Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelka, masz prawdziwy ogród różany! :D Ta ostatnia biała angielka jest śliczna, taka delikatna, jak z rysunku na porcelanie. Nie martw się fasolką, już siałam w lipcu w zeszłym roku i na spokojnie zdążyła, fasolki miałam w końcu tyle, że dalej zalega w zamrażarce :lol:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko -nie tylko kwiat , ale i liście wskazują na to, że masz LO. Zostaw mu dużo miejsca, bo to ogromna róża. Będziesz z niej zadowolona, ale bez podpory i to solidnej się nie obejdzie. Śliczniutkie gożdziki!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj udało mi się wykosić trawę i wyplewić trochę chwastów. Na więcej Emilka mi nie pozwoliła ;:173 . Myślałam, że zrobię oprysk na szkodniki ale wiało okropnie i nie da łam rady. Dzisiaj u mnie pochmurno i deszczowo ;:108 . Nie przeszkadza mi to bo przecież woda jest potrzebna . Później może uda mi się wyplewić kolejne rabaty. Chwasty jak zwykle szaleją na potęgę :roll: .

Elmshorn.

Obrazek

Obrazek

Soniu najtrudniej jest się przełamać i zrobić coś nowego ;:173 . Ja tak mam bynajmniej z tymi kulinarnymi sprawami ;:108 . Zawsze obawiam się właśnie tych proporcji ;:224 . Myślę, że kiedyś na pewno spróbuję bo taki chleb ma całkiem inny smak i może poleżeć dłużej niż taki ze sklepu. Wczoraj dałam radę chwilkę popracować w ogródku. Emilka oglądała bajkę i mogłam wyskoczyć na chwilę ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Mary Rose.

Obrazek

Obrazek

Lenko od takich bied z dyskontów się zaczyna :lol: . Potem zaczniesz szukać konkretnych odmian ;:224 . Moje róże są młode więc jeszcze sporo przed nami . Pachnące róże ?? Hmm mam historyczne, one pachną np . Jacques Cartier, Louise Odier, Rose de Rescht ale u mnie to maleństwa jeszcze . Do róż stosuję różne nawozy . Wiosną dostają obornik granulowany albo azofoskę a później nawozy do kwitnących. Nie mam niestety swojego kompostu chociaż w przyszłości planuję mieć kompostownik. Na pewno znajdziesz róże, które spełnią Twoje oczekiwania ;:108 .

Obrazek

Obrazek

Moniko różowy posłonek to wdzięczna krzewinka ;:108 . Bardzo go lubię a w dodatku szybko przyrasta. Róże zaczynają pokaz ;:138 . W większości to młode sadzonki ale na wszystkie czekam z niecierpliwością . Ty na pewno także się doczekasz ;:196 .

Piwonia sadzona wiosną - Edulis Superba.

Obrazek

Obrazek

Agnieszko jeszcze sporo brakuje mi do ogrodu różanego ;:173. Od czegoś trzeba jednak zacząć więc powoli do celu. Fasolkę mam w planach posiać dzisiaj bo ziemia nasiąkła trochę po deszczu. Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz i będę objadała się nią :lol: .

Obrazek

Gizela .

Obrazek

Obrazek

Ewo dziękuję za identyfikację ;:196 . Jesienią będę musiała przesadzić kilka roślin bo rosną zbyt blisko tej róży. Podporę dostanie i mam nadzieję, że jeszcze przed wakacjami. Jak do tej pory ja jego pędy kulkowałam ale wiem, że podporę koniecznie musi dostać skoro to LO . Pozdrawiam :wit .

Świerk serbski w końcu ma jakieś przyrosty ;:138 .

Obrazek

To miała być rabata różano- bylinowa. Byliny porosły wielkie a róż nawet nie widać, sadzone były wiosną i to miksury .

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, Gizelka daje czadu! Ale też cudowna jest ta angielka NN, daj ją może do identyfikacji do działy różanego, bo bardzo mnie intryguje jej imię...
Kiedyś nie przepadałam za białymi kwiatami, ale dojrzałam do nich... naprawdę robią wrażenie i pasują wszędzie ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale masz zapączkowaną Gizelkę!!!Super. U mnie dosyć ładne ma przyrosty z pąkami New Dawn, kupiona dwa lata temu jesienią. W tamtym roku się nie popisała...Wczoraj też popadało a dziś znów od rana świeci ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Ewelinko, świerk serbski zawsze zaczyna późno, wtedy, gdy inne iglaste już mają rozwinięte nowe przyrosty. Taka jego uroda, a że urodziwy jest bardzo, należy do moich ulubionych świerków. Poza tym cały ogród to jeden wielki urok.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Basiu biała angielka jest bardzo podobna do mojej WC więc myślę, że to może być ona. Jest identyczna w pąku, ma ten sam zapach, kolor liści. Mogę spróbować wstawić fotkę do identyfikacji tylko nie wiem gdzie ten wątek :oops: . Poszukam ;:333 . Ja od pewnego czasu uwielbiam białe kwiaty ;:224 . Mają w sobie elegancję, stonowanie i uspokajają ;:108 .

Lykkefund .

Obrazek

Powojnik Victoria .

Obrazek

Obrazek

Tegoroczny debiut - Lavender Ice , jest piękna ;:138 .

Obrazek

Obrazek

Olu Gizelka w tym roku daje radę ;:138 . W zeszłym nie popisała się za bardzo a tutaj taka niespodzianka . Twoja New Dawn na pewno cudnie zakwitnie ;:108 . U mnie dziś bez słońca ale pogoda bardzo fajna na prace w ogródku ;:333 .

Obrazek

Obrazek

Izabelo świerk serbski był sadzony w 2015 roku i stał jak zaczarowany. Dopiero w tym roku coś tam podrósł ;:108 . Czytałam, że jak już się zaaklimatyzuje to potem będzie rósł jak należy . Mam nadzieję, że za kilka lat doczekam się pięknego drzewa . Dziękuję ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Lavender Ice piękna róża,mam dwie i czekam na nie ;:65
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino..ogród twój pięknieje w oczach, burza kwiatów i kolorów zachwyca. ;:333 Gizelka piękna..bardzo lubię kwiaty w białym kolorze, takie subtelne i delikatne. Życzę ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

A ten twój ogród wymuskany. Wszystko w takim porzadeczku.. ;:180
Róże. Piwonie.Napartnice. I ostrożki podziwiam. Pieknie ci rosną i kwitną ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, tutaj wspomniany wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p5859215
Masz rację, biel jest elegancka i uspakaja rabatę. ;:215
Co to za powojnik na ostatnim zdjęciu? Pięknie komponuje się z ta różą.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, nareszcie Lykkefund ;:138 piękna! Życzę Ci, aby teraz Ci śmignęła tak jak chciałaś na stodołę (no chyba, że ją przesadziłaś wiosną, a ja o tym nie wiem). Ciekawa jestem kiedy moja zakwitnie ;:224

Też mam Lavender Ice, mam nadzieję, że moja będzie tak samo piękna jak Twoja ;:173
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, Gizelka ślicznie kwitnie, mam wrażenie, że kwiatuszki ma duże bo w przewodniku piszą,że Gizela kwiat ma średnicę 4 cm
ja na swoją Gizelkę muszę poczekać jest malutka i ma parę pączusiów ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko, zdróweczka dla córeczki ;:167
Mleczna droga (goździkowa) - śliczna.
Cieszę sę, że mozesz liczyć na swoje róże ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie wygląda ten goździkowo - bodziszkowy marginesik ;:215
Porządeczek masz kochana, aż zazdroszczę. Po deszczach mam trawę po pas, ale M nie ma czasu. Ja nie koszę. Mamy taką umowę, nie cierpię koszenia.
Róże szybsze u Ciebie, moja L jeszcze w pączkach.
Zdrówka życzę, bo dzieciaczki muszą być zdrowe. Mój mały wnusio też dzisiaj źle się czuł. Mam nadzieję, że nie rozwinie się za bardzo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”