Powolna metamorfoza - 2008 cz.1
Tak to onEwik pisze:chyba żylistek...liska pisze:Krzysiu do miłego zobaczenia i czekamy na zdjęcia...
ale zaczarowałeś tym białym kwieciem... co to jest ???

zapisany na liste
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Stawiałabym na jaśminowiec pełny Philadelphus 'Snowbelle' ( zresztą bliski kuzyn hortensji) lub panieński -Philadelphus virginalis. :Pliska pisze:Krzysiu do miłego zobaczenia i czekamy na zdjęcia...
Bezpiecznej, czarnej drogi, Krzysiu!
A żylistków i jaśminowców jest cała masa -białe różowe, pełne, pojedyncze...
O, popatrzcie na katalog:
http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?a ... =1&nazwy=1
Haniu nei wiem czemu ( i skąd) zapamiętałam, że na jaśminie sa mszyce... czy to prawda?hanka55 pisze:Stawiałabym na jaśminowiec pełny Philadelphus 'Snowbelle' ( zresztą bliski kuzyn hortensji) lub panieński -Philadelphus virginalis. :Pliska pisze:Krzysiu do miłego zobaczenia i czekamy na zdjęcia...
Bezpiecznej, czarnej drogi, Krzysiu!
A żylistków i jaśminowców jest cała masa -białe różowe, pełne, pojedyncze...
O, popatrzcie na katalog:
http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?a ... =1&nazwy=1
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Witajcie!
Z tym żylistkiem zabiłyście mnie, nie ja to sadziłem, i cały czas myślalem, że to Philadelphus Coronarius, teraz będę się musiał przyjrzeć temu uważniej. U Krisa nigdy nie kupowałem, zdjęcia przywiozłem
Na początku zaskoczenie. Myślałem, ze mniejszość niemiecka to tylko w sejmie. A tu po drodze takie niespodzianki na piastowskiej ziemi:

Chociaż, z drugiej strony, Berlin kiedyś był slowiańską osadą
Nad Wrocławiem drugie zaskoczenie: setki ptasich kluczy. Na każdym widocznym kawalku nieba, we wszystkich kierunkach. Ładne, ale i niepokojące, przejmujące dreszczem - o co tu chodzi?

I dolnośląska jemioła. Według legend, na drzewie, pod którym jest zakopany skarb wyrasta jemioła. Ile tam musi być skarbów...

Coś, co wygląda jak irga, ale koraliki ma fioletowe. Przyłapane gdzieś na stacji

Zamrożony barwinek:

Kule udające xiężyc:

Wola przetrwania:

I ciekawostka - maszyna do mieszania obornika z torfem. Koło jezdne o wielkości ok. 1,2 m!!! Haniu, jeden cykl, i chusteczkowy jest szczęśliwy:

A w drugiej części - reminiscencje fotograficzne z Danii. Polecam ten kraj, byłem tam już kilka razy, ale dopiero teraz uderzyło mnie podejście tych vikingów do życia. Podoba mi się ten ich spokój, duma, dowcip i otwartość. Nie podobają mi się jedynie ceny
Z tym żylistkiem zabiłyście mnie, nie ja to sadziłem, i cały czas myślalem, że to Philadelphus Coronarius, teraz będę się musiał przyjrzeć temu uważniej. U Krisa nigdy nie kupowałem, zdjęcia przywiozłem

Na początku zaskoczenie. Myślałem, ze mniejszość niemiecka to tylko w sejmie. A tu po drodze takie niespodzianki na piastowskiej ziemi:

Chociaż, z drugiej strony, Berlin kiedyś był slowiańską osadą

Nad Wrocławiem drugie zaskoczenie: setki ptasich kluczy. Na każdym widocznym kawalku nieba, we wszystkich kierunkach. Ładne, ale i niepokojące, przejmujące dreszczem - o co tu chodzi?

I dolnośląska jemioła. Według legend, na drzewie, pod którym jest zakopany skarb wyrasta jemioła. Ile tam musi być skarbów...

Coś, co wygląda jak irga, ale koraliki ma fioletowe. Przyłapane gdzieś na stacji

Zamrożony barwinek:

Kule udające xiężyc:

Wola przetrwania:

I ciekawostka - maszyna do mieszania obornika z torfem. Koło jezdne o wielkości ok. 1,2 m!!! Haniu, jeden cykl, i chusteczkowy jest szczęśliwy:

A w drugiej części - reminiscencje fotograficzne z Danii. Polecam ten kraj, byłem tam już kilka razy, ale dopiero teraz uderzyło mnie podejście tych vikingów do życia. Podoba mi się ten ich spokój, duma, dowcip i otwartość. Nie podobają mi się jedynie ceny

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Bishopciu bo wikingów trzeba szukać na Litwie
cmokasy z gór......czekamy na snieg........górale turysci i qady

cmokasy z gór......czekamy na snieg........górale turysci i qady

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści