Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

No i dzisiaj cały dzień prawie na działce, dokończyłem plewienie, skosiłem trawę, domalowałem płotek i przyciąłem żywopłot :) i już nie było siły na więcej hehe ;:224

Ewelina[ewelkacha88] no ja też siałem fasolę 2 raz i ta dużo lepiej wzeszła :) Laguna jest piękna więc szukaj dla niej miejscówki :)

Obrazek

Obrazek

Piotrek[buum]
no rośnie, rośnie ale wszystko jakoś inaczej niż w zeszłym roku :) i ciężko wycyrklować co i jak :)

Obrazek

Marto[MartisM] faktycznie powojniki są piękne, a ich gama barw jeszcze większa więc każdy znajdzie coś dla siebie :)

Obrazek

Marto[koziorozec] dziękuję :) tak faktycznie robi się kącik wypoczynkowy, ale jeszcze troszkę pracy przy nim jest :)

Obrazek

Lenka[Casrmelka00] no zmienia się troszkę :) ;:170 pergole nabyłem na alle... :)

Obrazek

Maryniu[marpa] wybrałem i wczesne i późne :) ale jak na razie lepiej sobie radzi lewa strona powojnikowa ;:173

Obrazek

Basiu[apus] hmm wielce prawdopodobne, że to ona :) dziękuję za rozszyfrowanie :) ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz warzywnik spory, ;:138 masz co robić. :) Nie narzekaj, ;:168 truskawek dużo widać i pomidory dorodne. ;:108 U mnie najładniejsze warzywa były przez pierwsze dwa lata. Kupiłam nasiona, jakie były w sklepie i posiałam. Musiałam rozdawać, tyle narosło. Wtedy nie miałam żadnej wiedzy, :roll: teraz się uczę, ale warzywa coraz słabiej rosną. ;:306 U mnie coś zżera fasolkę, więc w tym roku posadziłam w dziesięciu doniczkach. Nareszcie rośnie ładnie, przeżyła przenosiny do gruntu.
Powojniki będę podglądać, moje wielkokwiatowe przepadły na grzyba. ;:223 Różyczką również się zaraziłeś. :wink: Pięknie już kwitną. ;:oj Zasiedziana piwonia będzie Cię cieszyć kwiatami długo. ;:215 U mojej mamy w maleńkim ogródku rośnie 20 lat w jednym miejscu i ma kilkadziesiąt kwiatów prawie co roku. ;:108 Dobrej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariusz powojniki pięknie zaczynają kwitnąć, też mam dla nich miejsce ale w tym roku mam tam już posianego fasolnika więc w przyszłym będę się rozglądać za nimi. Różyczki pięknie kwitną, a warzywa u mnie też słabo wzeszły, fasolkę wysiałam drugi raz bo coś tą pierwszą podgryza. A pielenie to już u mnie codzienność, wiaderko zawsze wyrwę :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Piękne róże Mariusz ;:333
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu w Twoim warzywniku palące lato, ale nie tylko bo powojniki i róże w pełni rozkwitu. Moje róże jeszcze w pąkach więc czekam na kolorystykę, bo nadal głównie zielono :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Powojniki super - jakoś nie mam do nich szczęścia jedynie co trwa to Mendżurski i Rogucci, no może jeszcze Błękitny Anioł. Mam dwa jesienne zakupy to górskie nawet kwitną hahaha, piękna Neell Moser poszła sobie chyba się zakochała takie życie też wśród roślin.

Warzywniak wypieszczony i muszę przyznać, ze u mnie też dość słabo powschodziło, dosiewałam ogórki, marchew, pietruszkę.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Wow, ale piękne powojniki ;:oj ;:138 Ciągle mnie zachwycają, u wielu osób można je spotkać.
Czyli.... muszę dokupić kolejne :;230
Znasz może odmiany róż ? Wspaniałe ;:108
Widzę, że warzywnik dopieszczony, pomidory rosną, super :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fajnie rośnie ci Laguna ;:63 Bardzo mocno zastanawiam się nad tą różą od jakiegoś czasu. A porównywałeś ze Sweet Laguną? Znasz? Ciekawe która silniejsza i lepiej sobie poradzi w suszy i lekkim cieniu. Wiadomo, kolor inny ale obie piekne.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Piękne powojniki ;:oj róże też, aż normalnie zazdroszczę ;:14 ;:224 :D
A powiedz mi proszę ciężkie i wymagające są w uprawie powojniki??
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mariusz, róże cudownie kwitną, warzywnik się ogarnia, powojniki dają czadu. Czegóż chcieć więcej?
Warzywnikiem się nie przejmuj, zobaczysz, że za rok będziesz bogatszy o nowe doświadczenia i będziesz realizował je na bieżąco.
Proponuję po zbiorach wysiać poplon. Zobaczysz, jak taka zielona masa potrafi użyźnić glebę.
:wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Laguna i Eden Rose to cudne różyczki ;:333 . Laguna dostanie u mnie reprezentacyjne miejsce więc na razie muszę poczekać ;:131 . Moja fasolka na razie jeszcze cicho :roll: . Zaczynam mieć wątpliwości czy będę miała tego roku swoją fasolkę ;:222 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Niezły kawał roboty włożyłeś w ogródek, jest pięknie!
Przepiękne róże i powojniki!
Czekam na więcej fotek.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Mariusz :D ładne clematisy masz napisz nazwy bo jeden z nich jak się nie mylę to Multi Blue ja też dokupiłam kilka ale tylko Prezydent mi zakwitł dwoma kwiatkami a reszta to nie wiem czy mi
zakwitną w tym sezonie, niektóre uratowane przed bidą w sklepie z przeceny , ale dały radę . ;:138
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu[cyma2704] nom warzywnik fajny tylko chwasty najgorsze hehe :) ale jakoś trzeba sobie radzić :) różyczka mnie dopadła jak nic :) już się zastanawiam nad kupnem kolejnych ale na szczęście na razie brak funduszy i miejsca :) bo już coraz mniej trawnika...

Obrazek

Aniu[TROJA]
no taki urok ogrodnika, że pielenie go nie minie ;:306 ja będąc dzisiaj na działce już nowe chwasty widziałem w miejscach już wypielonych ;:223

Obrazek

Piotrek[buum]
dzięki ;:333

Obrazek

Marysiu[Maska] jeszcze zielono ale za to dłużej będzie kolorowo :)

Obrazek

Aniu[tara] dziękuję :)

Obrazek

Seba[seba1999] róże podpisałem, więc będzie wiadomo co i jak :) clematisy są fajne ja się nie mogę doczekać kolejnych lat co by pokazały na co je stać ;:172

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu[April] słyszałem o sweet Lagunie, ale już zakupiłem swoją wcześniej więc już nie dokupywałem :) ale kto wie hehe ogólnie z Laguny jestem bardzo zadowolony :)

Obrazek

Lenka[Carmelka] hmmm ciężko mi coś powiedzieć, mam je pierwszy rok dopiero, jak na razie nie jest źle, może poza tym że część rośnie w stronę sąsiadki zamiast w moją ;:306 ale ogólnie to też dużo zależy od odmiany :) ja wziąłem sobie bardziej wymagające, ale są też takie bezproblemowe :)

Obrazek

Małgosiu[PEPSI]
poplon zawsze wysiewam :) siałem seradelę, może w tym roku co innego ? masz coś sprawdzonego co polecasz :)

Obrazek

Ewelinka[ewelkacha88] będzie dobrze, moja dosiewana fasolka wzeszła dużo lepiej :) także myślę, że i Twoja też :)

Obrazek

Aniu[Annar13] dziękuję :)

Obrazek

Pestko tak to Multi Blue :) podpisałem zdjęcia :) jak coś będę podpisywał kolejne to będzie wiadomo kto jest kto:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”