Truskawkowa działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Truskawkowa działka

Post »

Uwielbiam niezapominajki (dlatego posadziłam ich sporo w tym roku). :)
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie słodkie motylki... ;:167

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pytasz o glicynię , moja ma ok 7 lat, czyli nie tak dużo jak na to jaka piękna i duża :) Nie martw sie o poziomki, one jak chwasty -rozrastają się i na pewno będą miały owoce. Moje poszły do sąsiada i w chwastach pięknie mu owocują ;:306 A floksa szydlastego masz ślicznego i ladnie rozrośniętego :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz odkryłam, że oprócz wątku z parapetowcami masz również ogrodowy :oops: Ale cieszę się, że tu trafiłam, bo jak zwykle piękności pokazujesz ;:215 Oniemiałam na widok twoich cudnych kolarzy ;:oj Wszystkie piękne, a ten przedostatni to już świetny po prostu, może dlatego, że kocham błękity ;:173
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Natalio, dużo zdrówka Ci życzę ;:168 Działeczka coraz bardziej kolorowa u Ciebie ;:215
Floksy szydlaste są piękne, ja swoje na ogół trochę podcinam po kwitnieniu i fajnie się rozrastają, szkoda tylko, że nie powtarzają kwitnienia... i to tak ze trzy razy ;:333
A chwasty to mają tępo - z jednej strony się pieli a one już z drugiej atakują ;:306
No ale cóż... podobno nie ma chwastów, tylko są zioła :;230 :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Joasiu ta się sama wysiewa, ale wysieję w tym roku alpejską, trójkolorową ;:108
Loki dziękuję ;:196
Karolino o poziomki się nie martwię, one faktycznie robią za chwasty, są wszędzie ;:224 floks wygląda na większego niż jest w rzeczywistości, zdjęcie robiłam z bliska :wink:
Małgosiu jakoś tak nie zwróciłam uwagi że komentujesz tylko zieloną ferajnę ;:131 ale najważniejsze że znalazłaś drogę ;:196
Basiu dziękuję za radę odnośnie floksów, wybiorę się do nich z nożyczkami ;:108 ziół w takim razie mam dostatek, najwięcej tam, gdzie są najmniej potrzebne ;:183

Obrazek

Działkowych obrazków ciąg dalszy. Prawie wszystko kwitnie: drzewka owocowe już przekwitły, ale mam zdjęcia, więc wspomnieniowo w wątku jeszcze je zobaczymy. Za to mniejsze rośliny dają czadu i tak aż do październikowych przymrozków, nieprzerwana procesja kolorów, kształtów i zapachów. Margerytki mam dwie, te najzwyklejsze, białe: jedną zastałam już na działce, drugą przyniosłam z wyrzuciska. Na zdjęciu na pierwsza, w otoczeniu coraz większej kępy skalnicy i z kilkoma wielbicielami:) Poniżej kwitnienie aronii która przerosła zewnętrzną siatkę. Zastanawia mnie, skąd ona się tam wzięła?

Obrazek

Tegoroczne aksamitki na razie żółte, kolejne jeszcze w pączkach, dopiero szykują się do kwitnienia. Bardzo podoba mi się ten kolor, taki słoneczny, pozytywny ;:3

Obrazek

Pierwsze kwitnienie irysów ;:138 Prawdopodobnie są to "tubylcy", bo jeden przeoczony i nie przesadzony na rabatkę również będzie żółty. Większość jest jeszcze za mała i za słaba by kwitnąć, ale wyrwanie z pętów chwastów i nawożenie zdziałały cuda. W kolejnych latach na pewno zakwitnie więcej, tegoroczne kwiaty są niespodzianką, rośliny niesamowicie szybko się regenerują.

Obrazek

Kupiłam... coś. Ładne, trochę przypomina rozchodnik, śliczne różowe kwiatuszki. Nazwy nie było, bo zakup z bazaru, muszę ustalić na własną rękę. Roślinka już się ładnie przyjęła, jest raczej z tych bezproblemowych. Co ciekawe, dostępna była wersja niższa i wyższa, również pod względem kwiatów. Wybrałam wyższą, dzięki temu kwitnienie jest bardziej widoczne

Obrazek

Na koniec goździki, kolejny tegoroczny zakup. Ten zapach...! Nawet reklamówka w której niosłam rośliny nim przeszła: ciężki, słodki i korzenny jednocześnie, jak najlepsze perfumy. Koniecznie muszę porobić z nich sadzonki, żeby cieszyć się zapachem i widokiem również w kolejnych latach ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dawno u Ciebie nie byłam ale ten zapach goździków poczułam przez monitor ;:224 . Te maluszki są przepiękne i pachną na odległość ;:333 . Robisz niesamowite zdjęcia i potrafisz uchwycić każdy detal ;:108 . Ja w tym roku nie wysiałam aksamitek ;:223 jakoś tak wyszło bo długo było brzydko i w końcu nie posiałam ;:222 . Dobrze, że Ty je masz to będę zaglądać na Twoje ;:333 . Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ojj tak, u mnie goździki stoją aktualnie na balkonie, jutro pojadą na działkę i dziś rano jak przyszłam syna budzić to pachniało nimi w całym pokoju!!
Da się z nich robić sadzonki? Jak? :) Normalnie uciąć kawałek łodyżki po kwitnieniu i ukorzenić?

Ta kwitnąca roślinka to skalnica.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Tak goździki pięknie pachną, bardzo lubię ich zapach.
Ta mało roślinka, niby rozchodnik - też nie wiem co to, ale może ktoś podpowie, bo jest ciekawa.
Już wiem Natalio, że lubisz żółte kwiaty.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Jak pięknie! Te goździki to mi się ogromnie podobają.

Też miałam pisać, że to jak skalnica wygląda. :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak rozpoznajesz, że goździki będą wieloletnie? W ubiegłym roku kupiłam dwa i żadnego niestety nie ma ;:145 Piękne są ;:63
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Kiedyś wysiałem mnóstwo goździków - myślałem, że to roślina jednoroczna i wszystkie wyrwałem ;:306
Twoje są piękne, moje, które posadziłem w zeszłym roku jeszcze nie kwitną ;:185
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Piękne zdjęcia robisz swoim podopiecznym. ;:63
Goździki na zdjęciach są jak róże.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Natalko to jest skalnica, są jej rózne kolorki, fajna i rozrastająca sie roslinka, zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Natalko, piękne robisz zdjęcia roślinkom i owadom. :D
Można patrzeć i patrzeć :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”