Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

:wit Ewelinko, jestem pod wrażeniem ogromnych ilości rozmaitych roślin w Twoim ogrodzie. ;:63 ;:63
Pięknie wszystko skomponowałaś. ;:138 Na rabatach panuje ład i porządek, żadna roślina nie kłóci się z innymi. ;:333
A różyczki z taką już ilością kwiatów aż biją po oczach. :roll: :roll: Cudnie! ;:215

Zdrówka dla Emilki. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj trochę poplewiłam ale nadal końca nie widać ;:306 . Ogarnęłam warzywnik i posiałam jeszcze raz fasolkę szparagową, może ta wzejdzie ;:173 . Poza tym wieczorem z opryskiwaczem rzuciłam się na mszyce :evil: . Mam nadzieję, że będę miała przez jakiś czas spokój ;:173 .

Kolejny tegoroczny debiut - Jacques Cartier powoli uchyla rąbka tajemnicy ;:138 .

Obrazek

Aniu na pewno szybko się doczekasz ;:65 . Bardzo ładna róża i cieszę się, że ją kupiłam ;:108 .

Bodziszek wspaniały.

Obrazek

Zuza dzięki ;:196 . Gizelka ma bardzo zmienny kolorek. Raz jest biała, raz morelowa raz żółta :lol: . To takie trochę nie moje kolory więc tak na dobrą sprawę nie wiem czemu ją kupiłam ;:306 . W każdym razie coraz bardziej mi się podoba ;:108 .

Trzykrotka.

Obrazek

Aniu-anabuko nie przesadzaj :oops: , zdjęcia kłamią :lol: . Wcale nie ma u mnie takiego porządeczku ;:173 . Naparstnice i ostróżki w tym roku ładnie przyrosły i są wysokie ;:108 . Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Niobe.

Obrazek

Basiu dzięki za linka ;:196 . Na ostatniej fotce jest powojnik bylinowy Arabella . Mam go od zeszłego roku i jestem zadowolona ;:108 .

Lavender Ice.

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lawender piękna.
Niobe też bardzo urokliwy. Nie mam ich to podziwiam u ciebie. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko marzy mi się by Lykkefund urosła wielka bo póki co wzrostem nie grzeszy ;:306 . Nadrabia kwiatami bo ma sporo i pąki jeszcze nie wszystkie otwarte . Nie przesadzałam jej, nadal rośnie przy ścianie stodoły. Twoje też na pewno pięknie zakwitną ;:196 .

Obrazek

Wandziu nie mierzyłam jej kwiatów ale nie są wcale takie malutkie. Muszę przy okazji sprawdzić ;:224 . Na pewno w przyszłym roku doczekasz się burzy kwiatów . U mnie w zeszłym roku kwitła skromnie a teraz szaleństwo ;:138 . Na róże pnące zawsze trzeba poczekać troszkę dłużej niż na pozostałe .

Dzwonek brzoskwiniolistny.

Obrazek

Beatko dziękuję, córka coraz lepiej ;:168 . Bardzo dziękuję za pochwały moich roślin ;:196 .

Proteus .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu-PEPSI ja lubię kosić trawę więc zawsze to robię ;:173 . Oj tam, nie przesadzaj, wcale nie ma u mnie takiego porządku. Róże fajnie zaczynają ;:138 . Czekam na kolejne najnowsze nabytki ;:108 . Jest tego jeszcze trochę więc czekam z niecierpliwością. Zdrowie najważniejsze więc zdrówka dla wnusia ;:167 .

Gizelka jest bardzo zmienna kolorystycznie.

Obrazek

Lucynko bardzo dziękuję za miłe słowo ;:168 . Oj tam, u mnie wcale nie ma takiego porządku , miejscami jest ogromny chaos ;:108 . Może wykoszona trawa i jednorodne obwódki sprawiają wrażenie uporządkowania ?? Róże u Ciebie na pewno też pięknie zakwitną, już przecież kwitnie Ci kilka ;:196 . Dziękuję ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Gizelka z lnem trwałym i mistrz drugiego planu czyli suchy czosnek ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Lykkefund .

Obrazek

Jeszcze trochę i zakwitnie The Fairy i lawenda :tan .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No co Ty kobieto czepiasz się; że nie masz porządku? Ja widzę wszystko piękne, zadbane.wymuskane ;:215
I i następny powojnik cudny.
I kolejne róże śliczne.
Ech cudne lato ;:173
tylko deszczu i mnie brak ;:185
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Niobe ma fajny kolorek i ma ogromne kwiaty ;:333 . Lavender Ice podpatrzyłam w zeszłym roku u Aneczki i kupiłam ;:108 . Dziękuję za komplementy ;:196 . U mnie też coś z tym deszczem cienko. Wczoraj niby coś popadało ale ziemia nawet tego nie poczuła ;:222 . Czekam na kolejne róże i powojniki ;:65 .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, The Fairy u Ciebie też tak w górę poszło? ;:oj U mnie czerwone udają, że są pnące ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Szkoda Emilki :( Życz jej ode mnie szybkiego powrotu do zdrówka.Przepięknie kwitną ci już róże ;:173 W ogóle rozszalał ci się ogród ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

ewelkacha88 pisze:
Obrazek

:wit .

Ewela to zdjęcie to chyba u mnie zrobiłaś. :wink: śliczny zestaw.
Guzelka azaleje aż miło popatrzeć. A Lykeffund to moje marzenie, które może kiedyś uda mi się spełnić.
Żurawkowa, limonkowa obwódka pięknie się prezentuje, jak Twoj cały ogród zresztą, taki zadbany, piękny po prostu!
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ewelinko ale ładnie u Ciebie ;:138 ślicznie wygląda szpaler białych goździków ;:167 zdrówka dla córki życzę, niech szybko wyzdrowieje ;:168
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Co za dzień ;:185 . Zawsze coś ;:219 . Weronika ma zapalenie spojówek :shock: . Musiałam po Nią jechać do ośrodka a jutro do lekarza bo dzisiaj już nie dało rady . Pewnie dostanie jakiś antybiotyk albo krople. W zasadzie to w ogródku nie zrobiłam praktycznie nic. Nadal sucho a plewienie jak stało tak stoi w miejscu . Czekam na kolejne róże, bo z dnia na dzień rozkwitają kolejne :tan .

Obrazek

WC .

Obrazek

Basiu w tym roku okrywowe poszły do góry ;:306 . Jestem ciekawa jak to będzie wyglądało jak zakwitną.

Obrazek

Lavender Ice ma boski kwiat ;:167 .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu dziękuję ;:196 . Emilka coraz lepiej się czuje ;:196 . Róże rozszaleją się na dobre za tydzień, dwa ;:108 . Czekam z niecierpliwością ;:65

Szałwia rośnie na razie w przypadkowym miejscu.Kiedyś chcę sobie z niej zrobić obwódkę.

Obrazek

WC .

Obrazek

Aniu zerżnęłam Twój duet ;:224 . Bardzo lubię takie połączenia i będzie jeszcze kilka podobnych ;:173 . Mam nadzieję, że spełni się Twoje marzenie o Lykkefundzie . Bardzo dziękuję za pochwały ;:196 .

Anabelle .

Obrazek

Obrazek

Carnaby, łapie chyba uwiąd ;:223 .

Obrazek

Obrazek

Natalio bardzo dziękuję za pochwały oraz za życzenia. Córka już lepiej ;:168 . Pozdrawiam :wit .

The President.

Obrazek

Obrazek

Lykkefund.

Obrazek

Obrazek

Uwielbiam te surfinie ;:167 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego wieczoru Wam życzę :wit .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie wszystko Ci kwitnie. Najbardziej zazdraszczam, że masz kwiaty wokół domu, mnie bardzo tego brakuje, ale kurczę, nie da rady! Za wąski plac :(
U mnie Carnaby też już kwitnie i Proteusa też mam, aczkolwiek póki co słabo z kwiatami. Najpiękniej kwitnie Dzieci Warszawy, ale on najstarszy może dlatego?
Córci życzę zdrówka, a chwasty... no cóż, jeszcze z nimi nikt nie wygrał!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko zdrowia dla dziewczynek. ;:167
Lykkefund na tle ceglanej ściany... marzenie każdej romantycznej duszy... no moje na pewno. ;:167 Zjawiskowy widok! ;:167 W ogóle cała ta ściana, jej aranżacja, skrzynki, donice. Po prostu cudownie!!!
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelka zdrówka dla córci ;:196
Mi się też te Twoje pełne surfinie spodobały, nasiałam sobie dużo pełnych petunii ale jakoś żadna jeszcze nie zakwitła ;:218 Chyba jednak za rok przynajmniej do skrzynek poszukam surfinii w sklepie.
Bardzo podobają mi się różyczki o takim kształcie jak Lavender Ice, takie nieprzesadzone. No i ten kolor ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, kochana utulam ;:168 ;:168 i życzę dziewczynkom szybkiego powrotu do zdróweczka. ;:97 ;:97
Twój ogród pyszni się pięknymi różami, które nad wyraz obficie zakwitły. ;:63 ;:63
Nie rozumiem tylko, dlaczego taką śliczną różyczkę przezywasz od WC... ;:306 Mnie się kojarzy.......
Trzymaj się, mamuśka ;:196 Będzie dobrze. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”