U Antooosi :):):)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu ja już nie raz w nerwach obiecywałam sobie, że palcem nic nie ruszę. Że będzie bałagan dopóki nie sprzątnie. Ale jak kilka razy zawadziłam o zabawki, leżące dosłownie wszędzie, albo jak nie miałam gdzie na biurku postawić kubka z kawą, odrazu brałam się za sprzątanie. A mój M. doszedł do wniosku, że im więcej nabałaganią tym szybciej posprzątam :evil:

Ale staram się chociaż dziecko uczyć czystości i sprzątania po sobie. Jak nie chce po dobroci to czasami karą, ale na razie jako tako wychodzi. Wzięłam się też ostro za psa, bo mam dosyć zbierania jedzenia po całym domu i wchodzenia w kałuże :evil:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

basga pisze:Bo my to...głupie jesteśmy! :lol: :wink: Najpierw pokazujemy,że wszystko potrafimy i po każdym sprzątamy a potem tak już zostaje.Najlepiej to niech M tkwi w przekonaniu,że mało umiemy.. i on jest niezbędny-tylko na taką myśl już mnie febra trzęsię. :P
Swięta racja Basiu :lol:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Ależ tu u mnie wesoło :D .
Dziś nalot gości i sobotnie sprzątanie - trzeba było jakoś sobie poradzić.Na szczęście udało się i jeszcze ciasto drożdżowe upiekłam :D .

Mycie okien powiadacie?Ja na razie przeziębiona jestem,więc nie wiem,jak to będzie.
Kasiu !Basia ma rację-istny pałac!Ja w całym domu okien mam czternaście(plus dwa w kotłowni)...a domek mój nie taki mały :oops:

A teraz a propos medinilli;mnie też kusiło i kupiłam przekwitniętą,w styczniu tego roku(chyba za 30 zł).Na dwa miesiące poszła odpocząć do chłodnego pomieszczenia,a w marcu wróciła na salony :D .
Najpierw wypuściła jednego pąka,a gdy on przekwitł,trzy kolejne.I od tamtej pory kwitnie nieprzerwanie.Czy jest trudna?Raczej kapryśna troszkę - ale jeśli zapewnimy jej dużą wilgotność otoczenia i stale wilgotne podłoże - bedzie wyglądać ,jak moja :D

Anolka ,a teraz specjalnie dla Ciebie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Antoosiu dziękuję serdecznie, jest absolutnie cudowna. Nie wiem jak dam radę na nią nie zachorować. :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Antosiu, naprawde piękny jest ten kwiatuszek.
Co do tego "pałacu" w którym mieszkam :lol: . To żaden pałac tylko zwykły jednorodzinny domek, postkomunistycny. Kiedy rodzice się budowali mama zażyczyła sobie dużo okien, ponieważ miała już dosyć ciemnych mieszkań. Stąd ich aż tyle. Na każdym piętrze jest 9 dwu i trzy skrzydłowych
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu przepiękny kwiatuszek :)

Kasiu ja też nie lubię ciemnych pomieszczeń, ale jak myślę o myciu tylu okien to nie wiem co bym wolała :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Ilonko,Kasiu,Moniś-dzięki w imieniu kwiatuszka. No...do takiej ilości okien to powinni gratis "myjacza"dodawać.
Z gwarancją na 100lat :D :D :D
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Antooosia pisze:No...do takiej ilości okien to powinni gratis "myjacza"dodawać.
Z gwarancją na 100lat :D :D :D
Ale "na wezwanie", żeby utrzymywać go nie trzeba było hi hi hi
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tym myjaczem to jeszcze poczekam. Najpierw muszę je powymieniać na nowe. Niestety będzie to spory wydatek :evil:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Kasiu wydatek będzie, ale raz na trochę lat, my w mieszkaniu tez musieliśmy wymienić, bo były wypaczone. A jak kiedyś się domku dorobimy, to też chce mieć sporo okien, żeby jasno było. No i parapetów wtedy też będzie.... :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Zgadzam się z Ilonką- nie ma to,jak szczelne okna!A taki wydatek w ciągu kilku lat zwraca się znacznie zmniejszając ogrzewanie chałupki.
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Własnie, o tą szczelność okien i ciepełko chodzi, bo roślinki na parapetach mają teraz gehennę.
Nie pomaga uszczelnianie :( .Aby je zabezpieczyć, kładę im pod nóżki wykładzinę. :wink:
W tym roku wymieniłam 5 okien i stoją tam tylko ciepłolubne okazy,. Reszta musi sobie jakoś radzić.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Medinilia wygląda jak księżniczka.Co do okien ,to też czeka mnie wymiana,ale na razie zwlekam z tym ,bo i tak mam za gorąco w domu.Mój M ,to ciepłolubny chłop i czasem po cichu jak nie widzę idzie dołożyc do pieca.Mycie okien,och koniecznośc,której chyba nikt nie lubi...
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

Ja lubię myć okna 8) każdy ma jakiegoś bzika :wink:

Ja mam wymienione, i czasem muszę je rozszczelnić, żeby się gawiedź parapetowa zorientowała, że mamy zimowy odpoczynek (mam parapety południowe - patelnia).
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Antosiu, boskie kwiaty ma medinilla :D Widać, że jej u Ciebie bardzo dobrze ;:109
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”