Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Fiolety i róże piekne. Kolor rodka piękny. ;:108
A jakie dorodne czosnki. ;:215
Dokarmiasz je czymś?
Dużo już u ciebie róż w paczkach. U mnie mniej.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Każdy z nas czekał na czerwiec z utęsknieniem ;:224 . To na pewno za sprawą różyczki, która jest epidemią na forum ;:306 . Pojawią się też nowe chciejstwa :lol: . Powojnika kupiłam ;:108 . Posadziłam go w takim półcienistym miejscu żeby go nie paliło. Mam nadzieję, że mu podpasuje. Świetnie prezentuje się Twój różanecznik i ma taki wspaniały kolor ;:333 . Róże, fiolety te kolory uwielbiam w ogrodzie najbardziej ;:167 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Zdjęcia tych wszystkich pąków są z postu z piatku, dzis juz na pewno masz kwiaty ;:138 Zdjęcia Aniu, dawaj zdjęcia ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W sobotę zaciągnęłam mojego M do Leroya. Od dłuższego czasu marzyła mi się mata wiklinowa na płot od strony drogi. Większość płotu jest zarośnięta iglakami i thujami,ale w newralgicznych miejscach są luki i widać nas jak biesiadujemy na patelni. Kupiliśmy na początek 1 szt ,pojechaliśmy na działkę,by ją zamontować. No teraz to mi się podoba,można nawet w bieliźnie latać...oczywiście to żart:) Od maja w zamrażarce leżała i czekała na grilla przyprawiona karkówka .Okazja się nadarzyła to i grill był,a do tego sałata dwukolorowa własna ze śmietaną mniam. Tylko ziemniaczków młodych zapomniałam wziąć z domu ech skleroza...
Ale i tak suma sumarum dzień udany. Po obiadku wzięłam się za podlewanie. Spojrzałam w prognozę,a tu,że w niedzielę ma padać. I rzeczywiście od samego rana padało. Solidnie podlana działka. Dziś nie pojadę,ale jutro muszę choć na dwie godzinki pojechać. Pewnie niektóre pąki się rozwinęły. W sobotę rozkwitł Cardinal,małe ma kwiaty hmm dziwne ?

Jagi dziękuję za info,jak tylko spotkam wuja to mu przekażę co to ma za kwiat :)

Obrazek

Wiolu ja z chęcią codziennie bym jeździła i podziwiała kwiaty,ale niestety to niemożliwe ;:224
Moja mamcia jest prawie codziennie,ale przesyła mi fotki na telefon,a ja z tak bliska nie rozpoznam każdej. Potem jak dopiero pojadę to widzę,która taka szybka.
Pączusie to zapowiedź wielkiej radości i uczty,już przebieram kończynami,by je powąchać :)

Obrazek

Basiu rutewka i mnie zachwyciła,że chętnie dokupię inne jak spotkam ;:108

Obrazek

Ewa rutewka dorasta u mnie do 1,70 m. Ślicznie wygląda jak się buja na wietrze ;:215

Obrazek

Iwonko na pewno jeszcze kupisz sobie rutewkę. Ja tez czasem mam jakąś roślinę w ręce,ale jej nie znam i się obawiam. Musiałam ją gdzieś przyuważyć na forum,bo jak tylko zobaczyłam ją w Brico w woreczku to od razu capnęłam. Nasiona jak tylko będę w stanie i nie zapomnę to zbiorę,a jakże:)
Róże mnie zadziwiają,tak przyspieszyły z kopyta,że jestem w szoku. Jalitah ma grubaśne pąki,a ja już nie mogę się doczekać jej kwiatów. Pierwszy rok i tyle pąków. Mogłam od razu ze 3 szt kupić,a ja skromnie ech...Drummonda tez spróbuję zebrać,tylko muszę sobie potem to poopisywać,by się nie pomieszały:)

Cardinal pierwszy kwiat ;:oj

Obrazek

Aneczko balia się rozlatuje,pewnie od podlewania pruchnieje. Dopóki całe dno nie odleci to kompozycje będę tworzyła. Jest jeszcze inna opcja,że gdy dół odleci to i tak wyląduje gdzieś na rabacie jako obręcz,coś zmajstruję. My pomysłowe Wodniki zawsze coś wymyślimy prawda?
Aniu a co siałaś? Nie rezygnuj z siania do pojemników,mi tez czasami padały,ale to sama radość jak się uda.

CPM lada chwila

Obrazek

AnaAn mam nowości i już mi serce drży na myśl,że ujrzę je w swojej krasie ;:167
Lubię ten czas oczekiwania,nasłuchiwania,aż tu nagle otwiera się kwiat i zonk-tego bym nie zniosła np. gdyby moja ukochana Olivia nie była tą co powinna być.
Charles de Mills ma sporo pąków,to bezproblemowa róża i ma ładne kwiaty.
A swoją gdzie kupowałaś,że jest pomyłką?

Veilchblau ma masę pąków ,nieopryskana

Obrazek

Dorotko już od jakiegoś czasu chciałam sprawdzić działanie tego środka,mam nadzieję,że pomoże i róże będą się po nim czuć doskonale. Czosnki giganty są naprawdę wielkie,a kule mają o wiele większe niż te biedronkowe ;:oj

Obrazek

Olu moje różaneczniki mają już kilka lat i z roku na rok korzenie grubsze. Po kwitnieniu zawsze wyłamuję kwiaty,a one do zimy pięknie zawiązują kolejne pąki.
Kup Mospilan albo Decis w ogrodniczym jeśli masz taką możliwość albo Róże 2 w 1 firmy Substral. Oj te mszyce potrafią oblepić całą różę jak im posmakuje.

Przywrotnik z białą szałwią

Obrazek

Soniu miło,że znalazłaś czas,by do mnie zajrzeć :uszy Cieszę się,że moje opowiastki komuś się podobają i chce czytać te moje wypociny:) Masz rację,że jak jestem na działce to wciąż spoglądam w stronę czosnków,uwielbiam. Szkoda,że za chwilę przekwitną,ale na szczęście pozostają w kadrze.
Roślinki od Ciebie dostały sporo picia,bo wczoraj cały dzień padało,teraz się ukorzenią.
Ostatnio zachwycałam się z moją mamą werbeną białą w donicy. Białe kwiaty mają w sobie taką elegancję i szyk...

Biel nieskalana cudna rutewka

Obrazek

Monika dam Ci kochana odpowiedź jak skończy się sezon,która róża zasługuje na polecenie,a która na pogardę:)
Rutewka to piękna bylina,warto ją posadzić. A co do balii to niestety jak ją kupowałam ze 3 lata temu to już była sztukowana. Za 5 złociszy ją kupiłam...

Klonik,Białobok,żurawki i Arabella

Obrazek

Aniu-anabuko czosnki to odmiana Gigant,one z natury takie ogromne. Jeszcze ktoś na forum je ma.
Ciekawa jestem,czy się rozmnożą? Róże dostały jakiegoś przyspieszenia,a może te algi to spowodowały? Czort wie:)

Obrazek

Ewelinka czerwiec oby nigdy się nie kończył,niech trwa. Niedługo różany spektakl,na który czekają wszyscy i rosomanes i nie tylko. Zobaczymy,która dostanie medal.
Dobrze,że wzięłaś pod uwagę miejsce półcieniste, mój koniecznie do przesadzenia,bo biedny się spalił na słonku:( Ja lubię jeszcze błękit i biel,a niedługo do tego całego przedstawienia dołączą ostróżki :)

Liliowce się spieszą

Obrazek

Ana85 mam fotki,ale z soboty. Jutro jadę na działkę,bo dziś miałam auto u mechanika i nie zdążyłam. Podobno już kilka zakwitło. Na pewno Gertrude Jekyll...chyba buty zgubię jak będę już do bramki biec:)

Purple Lodge co ona taka pijana? ;:oj

Obrazek

A tu moja kochana Winter Lodge,ładnie odbiła,ale co tu robi ten czarny,wstrętny kij? No tak,moja kochana mamcia jak tylko lekko zwiesi się gałązka to od razu stawia pale ;:218

Obrazek

Pinky Winky mocno przycięta na wiosnę,stała goła długo,aż się o nią bałam,ale zupełnie niepotrzebnie...

Obrazek

A oto efekt mojej nieuwagi...dzban na zimę został na zewnątrz i niestety pękł na pół,ale u mnie nic nie może się zmarnować ;:333

Obrazek

a to efekt pracy mojego M ,kącik z luką zasłonięty i tak miło się zrobiło...M zapowiedział,że jedna to za mało i dokupi ;:138

Obrazek

Karkówka się smali mniam

Obrazek

Miłego poniedziałku i reszty tygodnia...
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj u mnie w niedziele popadało bo przeszła burza ale dopiero pod wieczór. Piwonia bardzo ładna mam taką ale różową chciałabym białą może jeszcze zakwitnie. Róże maja piękne duże pąki już widać kolory u mnie też są ale bardzo małe pąki. Z dzbankiem to pomysł pierwsza klasa ;:215 gratuluję pomysłu.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Solidna porcja cudnych zdjęć. Rutewka też trafiła do kajetu z chciejstwami. Róże zjawiskowe i jakie duże. Ja dopiero pierwszy sezon z pierwszymi różami zaczynam. Maty świetne. Ja mam na siatce taką słomianą i już ma dziury. Wiklinowa lepsza, ale pewnie droższa. Może kiedyś wymienię. Bardzo mi się Twój ogród podoba.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Aniu. Piękną piwonię pokazałaś. Jak jej na imię?
Moja Purple Lodge też pokazuje kolorki na pąkach. ;:65
A Pinky Winky za to u mnie marnie przyrasta, tzn słabo się krzewi. A taka piękna jest... ;:224
Czosnki rzeczywiście są fantastyczne!
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Aniu, 3 róże, które posadziłam wiosną nie mają ani jednego pąka, wypuściły trochę liści i na tym koniec - wcale nie rosną, pędy są ślepe. Tak chciałam zobaczyć na nich chociaż jednego kwiatka ;:145 . Co robisz z takimi różami? Mam czekać czy może jakoś obciąć, czy coś?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, jak będziesz poszukiwać rutewki to może zwróć uwagę na Rutewkę Splendide.
Mnie ona wpadła w oko, ale niestety nie mogę spotkać w stacjonarnym sklepie czy na straganach...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, super! Prawdziwa uczta dla oczu. Bardzo sugestywnie opisujesz pobyt na działce. Czuję, jakbym tam była i razem z Tobą przyglądała się każdej roślince. Tak, tak, ja też najbardziej lubię czerwiec. Róże są jeszcze zdrowe, kuszą pąkami, czarują kwiatami. Zieleń jest soczysta i świeża. Twój ogród widzę w świetnej kondycji. Dzban robi wrażenie. Już sobie wyobrażam, jak gnasz do ogrodu, że nogi z butów wypadają. Bardzo mnie to rozbawiło :lol:.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No... zapomniałam o pękniętym garze wspomnieć. :roll: Świetny pomysł na wykorzystanie bidulki. Mam taki sam po zimie. Pęknięty. póki co scalony stoi z kwiatkiem. Nie mniej Twój pomysł jest tak fajny, ;:215 że nie omieszkam "zglapić". :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 ,
już tak ładnie wszystko kwitnie. ;:oj
Czerwiec też lubię najbardziej. U mnie wprawdzie dopiero pod koniec miesiąca jest uczta dla oczu ale zawsze warto poczekać.
Moje róże są o krok za Twoimi. Podobnie z innymi roślinami, ale to już różnica w klimacie.
Gratuluję, że udało Ci się samej uzyskać z siewu goździki.
Kiedyś próbowałam ale nic z tego nie wyszło. Nie mam w domu dobrych warunków do produkcji siewek.
A to za ciemno , a to za sucho ... a to ogrodniczka do bani. :;230
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Veilchblau masz cudownie rozrośniętą ;:oj
Oj jak ja chciałabym żeby moja taka już była ;:180
Bardzo mi się podoba twój kącik.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, świetnie wykorzystałaś pęknięty dzban ;:215 Tym sposobem ogórków małosolnych nie będzie, za to masz niebanalną dekorację ogrodową :wink: W weekend nas też wzięło na grilla - smażyliśmy karkówkę i rzeczywiście była mniam... ;:137
Zaskoczyłaś mnie, że godecja jest podobna do pelargonii ;:oj W pierwszej chwili nie skojarzyłam, ale faktycznie, jest podobna ;:108 Szczególnie do pelargonii angielskich. Ja siałam czysto białą, która bardziej przypomina azalie:

Obrazek
zdjęcie ze strony http://happygreen.pl/produkt/godecja-az ... asiona-1g/

Nie wiem czy wzejdzie - coś tam się pokazuje, ale nie mam pewności co... Może chwasty? ;:306
Veilchenblau ogromnie się rozrosła i to mimo wrednej zimy ;:oj Terminatorka ;:333
Piwonia na pierwszym zdjęciu jak się nazywa? Mam taką samą i występuje u mnie jako NN :(
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W poniedziałek wcale w planie nie była przewidziana działka,ale udało mi się wyskoczyć na dwie godzinki. No przecież trwa czerwiec tak długo wyczekiwany,wyśniony i wymarzony ;:167
Leciałam jak na skrzydłach,zapomniałam jak mam na imię...Ostatnio sowicie popadało,rośliny nabrały wigoru i szaleją. Rosną w oczach. Najpierw poleciałam do róż,ale tylko kilka pokazuje pojedyncze kwiaty. Także to jeszcze nie to.

Alicja pewnie i u Ciebie nabiorą ciałka róże,dobrze,że u Ciebie popadało,nie trzeba z wężem latać.

Obrazek

Monika ale miło jak czytam pochwały :wink: Moje róże niektóre mają już po 8 lat,inne dopiero pierwszoroczniaki,takie maluchy. Każdą z nich cenię i lubię. Pąki bardzo cieszą i zapowiadają kwitnienie,na które nie mogę się już doczekać.
W Leroyu były jeszcze maty trzcinowe,zastanawialiśmy się nad nimi,bo były sporo tańsze.
Jednak te wiklinowe pewnie są bardziej wytrzymałe,dlatego na nich stanęło.

Obrazek

Aneczka nie znam odmiany piwonii,kiedyś ktoś mi podawał co to za odmiana,a ja wtedy nie zapisałam i skleroza :oops: :oops:
Pinky Winky na wiosnę sporo przytnij,one to lubią,a potem idą w górę i wszerz.

Obrazek

Werka a co to są za odmiany?

Obrazek

Basiu od razu wyguglałam tę rutewkę Splendide...ale to cudo,w BR mają,chyba ją zamówię i coś jeszcze. Dzięki za tak cenne informacje. A może Ty też tam zaglądnij ?

Obrazek

Kasiu jak miło,że da się czytać moją pisaninę. Lubię pisać,opowiadać,mogłabym tak godzinami,a jeszcze teraz w czerwcu gdzie z każdej strony coś wyrasta to już w ogóle.
Masz rację,teraz róże są zdrowe,listki zielone i błyszczące,nie skażone plamistością.
Potem często bywa gorzej ,dlatego cieszę się każdym dniem spędzonym w moim małym raju.
W poniedziałek biegłam w chodakach do auta po mleko do kawy,mało nie wyrżnęłam,zamiast ubrać tenisówki to ja w drewniakach posuwałam ?

Artemis

Obrazek

Aneczka zgapiaj z dzbanem,fajnie,że tak od siebie małpujemy,dlatego uwielbiam to forum i ludzi,którzy potrafią mnie zaskoczyć doszczętnie.

Obrazek

Krysiu cieszę się,że z goździkami mi się udało,ale tak bez przekonania je siałam.
Udało się,a jeszcze jak mnie teraz pochwaliłaś to już całkiem z siebie dumna jestem:)
Ogrodniczka do bani? No chyba żartujesz,Ty wzorem jesteś dla mnie,a tam siewki jak nie teraz to próbuj innym razem. Nie zrażam się,kiedy siewki padną. Po pewnym czasie znów próbuję i tak w kółko. Traktuję to jak przygodę, doświadczenie .

Pierwszy kwiat Eyes For You

Obrazek

Aniu-Annar Veichelblau szybko u Ciebie urośnie,moja ma już kilka latek,dlatego osiągnęła spore rozmiary. Kącik na razie tylko lekko okryty,ale z czasem dokupimy jeszcze dwie maty i będzie jeszcze lepiej:)

Obrazek

Elwi dzban najpierw leżał w dwóch połówkach,patrzyłam na niego z żalem w oczach,za dychacza na giełdzie go kupiłam i sama przytachałam do domu. Całą drogę jak go niosłam to czułam dumę,że takie cacko udało mi się kupić. No niestety nie pomyślałam przed zimą...na szczęście spełnia teraz swoje zadanie. Drugą połówkę na razie nie wkomponowałam,pomyślimy jeszcze...
Trzymam kciuki za powodzenie w uprawie godecji,sukces w uprawie powoduje,że chce się więcej ,a porażki studzą zapał.
Veichelblau to potwór,kolor fiolecik,jak zakwitnie to będzie widok:) Nic a nic nie podmarzła i znów wprasza się do sąsiada( niezbyt miłego).Oby jej ramion nie potrącił...

Gertrude Jekyll co za zapach ;:170

Obrazek

CPM jeszcze trochę...

Obrazek

Quuen of sweden

Obrazek

Jalitah ;:65

Obrazek

Co tam skrywasz?

Obrazek

Pompadour

Obrazek

Fela

Obrazek

Summer Song z tym swoim kolorkiem

Obrazek

Rhapsody u mnie mała wciąż już od kilku lat i tak już chyba zostanie

Obrazek

Eden

Obrazek

Pąk Winchester C

Obrazek

Biała ostróżka

Obrazek

Moja duma goździki ;:167

Obrazek

Floksy Drummonda

Obrazek

Ostróżka błękitna,a na lewo przekwitająca rutewka

Obrazek

Naparstnica

Obrazek

Ostróżka jednoroczna wysiana moimi łapkami

Obrazek

Niskie szałwie

Obrazek

Hortensja Phantom

Obrazek

Obrazek

To zdjęcie dałam na tapetę,to nie róża,prostota,ale ma w sobie tyle spokoju,że może służyć za terapię :uszy

Obrazek

Obrazek

Balia dobrze spełnia swe zadanie...

Obrazek

Trawiasto wkoło oczka,ale ja tak lubię...

Obrazek

Pozdrawiam i macham :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”