Moje różne zakątki.... cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Powojniki boskie.
Najbardziej urzekło mnie zdjęcie bodziszka żałobnego. Mam takowy, ale zdjęcia za diabła nie mogę mu dobrego zrobić, bo na żywo urokliwy, a na moich zdjęciach jakiś taki niewydarzony, bele jaki
Najbardziej urzekło mnie zdjęcie bodziszka żałobnego. Mam takowy, ale zdjęcia za diabła nie mogę mu dobrego zrobić, bo na żywo urokliwy, a na moich zdjęciach jakiś taki niewydarzony, bele jaki
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu, zatracił mi się na razie orlik Black Barlow, miałam go dwa sezony i teraz wyszukuję choćby jednej jego siewki.
Ale bardzo dziękuję za niego, nie trzeba mi go przysyłać.
Może za rok lub za dwa się u mnie znowu pokaże. Jakoś tak widzę, że czasami rośliny robią sobie przerwę a potem ni stąd ni zowąd znowu się pojawiają. Tak mi zrobiła driakiew np - fajnie, że się znowu u mnie pojawiła w ubiegłym roku po dłuższej nieobecności.
Ale bardzo dziękuję za niego, nie trzeba mi go przysyłać.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, Twoje kwitnące powojniki zachwycają ilością kwiecia!
Cudne są.

Cudne są.

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam tak jak Gosia, nie umiem zrobić zdjęcia mojemu bodziszkowi, ma ślincze kwiaty, ale tylko ja mogę je podziwiać, bo na zdjęciach jakoś tego nie widać
Tym bardziej podziwiam, że u Ciebie tak ładnie wygląda 

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ann_85-Aniu znam takich już co mają 300 odmian.
To co to znaczy moje kilkadziesiąt kilka host.Latem dokładnie je sprawdzę i spiszę ,policzę dokładnie ile ich mam.
Floksy szydlaste i mi bardzo się spodobały.Dlatego dokupiłam 2 kolory.Teraz mam już ich 5 kolorków, odmian już nie długo będę przesadzać Rozsadzać , raczej z tych 3 poduch.Aby więcej takich było za 3 lata , takich widoczków..A ty masz już jakieś ???
cyma2704-Soniu Dziękuję ci bardzo.Ale fotografia to całkiem miła sprawa.
Takie to życie teraz, jak się ma rodzinę, dzieci, działki, ogrody, pracę.... to wiele rzeczy zrobić musimy.Kobiety wszystko podołają, nawet 5 etatów na raz
daysy O tak, Fiona bardzo, bardzo zaczarowała nas tymi niebieskimi oczkami i swoją księżniczkowata osobowością
Twoje koty też mają niebieskie oczy ???
Oj, dziękuję za tak piękne pochwałki mojej uczącej się wciąż fotografii
plocczanka-Lucynko Witaj, kochana.Oj tak życie rożne doświadczenia niesie.Ale matki i kobiety zniosą dużo.Ty sama też wiesz, bo też masz w rodzinie problemy zdrowotne .Kochan tobie dużo siły i wszystko aby dobrze wyszło ci życzę
ja ostatnio nie mam czasu na bieżąco z forum i ze wszystkimi zaprzyjaźnionymi wątkami, osobami.
Orliki zaczynają, uwielbiam je.
Ech hosty to moja pierwsza ogrodowa miłość i nie przemijająca.
Z rabatami to wiesz, na jesieni dwie idą do przeróbki. Fiona tak, to nasz słodziak
Shire- Moniś hosty to cudne roślinki.jeszcze dużo ich w sezonie pokaże i to różnych.
u nie rosną pod dwoma ścianami domku.Czyli strona wschodnia i południowo-deko i zachodnio-północna.I w rabacie pod winogronem.
War Paint była przez ostanie lata sporo dzielona. i już musi się odbudować ze 2, 3 lata.Ale Grand Tiara,,, nie ma sprawy , jak chcesz to ci ją podeślę .m
Ta drewniana altanka ( dzieło mojego męża) to drewutnia, która na jesieni będzie przesadzona , za tył garażu, bo przecież działkę powiększyliśmy .A jak to ja osadziłam ją roślinami,które też trzeba będzie przesadzić
clem3-Małgosiu Markham's pink kupiłam chyba ze 3 lata temu ( ten rośnie przy różance naa siatce ) razem z Maidwell Hal ( a ten na siatce od drogi ) i ten jest słabszy , dużo mniejszy.
W orlikach tez się zakochałam ze 2 lata temu- dopiero.A w hostach to już x temu .
April- Jolu hosty i ja kocham,wiec jeszcze będzie dużo pokazanych w tym sezonie.
W tym roku moje hostowe nadwyżki sprzedałam już.Zawsze w przeciągu 2 tygodni szybko się rozejdą i nawet i brak.Ale jak coś to na drugi rok, nie ma sprawy,Tylko trzeba wcześniej,
ja w tym roku 7 dokupiłam , i tylko 4 docelowe miejscówki mają .A inne będą kiedyś przesadzone, bo stałego miejsca stałego nie mają jeszcze.
Margo2-Gosiu War Paint to cudna hosta.Potem zielenieje cała.Ale i tak jest piękna, bo liście duże i lekką falbanką.
Oj,,, szkoda clemkow,.Ech te nasze zwierzaki.Ale może jeszcze odbiją ??
Iwonko1 Wheaton Blue u mnie rośnie od północno-wschodniej strony.Półcienia to u mnie żadne hosty nie mają .Ale dobrze mi ona rośnie.w półcieniu hosty sa bledsze.One lubią światło, tylko upało nie lubią.
Powojniki wszystkie uwielbiam

Narcyz Actea- babciny- cudny.I ten jego zapach

Końcówki tulipanowe szkoda,że trzeba będzie rok czekać do takich widoków.,
Tulipan Queen of Night

Wybaczcie na resztę jutro odpowiem,

Floksy szydlaste i mi bardzo się spodobały.Dlatego dokupiłam 2 kolory.Teraz mam już ich 5 kolorków, odmian już nie długo będę przesadzać Rozsadzać , raczej z tych 3 poduch.Aby więcej takich było za 3 lata , takich widoczków..A ty masz już jakieś ???
cyma2704-Soniu Dziękuję ci bardzo.Ale fotografia to całkiem miła sprawa.

Takie to życie teraz, jak się ma rodzinę, dzieci, działki, ogrody, pracę.... to wiele rzeczy zrobić musimy.Kobiety wszystko podołają, nawet 5 etatów na raz

daysy O tak, Fiona bardzo, bardzo zaczarowała nas tymi niebieskimi oczkami i swoją księżniczkowata osobowością

Twoje koty też mają niebieskie oczy ???
Oj, dziękuję za tak piękne pochwałki mojej uczącej się wciąż fotografii

plocczanka-Lucynko Witaj, kochana.Oj tak życie rożne doświadczenia niesie.Ale matki i kobiety zniosą dużo.Ty sama też wiesz, bo też masz w rodzinie problemy zdrowotne .Kochan tobie dużo siły i wszystko aby dobrze wyszło ci życzę

ja ostatnio nie mam czasu na bieżąco z forum i ze wszystkimi zaprzyjaźnionymi wątkami, osobami.
Orliki zaczynają, uwielbiam je.
Ech hosty to moja pierwsza ogrodowa miłość i nie przemijająca.

Z rabatami to wiesz, na jesieni dwie idą do przeróbki. Fiona tak, to nasz słodziak

Shire- Moniś hosty to cudne roślinki.jeszcze dużo ich w sezonie pokaże i to różnych.
u nie rosną pod dwoma ścianami domku.Czyli strona wschodnia i południowo-deko i zachodnio-północna.I w rabacie pod winogronem.
War Paint była przez ostanie lata sporo dzielona. i już musi się odbudować ze 2, 3 lata.Ale Grand Tiara,,, nie ma sprawy , jak chcesz to ci ją podeślę .m
Ta drewniana altanka ( dzieło mojego męża) to drewutnia, która na jesieni będzie przesadzona , za tył garażu, bo przecież działkę powiększyliśmy .A jak to ja osadziłam ją roślinami,które też trzeba będzie przesadzić
clem3-Małgosiu Markham's pink kupiłam chyba ze 3 lata temu ( ten rośnie przy różance naa siatce ) razem z Maidwell Hal ( a ten na siatce od drogi ) i ten jest słabszy , dużo mniejszy.
W orlikach tez się zakochałam ze 2 lata temu- dopiero.A w hostach to już x temu .
April- Jolu hosty i ja kocham,wiec jeszcze będzie dużo pokazanych w tym sezonie.

W tym roku moje hostowe nadwyżki sprzedałam już.Zawsze w przeciągu 2 tygodni szybko się rozejdą i nawet i brak.Ale jak coś to na drugi rok, nie ma sprawy,Tylko trzeba wcześniej,
ja w tym roku 7 dokupiłam , i tylko 4 docelowe miejscówki mają .A inne będą kiedyś przesadzone, bo stałego miejsca stałego nie mają jeszcze.

Margo2-Gosiu War Paint to cudna hosta.Potem zielenieje cała.Ale i tak jest piękna, bo liście duże i lekką falbanką.
Oj,,, szkoda clemkow,.Ech te nasze zwierzaki.Ale może jeszcze odbiją ??
Iwonko1 Wheaton Blue u mnie rośnie od północno-wschodniej strony.Półcienia to u mnie żadne hosty nie mają .Ale dobrze mi ona rośnie.w półcieniu hosty sa bledsze.One lubią światło, tylko upało nie lubią.
Powojniki wszystkie uwielbiam

Narcyz Actea- babciny- cudny.I ten jego zapach

Końcówki tulipanowe szkoda,że trzeba będzie rok czekać do takich widoków.,
Tulipan Queen of Night

Wybaczcie na resztę jutro odpowiem,

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Cudowne iryski i grillo- wędzarnia już jest 

- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Ja mam ciemnoróżowe i białe - co ciekawe, zdecydowanie różnią się formą kwiatów, różowe są większe i mają gęstsze płatki, a białe drobniejsze i jakby bardziej powycinane - tak więc dowiedziałam się, że floksy szydlaste różnią się nie tylko samymi kolorami, jak mi się wydawało do tej poryanabuko1 pisze:Floksy szydlaste i mi bardzo się spodobały.Dlatego dokupiłam 2 kolory.Teraz mam już ich 5 kolorków, odmian już nie długo będę przesadzać Rozsadzać , raczej z tych 3 poduch.Aby więcej takich było za 3 lata , takich widoczków..A ty masz już jakieś ???

Bardzo fajne te ogólne ujęcia ogrodu, widać jakie masz pole do popisu, kawał ogrodu

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu ,wiosną każdy kwiatuszek na wagę złota, jeden piękniejszy od drugiego, nawet ten najskromniejszy. Babcine żonkile pięknie pachną, te nowe już tyle wdzięku i zapachu nie mają, chociaż też piękne
. Tak moje kociaki też błękitnookie
Pomiziaj Fionę ode mnie. Fotki jak zwykle pięęękne 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,grill super wyszedł i fajnie ,że na tarasie,bo bliziutko i pod dachem ,kwiatuszkom piękne zdjęcia robisz ,takie wszystko żywe jakby było sie w Twoim ogrodzie w realu,pozdrawiam i słoneczka życzę,u mnie zimno i leje 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, u mnie miejsca niewiele, ale 36 host jakoś upchnęłam, za to Ty masz nieograniczone możliwości, jedynie cienia zbyt mało.
Atragene fantastycznie Ci zakwitły ja moim już nasienniki pousuwałam, po co mają się wysilać.
Mizianko dla Fiony ślę i buziole dla Ciebie.

Atragene fantastycznie Ci zakwitły ja moim już nasienniki pousuwałam, po co mają się wysilać.

Mizianko dla Fiony ślę i buziole dla Ciebie.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
ANIU ,bajecznie pokazałaś ogromne kępy host .
Innym roślinkom również niczego nie brakuje . 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, masz naprawdę duży ogród.
Na takiej przestrzeni to już można sobie porządnie poszaleć.
No i widać Twoją pomysłowość w aranżacji rabat.
Przy tym świetnie potrafisz sfotografować swoje piękne kwiaty!
Kochana , dziękuję Ci za każde dobre słowo.
Niech i Tobie Pan Bozia sprzyja. 

Na takiej przestrzeni to już można sobie porządnie poszaleć.

Przy tym świetnie potrafisz sfotografować swoje piękne kwiaty!

Kochana , dziękuję Ci za każde dobre słowo.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
PEPSI-Małgosiu , Aguss85-Agnieszko Powojniki atragene sa wczesne i piękne.Jeszcze z tej grupy dokupię 
bodziszek żałobny ma w sobie też urok.Próbuj może ci pozwoli zrobić piękną fotkę
Beaby-Beatko Może to może chociaż nasiona z tego orlika ci zbiorę ??
Hmm nie znam żadnej drakwi
plocczanka-Lucynko Atragene sa dośc ciekawe.Pink rośnie jakby bujniej .Tak, cudne to one sa

Skalniak miejski opanowały niezapominajki.Nic, jak przekwitną powyrywam je.wówczas będzie inny jego wizerunek

Wybaczcie znowu się nie wyrabiam.Jutro odpowiem na pozostałe posty

bodziszek żałobny ma w sobie też urok.Próbuj może ci pozwoli zrobić piękną fotkę

Beaby-Beatko Może to może chociaż nasiona z tego orlika ci zbiorę ??
Hmm nie znam żadnej drakwi

plocczanka-Lucynko Atragene sa dośc ciekawe.Pink rośnie jakby bujniej .Tak, cudne to one sa

Skalniak miejski opanowały niezapominajki.Nic, jak przekwitną powyrywam je.wówczas będzie inny jego wizerunek

Wybaczcie znowu się nie wyrabiam.Jutro odpowiem na pozostałe posty

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Aniu, te Twoje hostowisko przy brzozowym płotku to mistrzowstwo 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witaj Aniu
Widzę, że u Ciebie też króluje w ogrodzie wiosennym niezapominajka.
Fajnie wyglądają takie błękitne chmurki, spośród których wyłaniają się kolorowe kwiaty innych roślin.
Posiałam tylko raz niezapominajki wiele lat temu i od tego czasu mam ją już co roku.
Widziałam w jakimś piśmie ogrodniczym takie zdjęcie kwitnących rododendronów, wśród których wiła się błękitna rzeka niezapominajek. Zapragnęłam mieć podobnie .
Miłego dnia i

Widzę, że u Ciebie też króluje w ogrodzie wiosennym niezapominajka.

Fajnie wyglądają takie błękitne chmurki, spośród których wyłaniają się kolorowe kwiaty innych roślin.
Posiałam tylko raz niezapominajki wiele lat temu i od tego czasu mam ją już co roku.
Widziałam w jakimś piśmie ogrodniczym takie zdjęcie kwitnących rododendronów, wśród których wiła się błękitna rzeka niezapominajek. Zapragnęłam mieć podobnie .

Miłego dnia i