Wszystko o pomidorach cz. 14
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 14
Kompost rozumiem własny,tak?
Gdzieś wyczytałam,że ktoś najzwyczajniej w świecie podrzuca do doniczek resztki odpady roślinne zasypując ziemią i że bardzo się to dobrze sprawdza. Czy faktycznie?
Gdzieś wyczytałam,że ktoś najzwyczajniej w świecie podrzuca do doniczek resztki odpady roślinne zasypując ziemią i że bardzo się to dobrze sprawdza. Czy faktycznie?
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki MARAGA czyli u mnie w normie. A już zdążyłam podlać nawozem NPK...Dodałam siarczan magnezu bo żółte przebarwienia zaczęły się robić.
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Mam pytanie, co ile zasilacie w tunelach pomidory?? i czy tak samo często zasilamy pomidory poza tunelem?
zasilam gnojówką lub gnojówką z pokrzyw,skrzypu, mleczu itp
czy można tym przenawozić ??
zasilam gnojówką lub gnojówką z pokrzyw,skrzypu, mleczu itp

-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam 4 pomidory Opalka. Wszystkie są cały czas "omdlałe". Nie chcę ich dodatkowo podlewać skoro innym wystarcza wody.
Taka ich uroda czy coś jest nie tak?
Taka ich uroda czy coś jest nie tak?
Pozdrawiam. Sławka
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
To ja też się zapytam. Czy Aurija ma takie delikatne liście z natury? Bo inne odmiany mają sztywniejsze, mocne a ta odmiana ma liście jak "pupa niemowlęcia":-)
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Tak dokładnie ;) rozsada Auriji od razu wyróżnia się.
Pozdrawiam ;)
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ja mam w tym roku Opałkę w tunelu, wygląda na dużo bardziej zadowoloną niż w gruncie, księżniczka 

Iza
Jestem bardzo początkującym ogrodnikiem
Stąd moje,pewnie głupie pytanie
czytałam,że nie powinno się uprawiać pomidorów obok ogórków. My chcieliśmy uprawiać je obok siebie,ale na podwyższonych grządkach. Czy ktoś tak może robił? Ogórki już posadzone,ale z pomidorami się wstrzymaliśmy.

-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
Ja sadzę ogórki koło pomidorów i okręcam je wokół pomidorów żeby zaoszczędzić na sznurkachLigiaM pisze:Jestem bardzo początkującym ogrodnikiemStąd moje,pewnie głupie pytanie
czytałam,że nie powinno się uprawiać pomidorów obok ogórków. My chcieliśmy uprawiać je obok siebie,ale na podwyższonych grządkach. Czy ktoś tak może robił? Ogórki już posadzone,ale z pomidorami się wstrzymaliśmy.

-- 25 maja 2017, o 20:05 --
Carmelka00 pisze:Mam pytanie, co ile zasilacie w tunelach pomidory?? i czy tak samo często zasilamy pomidory poza tunelem?
zasilam gnojówką lub gnojówką z pokrzyw,skrzypu, mleczu itpczy można tym przenawozić ??
Masz analizę gleby wiosenną ,może jesienną?
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
LigiaM, sadziłam na podwyższonych grządkach obok siebie pomidory i cukinie. Nie widziałam jakichś problemów związanych z ich bliskością.
Przeplatanie, pomidorów ogórkami to dla mnie trochę osobliwe, pewnie miałabym wątpliwości co do utrzymania ich w zdrowiu. Większość chorób grzybowych bierze się ze ścisku i braku przestrzeni.
Przeplatanie, pomidorów ogórkami to dla mnie trochę osobliwe, pewnie miałabym wątpliwości co do utrzymania ich w zdrowiu. Większość chorób grzybowych bierze się ze ścisku i braku przestrzeni.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
zielonaplaneta whitedame Dzięki bardzo, w takim razie jutro sadzę 

Pomidory posadzone 7 dni temu, podlać je profilaktycznie siarczanem magnezu (jeśli tak to jaka proporcja)?
Pryskać miedzianem (jaka proporcja, mam rozrobiony miedzian po pryskaniu jabłoni ale czy ta dawka będzie odpowiednia)?
Pryskać miedzianem (jaka proporcja, mam rozrobiony miedzian po pryskaniu jabłoni ale czy ta dawka będzie odpowiednia)?
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
Ja spryskałem parę dni po wsadzeniu. Tak mi proponowali na forum. Choć czytałem, że najlepiej spryskać podczas sadzenia. Wydaje mi się, że do jabłoni są chyba inne proporcje. Trzeba by zobaczyć na opakowania.
Pozdrawiam Krzysiek
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
dsk121!
Tu masz wszystko czarne na białym opisane co robić.
Wystarczyło przeczytać przed wsadzeniem pomidorów.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p4031588
Tu masz wszystko czarne na białym opisane co robić.
Wystarczyło przeczytać przed wsadzeniem pomidorów.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p4031588