Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelinko..podziwiam twój ogród i ciebie za pracę jaką w niego wkładasz, tak pięknie ci wszystko rośnie. ;:180 Orliki, iryski, piwonie...czego tu nie ma a pewnie będzie i więcej. ;:oj Bardzo podoba mi się szpalerek białych gożdzików, pewnie i pachnących..pięknie. ;:333 Życzę ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko uściski dla słodziaków. ;:168 Piękna obwódka z białego goździka. ;:215 Czy on nie łapie grzyba? Próbowałam u siebie, ale szybko marniały, może kupiłam już chore. ;:131 Syberyjskie irysy wyjątkowo wysokie. ;:oj Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Urocze masz Dziewczynki ;:173 Jak na Nie patrzę, to nie wiem która młodsza, a która starsza - bliźniaczki? :wink:
Piękne te Twoje rabaty, nie wiem jak Ty to wszystko sama ogarniasz ;:oj Ja mam dużo mniej, nad czym ubolewam, ale nie mam zielonego pojęcia, jak miałabym dać radę, gdybym miała więcej - na zakrętach bym nie wyrabiała ;:306

Chociaż wersja dla mojego M. jest taka, że ogród prawie sam sie "robi", bo jak tylko wymyślę coś nowego, to pyta mnie kiedy będe to robiła i skąd wezmę czas na dbanie o to. Wtedy mówię, że to przecież "prawie bezobsługowe" :lol:

Możesz być z siebie dumna, że ogarniasz taki metraż ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Kurczę, u mnie nadal sucho ;:222 . Szkoda bo myślałam, że przesadzę siewki werbeny patagońskiej ale w takiej skale nie chcę tego robić. Pogoda u mnie bardzo zmienna więc może w końcu popada bardziej żeby ziemia nasiąkła a nie zaraz wyschła.

Mariuszu u mnie nadal sucho a byłam pewna, że po tym nocnym deszczu będzie ok . Najwidoczniej słabo padało :roll: . Dzisiaj pogoda bardzo dynamiczna i co chwilkę słońce przeplata się z chmurami deszczowymi. Może w końcu popada . Orliki bardzo fajnie wyglądają z tymi kwiatami powyżej wszystkiego . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Basiu ten Eden to kupiona kilka dni temu sadzonka :lol: . Mój sadzony jesienią ma malusieńkie pączki . Mi też wpadła w oko, wygląda świetnie ;:138 . Bardzo dziękuję w imieniu moich córek ;:196 .

Comte de Chambord sadzona jesienią ;:65 .

Obrazek

Dominiko będziesz zadowolona z tego powojnika . Dla mnie jest bezproblemowy i rośnie bardzo wdzięcznie ;:108 . To jeden z moich pierwszych powojników ;:173 . Bardzo dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Zakwitła kolejna piwonia ;:138 . Niestety NN.

Obrazek

Zuza białe goździki pachną niesamowicie , czuję je z odległości . Bardzo dziękuję za komplementy ale one należą się moim dzielnym roślinkom . Dziękuję za słoneczko i wzajemnie :wit .

Old Port sadzony jesienią.

Obrazek

Soniu dziękuję, uściskam jak wrócą z przedszkoli ;:168 . U mnie goździk jest bezproblemowy. Nie łapie mi grzyba i świetnie przyrasta. Dostałam go od Babci eMa więc może dlatego . Irysy świetnie przyrosły ;:333 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Aniu po prawej jest Weronika, Ona jest starsza o półtora roku od Emilki ale wzrostem są prawie jednakowe . Ależ mi słodzisz :oops: . Staram się ogarniać chociaż czasami chwasty biorą górę . Na razie daję radę ale nie wiem co będzie jak podwoję objętość działki i rabat :shock: . Mam nadzieję, że też dam radę . Oj tam od razu dumna :oops: , miło mi jak ktoś to docenia i chwali mnie za całokształt . Pozdrawiam :wit .

WC :lol: .

Obrazek

Obrazek

Pogody i udanego popołudnia Wam życzę .
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadłem z rewizytą :wit Widzę u Ciebie sporo roślin, które mam u Siebie :) Posłonki, piwonie, łubiny, czosnki, goździki i mnóstwo innych :D Oby kwitły do zimy :) U mnie też deszcz był wczoraj i w nocy, spora ulewa, a ziemia jak sucha tak sucha :|
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Twoja Eden Rose zupełnie się różni od mojej ;:oj Moja była prawie biała z różowym rumieńcem. Ale ono podobno tak mają. W tym roku już widziałam na niej pąki, to będę mogła porównać.
Podziwiałam ceglaną ścianę ze schodami i skrzynkami kwiatów. Pięknie to wymyśliłaś ;:63 Lubię takie mury, maja swoją duszę. Miałam się pytać co tam masz, ale już wiem, że to ściana od stodoły :heja Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko nie dość że tu nie ma wi-fi to w kawiarence net tak słaby, że zdjęcia się długo otwierają! Nawet takie przyjemności mi odbierają :cry: Dzisiaj wieje przeokrutnie i a takie piękne słońce świeci, niestety wiatr nie pozwala nawet po plaży spacerować :D Już niedługo i ja pokażę zarośnięty ogród ;:306 Pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, w Twoim ogrodzie już pełnia lata! ;:63
Kwitnące róże o tej porze w tym roku... no, no! ;:215 Moje dopiero pączki, takie maleńkie, pokazują. ;:204
A wesołe Kwiatuszki na leżaczkach i tak najpiękniejsze!!! ;:33 ;:33
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ewelinko Twój wątek jest najprężniejszym wątkiem na forum bynajmniej wśród moich znajomych :D Zawsze jak wpadnę na forum to u Ciebie mam wiele do nadrobienia :D Cudne rabatki,masz mnóstwo gatunków ;:167 ale moje oko przykuł łubin niebiesko-żółty?Czy to tylko zdjęcie przekłamuje?Bo jeśli taki jest to zbieraj nasiona bo będę żebrać o niego ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, córki masz śliczne i widać, że są szczęśliwe. Powoli zaczynają kwitnąć piwonie więc będziemy mieć pachnąco. Ja też pozbywam się żółtych kosaćców, chociaż nie wszystkich. Mam dwa odcienie i te bledsze zostawię. Róże masz bardzo ładne i wcale się nie dziwię, ze dokupiłaś Edenkę. Też mam różę rugosa Hansę, ale póki co rośnie w doniczce. Ostatnio znalazłam dla niej miejscówkę i dużą donicę do której ją wsadzę. Boję się, że zza bardzo rozejdzie się na boki, więc dostanie areszt w donicy.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Ewelino ,Twój ogród jest wspaniały ;:138 . Utworzony z elegancją i rozmachem. Jest w nim wszystko co trzeba, rabaty, trawniki, drzewka i krzewy.
Nie wyzbywaj się wszystkich żółtych irysów. Pięknie wyglądają w towarzystwie błękitnych i niebieskich.

Zobacz na fotce żółto błękitne kwiaty. Sama radość i świeżość.

Obrazek

Wszystkie rośliny u Ciebie rosną bujne i dorodne.
Fotkę usunę wkrótce.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ewelinko, jak podwoisz ilość rabat, to Córy zatrudnisz - Dziewczynki rosną, trzeba powoli zaszczepiać bakcyla :lol:

Jola, cudnie ten kolaż wygląda ;:173
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale te twoje Edenki szybkie ;:oj Moje chyba mają za dużo cienia ;:174
A łubin najlepiej rośnie tam gdzie sam się wysieje ;:306 też mam z nim problemy. Choć odpukać, zakwitł mi biały z sadzonek, które sama wysiewałam w domu. Jak na moje umiejętności to sukces wart co najmniej Oskara :;230 :;230
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Ehh, Ewelino... Zawsze, gdy jestem u Ciebie i naoglądam się efektów Twojej pracy i pasji, wychodzę chora i zezłoszczona - przecież je także mogę mieć TAK, a nie mam. Wciąż jestem urzeczona Twoim ogrodem, doborem roślin, dbałością, wiedzą, zaangażowaniem. Podziwiam i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj było bardzo ciepło i wietrznie. Wierzchnia warstwa ziemi sucha i twarda jak skała ;:222 . Z plewieniem muszę poczekać aż spadnie jakiś deszcz. Chwasty jak zwykle rosną w tempie ekspresowym ;:oj . Dzisiaj miałam zabiegany dzień bo Weronice kończy się orzeczenie o niepełnosprawności i zbierałam dokumenty . Byłam w kilku miejscach i zjadło mi to pół dnia. Oczywiście nie mogło obyć się bez ogrodowych zakupów ;:306 . Sprawiłam sobie powojnika Guernsey Cream . Pozazdrościłam dziewczynom domków dla owadów i dzisiaj kupiłam ;:224 . Ceglana ściana przy stodole uległa małej zmianie bo powojnik Carnaby rosnący w donicy zaczął mi kaprysić i musiałam go przenieść w inne miejsce ;:222 . Kwiaty więdną i nie wiem czy to wina upalnego stanowiska czy może łapie go uwiąd . Z efektu jestem zadowolona chociaż plastikowe donice nie do końca mi odpowiadają ;:131 . Może kiedyś dorobię się takich z lepszego i mniej nagrzewającego się materiału.

Obrazek

Powojnik Summer Snow spisuje się rewelacyjnie a to jego drugi sezon ;:215 . Aniu, dzięki za podpowiedź co do tej odmiany ;:196 . Po lewej stronie okna rośnie Lykkefund , który ma mnóstwo pąków ale na razie niski. Nie ma nawet jeszcze kratki bo nie było po co jej montować ;:131 . Mam nadzieję, że zacznie rosnąć do góry .

Obrazek

Obrazek

Wieczorem po spacerze Emilka poczuła się gorzej i okazało się, że ma gorączkę . Jutro zostanie ze mną w domu. To chyba jakiś wirus bo kilka dni wcześniej dzieci w przedszkolu również gorączkowały . Mam nadzieję, że szybko Jej przejdzie bo w niedzielę jedziemy na przyjęcie prymicyjne ;:108 .

Patryku witaj :wit . U mnie nadal sucho ;:222 . Wiatr i pełne słońce zrobiły swoje . Miejmy nadzieję, że popada w końcu . Pozdrawiam :wit .

Iwonko z tymi Edenami to tak podobno jest. Różowy kolor jest zależny od wielu czynników. Dziwi mnie tylko to, że w sieci piszą, że nie pachnie a ja czuję jej zapach ;:173 . Co prawda nosem w kwiatku ale czuję . Bardzo dziękuję ;:196 , ceglana ściana to taki spontan bo miałam skrzynki po jabłkach z ubiegłego roku już pomalowane i postanowiłam je jakoś wykorzystać.

Marysiu u mnie dzisiaj też bardzo wietrznie. Ziemia wysuszona na wiór przez taką pogodę ;:222 . Z niecierpliwością czekam na Twój busz ;:65 . Kiedy wracasz ?? Dziękuję i również pozdrawiam ;:196 .

CDN - buźki :roll: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”