Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Tak, Marysiu, też Ci życzę umiejętnosci telepatycznego wyrywania chwastów - jak wrócisz, prawie ich nie będzie ;:306
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysia w Moim ukochanym Kołobrzegu.
Nawet nie wiesz jak zazdraszczam.
Zachowały sie jeszcze rojnikowe figury?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam :wit jeszcze raz z Kołobrzegu, niestety pada deszcz i nastrój jest jakiś bardzo senny.
Lucynko pamiętam jak byłam drugi raz nad morzem (chyba 6 lat temu) to tęsknotę za domem leczyłam szukając w ogłoszeniach domu nad morzem.. oczywiście z ogródkiem ;:306
Teraz czekam cierpliwie, ale wiem że na trzy tygodnie więcej nie wyjadę i to nie tylko przez kury ...za stara jestem :D Pozdrawiam serdecznie Obrazek

Iwonko otóż to! Pobyć sama uwielbiam i lubię własne towarzystwo, ale co za dużo ;:306 no i chyba tym razem mam nie takie towarzystwo w pokoju ;:222 ani do spacerów ani do rozmów zupełne przeciwieństwa :wink: Oczywiście planuję kolejne wyjazdy, ale na inne sposoby!

Bea akurat na taki koncert nie poszłabym specjalnie, bo to nie do końca moja muzyka ale w plenerze mogłam chwilkę posłuchać. Za to kataryniarz koło latarni morskiej to zawsze jest mile widziany :D
Dziękuję i dobrze że nareszcie nastała wiosna Obrazek

Martusiu o widzisz Twoje towarzystwo nad morzem ukoiłoby moje wszystkie tęsknoty. Naszym gadkom i spacerom nie byłoby końca Obrazek

Julciu teraz wyjazdy to chyba tylko od pieniędzy są zależne, bo wszystko jest nie taki trudny dojazd, pokoje i zabiegi wszystko można mieć. Gdyby tak jeszcze NFZ zechciał coś dorzucić do indywidualnego wyjazdu na pewno obu stronom by się to opłacało. Już niedługo zobaczę swoje zarośnięte kwiatki... tak tak nawet mój M powiedział że zarośnięte, no ale podobno kwiatki jeszcze widać ;:306 Pozdrawiam Obrazek

Ewuniu ogólnie pogoda jak najbardziej dopisuje i na dzisiejszy deszcz się nie zżymam, bo tu też ludzie mają ogródki więc niech pada. Mojego nikt nie pilnuje więc wszystkie chwasty wokół walą na moje grządki, bo tam zostało trochę wolnego miejsca ;:306 Dziękuję i Tobie również życzę chociaż trochę leniuchowaniaObrazek

Ewciu to pewnie i ja jestem tak samo uzależniona, chociaż trzy ostatnie sanatoria byłam już jako właścicielka ogródka, ale w miesiącach przed lub powegetacyjnych i ten jeden raz wyrwali mnie z wiosennego sadzenia i opiekowania się roślinami. Dla mnie też dwutygodniowy wyjazd jest wystarczający Obrazek

Maryś to jaki to wiatr kwiatków nie wyrywa a drzewka z korzeniami ;:306 Tu urywało jedynie głowy i okazuje się że w czasie takiego wiatru nie powinno się spacerować, bo jednej pani nasypało piachu do oczu, że niezbędna była fachowa pomoc ;:oj

Lisico coś w tym jest, ale nie będę się rozpisywać o wielkości pokoju czy innych mankamentach. Chciałam zawsze mieszkać z kimś, bo lubię ludzi jak pewnie wiesz, ale teraz chyba zmienię zdanie ;:162
Goście byliby zbawienni dla kurortu gdyby tak się zachowywali, ale jest zgoła inaczej...czy Ty jadąc w obce kraje nie próbujesz coś zagadać w języku gospodarzy? Chociażby podstawowe grzecznościowe zwroty...od tych gości nie usłyszysz ;:185 wręcz wrzask jak panienka na poczcie nie rozumie jakiegoś słowa ;:14
O domu nie da się nie myśleć mając taką naturę i taki dom jak ja :D

Ewuniu w jeszcze, jeszcze ale... to ostatnia niedziela ;:224
Kurecki nakarmione i będą ciupciulki ale grządki zarastają tak że nawet ten co nic nie widzi to chwasty widzi ;:306

Zuziu oby życzenia się spełniły ObrazekNa razie moje ręce odzyskały dawną czystość, ale to chwilowe bo zaraz zostaną ubabrane w glinie ;:306

Bea to byłaby cudna umiejętność Obrazek

Jurku wszystkie figury rojnikowe są i są najczęstszym obiektem do fotografowania Obrazek
Wyobraź sobie że chyba ściągnęłam Cię myślami, bo przechodziłam najprawdopodobniej koło sanatorium, w którym Twoja córeczka bywała :D

Mam kilka fotek roślin tutejszym

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie sobie znad morza

Obrazek

Bielejet parus odinokij...tak to chyba szło?
Obrazek

Następnym razem spotkamy się jak dobrze pójdzie w moim szaliczku ;:4
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nadprzyrodzone azalie i różaneczniki. U mnie na łące to nie bardzo na miejscu. Ale w takim sosnowym lesie to by ciekawie wyglądało.
Już niebawem powrót do szaliczka? Ja chyba wyjadę na 2 tygodnie ale na razie się bronię rakami i nogami żeby nie na tak długo :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu a Ty jeszcze tam, ja myślałam, że Twoje leniuchowanie już się skończyło, ale dobra jeszcze korzystaj bo to chyba ostatnie twoje podrygi nad Bałtykiem w tym turnusie sanatoryjnym.
Poczytałam o współ........ nie zazdroszczę takiej atmosfery, bo jak by nie było trwało tao trochę.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, pięknie kwitnące azalie i rodki łagodziły Ci nieco tęsknotę za własnym ogrodem. ;:108 Przynajmniej taką mam nadzieję.
Kochana, to nie starość dyktuje nam domatorstwo, a pory roku. Gdybyś była na wyjeździe np. w listopadzie czy lutym, spokojniej zniosłabyś nawet dłuższy pobyt poza domem. ;:7

Zdjęcie z cyklu: "Takie sobie znad morza" - pierwsze - fantastyczne, idealne jako ilustracja do powieści przygodowej, a jeszcze lepiej: kryminalnej. ;:63 ;:63

Do miłego już w Twoim ukochanym ogrodzie. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu jak wrócisz z naładowanymi akumulatorami, to rozprawisz się w mig z chwaściorami ;:108
U mnie też pada, nici z ogrodu :(
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu towarzystwo na czas pobytu w sanatorium bardzo ważne, szkoda ze nie ma pokoi dla ogrodniczek ;:306 tematów rozmów nie byłoby końca.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu ciężko znosić w taka pogode tęsknotę za ogrodem, za domem, ale juz za chwilunie będziesz cieszyc się swoimi widokami :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Samotny biały żagiel wyszedł jak na prawdziwym lanszafcie ... Wisze że w tym Kołobrzegu to azalie i rododendrony wszelkiej maści dominują, a ten lilak to Meyer Palbin :?: Pytam bo mam malutką sadzonkę i jakby taka urosła byłoby fajnie ;:333 Domek już tuż tuż ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Marysiu wszędzie dobrze na chwilkę. Tak jak pisałaś już zdążyłaś dobrze odpocząć no to teraz do domu pora wracać. :wink:
Wszystko czeka na Ciebie a przede wszystkim ogród i kurki.
Miło wspominam kolonie w Kołobrzegu i Mrzeżynie. :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Marysiu ;:168 Odpoczywaj i nabieraj sił.Trzy tygodnie?Wiem co to znaczy tęsknic za domem. ;:108
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marysiu nadrobiłam zaległości :wit ile kolorów u ciebie ;:oj pięknie ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Heloł, Maryś! Ty jeszcze w rozjazdach? :roll: Myślałam, że już w domku, ale pewnie się pomyliłam w rachunkach, w których zawsze słaba byłam. ;:306
W takim razie do jutra. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu zrób relację z pierwszego wrażenia po powrocie ;:168 ale coś mi się zdaje ze wszystko będzie w porządku ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”