Witajcie,
Dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia.
Narodziny wnuka, to wielkie wydarzenie i radość, ale i mniej czasu w ogrodzie.
Słoneczna i sucha pogoda to dobry czas dla moich rabatek.
Przekwitły prawie wszystkie tulipany, zakwitną teraz irysy i orliki oraz azalie i RH.
Wszystko bujnie rośnie, irysy syberyjskie i łubiny szczególnie. Róże już mają pąki.
Ewelkacho 88
Irysy SDB zakwitają jako pierwsze, są śliczne, ale szkoda, że tak krótko kwitną.
Kasiu- Kania
cieszę się, że liliowce ładnie Ci rosną. To bezproblemowe, długowieczne rośliny.
Łany tulipanów to fotki z ubiegłego sezonu. Pokazałam te, które utonęły na amen.
Elwi,
purpurowa tulipanowa rabatka była faktycznie zbliżona do ideału. Nie będę jej odtwarzać. Kupię ze dwie paczuszki jakiś holenderskich nowości i na tym pozostawię tulipanowe zachcianki.
Mój tulipanowy gust kieruje się w kierunku typu triumph. Tulipan ma być w kształcie tulipana, a nie piwonii. Purple Pion ładne, ale zbyt pełne, wolę zwykłe Shirley. Finola trochę za niska u mnie urosła.
Marysiu Ambo
Piła łańcuchowa to diabelskie narzędzie, do ręki nie wezmę, nawet podejść do niej bliżej się boję.
Lisica jest dzielna i odważna, "żadnej pracy się nie boi".
Też jesteś babcią . To piękne mieć wnuki.
Izo -Lemonko
Trawników nie mam, tylko trawiaste ścieżki, ale i to wymaga akrobacji z kosiarką. Ładny trawnik nie tak łatwo utrzymać.
Tulipany prawie przekwitły teraz czekam na irysy.
Koty to pasibrzuchy, wiecznie głodna.
Maniolku - Mariuszu
Tulipany utonęły to jest przykre, ale nie rozpaczam. Wiem ,że nie powinnam za dużo poświęcać im uwagi , bo mój ogród to nie najlepsze dla nich miejsce. Muszę tylko o tym pamiętać jesienią, kiedy w marketach pojawią się tulipanowe nowości.
Lisico,
kontrowersyjna landrynkowo - purpurowa tulipanowa kompozycja nie była zamierzonym celem.
Na etykiecie 'Heart of Poland' miały biało różowy kolor. Wyglądały tak jak róża Eden Rose - białe z różowym podmuchem.
Jakież było moje zdziwienie gdy zakwitły wszystkimi kolorami tęczy. Były niesamowite. Biało różowy kolor osiągnęły na sam koniec kwitnienia.
Dalia Rocco czeka na mnie u JagiS ? Super, bardzo się cieszę. Odbiorę po drodze do Elbląga.
JagiS,
dziękuję za życzenia.
Rysio twierdzi, że nie urodziła się dzidzia tylko"Lełoś".
Jestem szczęśliwą babcią
Ann_85,
Dzięki za życzenia. Mam nadzieję, że wnuki polubią czas spędzany w ogrodzie.
Cymo Soniu
uwielbiam swoje wnuki, dlatego prace ogrodowe przystopują. Chwasty zarosną ogród. O rety

. Nie mogę na to pozwolić.
Męskiej ręki do pomocy brak. Wszyscy pracują, nikt nie ma czasu. Stara prawda. No cóż

.
Annes77
Obecnie wraca się do starych, tradycyjnych imion. Niech będzie "Lełoś".
Małgosiu PEPSI,
córka szczupła, tatuś też normalnej budowy. Leonek ma dobre geny, nie powinien mieć kłopotów z nadwagą. Oby tylko zdrowo rósł w siłę i potęgę.
Kilka fotek z dzisiejszego ogrodu.
irysy, łubiny, orliki
Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' podobno trudna w uprawie. Przetrwała zimę i ładnie zakwitła. Jestem mile zaskoczona.
kącik azaliowy, trochę zachwaszczony, ale jaki kolorowy.
tulipany
'Carousel' kończą tulipanowy pokaz
uff, trochę mi za ciepło