczekasz kwiatów irysów, te niziutkie wcześnie kwitną a te wysokie to pózniej, wysokie u mnie to jeszcze nie mają pąków.Ja za wysokimi nie przepadam bo i nawet nie mam tyle miejsca. Niziutkimi to obsadzam systematycznie obwódki rabat.
- JAKUCH
Halinko ja teraz wykopię tulipany i zobaczę jakie mają cebulki podszkoliła mnie jedna z forumek ,żeby pod koniec kwitnienia dosypać im nawozu potasowego z małą ilością azotu.Wypróbuję ten sposób z moich cebulek też się w następnym roku maleją kwiaty
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Fakt, że ja niziutkich obecnie nie mam... Tylko te wysokie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Zakochałam się
obiela wspaniała ! kupiłaś nową? miałaś chyba szczepioną i ją straciłaś. krasawica moskwy ma dużo kwiatów moja jakoś marniutko w tym roku.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Halinko piękną wiosnę pokazujesz.
Obiela piękna i długo kwitnie no i ta krasawica o której rozmawiałyśmy cudna o perłowym kolorze.
Kiedy wycinasz przekwitnięte tulipany bo jak zasychają są bardzo nieciekawe.

Obiela piękna i długo kwitnie no i ta krasawica o której rozmawiałyśmy cudna o perłowym kolorze.
Kiedy wycinasz przekwitnięte tulipany bo jak zasychają są bardzo nieciekawe.

- JAKUCH
Halinko w małych ogródkach wszystkie chwyty dozwolone .U mnie sałata lodowa w koszyczku na cebulki tulipanów u Ciebie w doniczce .Pomidorki też mam na rabacie i w donicach .Różyczki cudnie kwitną truskawki też więc czego więcej chcieć
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Mały ogród Halinko a wszystko mieści. Cudnie jak zwykle.
Kiedy wstąpicie na kawę.

Kiedy wstąpicie na kawę.