Hej , hej....
Ale mam zaległości na FO!!!!!!Zarówno w swoim wątku jak i w waszych.Kiedy ja to nadrobię
Niekiedy wieczorami siadam i zajrzę do kilku znajomych i to wszystko. Rano wstaję a tam kilkanaście następnych postów. Lektura jak się patrzy!!!I to dość spora!
Mam wolne przez te dwa dni. Ale dziś jedziemy do siostry na urodziny, połączone z Dniem Matki. Więc popołudniu baluję....
Wczoraj , kładąc się spać, to miałam taki plan, że dziś wstanę wcześnie, nawet o 6tej. Wstawię sobie już do obiadu , żeby się gotowało a ja będę miała więcej czasu aby coś porobić .Ale kto to widział na wolnym i się tak zrywać wcześnie. Obudziłam się a jakże, przewróciłam na drugi bok i wstałam przed 8. To i tak dobrze....O 9tej już byłam wyrobiona , zwarta i gotowa do pracy.
Musiałam powalczyć z chwastami na rabacie przed domem. Tam chciałam posadzić hosty , które dostałam z wymiany od naszej Małgosi Clem.

(Małgoś hostowisko już zapełnione. Nic już w tym miejscu nie wcisnę...Kochana jesteś.Polecam się na przyszłość , jakby co.....

)I tak zeszło mi do 11:30.
Teraz usiadłam z kawką pod altaną i czekam z obiadem na eMa aż wróci z pracy...
Słonko coś szwankuje. Tak mocno grzało a teraz nadciągnęły chmury i zakryło je całkowicie...
Czyżby miało znów padać?
A na rabatach tak się wszystko rozrosło wszerz i na wysokość po tych deszczach....
Bardzo ścisk się robi wśród roślin.

A jeszcze muszę gdzieś wcisnąć przetaczniki , też od Małgosi i zamówienie z BR które dopiero przyjedzie...
Eluniu na rabatach coraz ciaśniej. Pomału zaczyna się robić busz. Nawet mogę rzec , niekontrolowany, bo ostatnio coś czasu mi brakuje.A to wykorzystują chwasty. Rozpychają się łokciami i nogami wśród roślinek....

Również cię pozdrawiam. Dużo

ci życzę.
Ewelinko kocimiętka bardzo się rozsiewa zauważyłam. Ale to mnie akurat cieszy niezmiernie.
Chociaż ona jedna daje radę u mnie.

Poprzenosiłam młode siewki już w kilka miejsc. Jeszcze by się inne miejscówki też znalazły.
Małgosiu ja też dziś pościnałam resztki tulipanów. Tylko liściory zostały.
Niech cebulki się rozrastają aby na przyszły rok mogły dać piękny wiosenny pokaz.
Z tymi trawkami to ja nie wiem co zrobię zimą. Za bardzo miejsca to na nie nie mam.
Myślałam je przechować na rabacie a potem znów dołożyć do donic. Tylko czy one już do tego czasu tak podrosną? Nie wiem co to za odmiana.Wiesz np. rozplenice to dopiero niedawno się obudziły to w kompozycji by zginęły....
Aniu Anabuko dziękuję za pochwały. Fiołeczki jeszcze ładniejsze się zrobiły. Pełno pączków się rozwinęło. Takie są na bogato....
U mnie te z więcej storczyków. Z nimi mi idzie bardzo dobrze. Nie wiem jaka relacja będzie z kaktusami....
Blueberry dziękuję ci bardzo. Jak to cieszy gdy wszystko ładnie rośnie i kwitnie...
Zdjęcia zrobione parę dni temu. Wrzucam ,bo przecież trzeba być na bieżąco...