Kamelie i inne

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam; niestety ostatnio dopadła mnie poważna grypa i nie bardzo miałam siły, żeby cokolwiek pisać...Teraz jest trochę lepiej, więc się spięłam, pstryknęłam zdjęcia moim kwitnącym roślinkom i już je prezentuje (to był "ostatni gwizdek", bo w zasadzie zamiast kwitnienia u storczyka zaczyna się przekwitanie :? ) Sterlizja36, zaciekawiłaś mnie tym hobbitem, zaraz popędzę na stronkę Jadzi i się mu przyjrzę :P Grudnik jest gęsty, bo są dwa w jednej doniczce - nie chciałam stawiać dwóch mini-doniczuszek, więc dzielą jedną, odrobinę pokaźniejszą. Wybaczcie, że dam sporo fotek cymbidium, ale to moja ostatnia wielka miłość i nie mogę się powstrzymać :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maria2008
100p
100p
Od: 8 sie 2008, o 22:27

Post »

piękności masz :) naprawde piekne kwiaty :wink: chyba sobie kupie grudniczka bo coś ostanio dużo się pojawia na forum i kusicie mnie oj kusicie :lol:
Saraaa

Post »

Szał grudniczków całe forum ogarnął :P To super, bo je uwielbiam :lol:
Cymbidium ( dowiedziałam się wreszcie jak to cudo się nazywa) jest urocze :wink: Ciesze się, że jest dużo zdjęć, bo jest co podziwiać :shock:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Agnieszko nie ma za co przepraszać, w końcu głównie kwiaty tu taj podziwiamy :wink: i nie dziwę Ci się ilością zdjęć bo cymbidium jest urocze :D
Cieszę się, że już lepiej się czujesz. Z grypą niestety trzeba uważać gdyż niewyleczona do końca jest też niebezpieczna. Wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka życzę :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Agnieszko cudowne kwiatuszki. Jak dla mnie możesz wstawiać ich zdjęcia cały czas.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Effa, dzięki :P - jest już trochę lepiej. Dziś pokażę tylko jedno zdjęcie i to niestety nie najlepszej jakości, bo robione telefonem... Otóż kilka dni temu natknęłam się na coś takiego (nigdy nie widziałam kwitnącej schefflery, więc pstryknęłam jej zdjęcie):

Obrazek
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to ona kwitnie? :shock: nie wiedziałam :shock:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cymbidium śliczne tfu tfu :wink: .
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Witam, grypa znów do mnie wróciła, więc dziś szybciutko... To moja lineariska (chyba trochę lepszej jakości foto niż ostatnio) i roślinka, którą znalazłam dziś w drodze do apteki - stała na trawniku przy pojemnikach na odpadki (niestety nie mam sił upchać jej do nowej doniczki, jaki mi się polepszy, to ją przesadzę). Ledwo ją dotaszczyłam do domu, że już nie wspomnę o wkaraskaniu się z tym "cudem" i gorączką na czwarte piętro, siódme poty ze mnie wycisnęła ta droga :?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Linearis zwala z nóg, ciekawa jestem czy moja dochowa się choć połowy jej wielkości. Znalezione epipremnum cudne, dobrze, że je przygarnęłaś. Zdrowia dużo życzę!
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Że też ktoś się pozbył tak ślicznego epipremnum, niech dobrze rośnie u Ciebie :D Całe szczęście że akurat przechodziłaś bo roślina mogłaby pójść w straty niestety, a tak trafiła do dobrych rąk :wink:
Agnieszko wskakuj do łóżka i się kuruj kobieto. Ledwo z ostatniej grypy wyszłaś a tu znowu Cię to paskudztwo dopadło :evil: Współczuję bo nic przyjemnego chorować. Dużo zdrowia życzę :D
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Hoja cudna :P ładniejsza od mojej :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, dziś pozwoliłam sobie na dłuższy pobyt wśród Twoich roślinek. Musiałam je poznać, aby móc się udzielać u Ciebie w wątku :D
Masz cudne roślinki. Mogłabym dużo o nich pisać, ale szkoda mi Cię męczyć, bo słyszałam, że dopadło Cię paskudne grypsko :evil: Zdrowiej zatem.
Urzekły mnie wszystkie hojki i te ostatnie zakupy. Podziwiam wytrwałośc Twojego M w tolerowaniu tylu Twoich kaprysów :twisted:
Znalezisko, też bombowe :D
Bodajże na 24 bądź 23 stronie pytałaś o nazwę gruboszka. Spróbuję pomóc, ale nie gwarantuję 100% pewności. To może być Crassula ovata arborescens
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Masz dużo pięknych roślin,stąpelki są niesamowite.W początkowych wątkach pokazywałaś kwitnace gloxynie ,co u nich teraz słychac?
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Witam; Zuziu, Kati bardzo miło mi gościć Was w moim wątku :P - oby jak najczęściej ;:168 Zuziu, pytałaś o gloxynie - teraz są u mojej matki. Po tym jak "zachorowałam" na sukulenty, hoje i storczyki zrobiło się trochę ciasnawo i niektóre roślinki sprezentowałam mamie, która też ma porządnego fioła na ich punkcie (tylko duuuużo więcej miejsca niż ja :P ) Ja niestety muszę trochę ograniczyć "zakwiecenie" terenu, bo mój M najchętniej zrobiłby roślinkom (a zaczynam myśleć, że i mnie) :pogon ;:44 ;:14 Figo, widziałam Twoją lineariskę - jest prześliczna, to właśnie po jej zobaczeniu zachorowałam na tę odmianę :oops: Dziś zwlokłam się z łóżeczka, żeby do końca zrobić porządek z wczorajszym znaleziskiem. Jak znalazłam to epipremnum było pozbawione doniczki i składało się z trzech pędów długości ok. 8m każdy, przy czym w wielu miejscach (na linii 2-3m)nie było liści - odcięłam te "łyse" miejsca i to, co zostało wstawiłam wczoraj do wody. Jak taszczyłam roślinę do domu to wyglądałam jak Tarzan wśród lian :evil: Dziś upchałam pędy do doniczki i mam nadzieję, że się przyjmą, bo na całej długości pędów jest mnóstwo korzeni. Kilka dni temu dorobiłam się kolejnego zielonego mieszkańca domu - to storczyk encyclia (ośmiorniczka) - nabytek znów zdobyty przypadkiem; wyszłam do kiosku tuż pod domem TYLKO po gazetę, ale ten kiosk jest wielobranżowy i mają też zazwyczaj kilka roślinek. No i stało to to, takie bezdomne, biedniutkie i przecenione na całe 8zł - powiedzcie, jak mogłam nie przygarnąć :wink: :oops: A teraz zmykam do łóżka, bo jak się nie wykuruję to święta i Nowy Rok spędzę w ;:41

Cymbidium Valley Vampire:
Obrazek Obrazek
Hoje i epipremium:
Obrazek Obrazek
Encyclia cochleata:
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”