Pogoda niezbyt zachęcająca do pracy w plenerze ,czekam

niecierpliwie, może bliżej południa przejaśni się bo na razie pochmurno i

brak...
A mnie pili oj pili ,żeby coś zrobić pożytecznego na działce...Wczorajszy dzień stracony ale podlało zdrowo to mnie cieszy...Znowu chwasty i ślimaki są w swoim żywiole!
apus Basiu i u mnie popadało a dzisiaj to ja bym chciała popracować bo
ile za mną tyle przede mną...
Chwasty nie czekają , ślimaki dają do wiwatu,ścinają mi od góry rośliny,siedzą wysoko te skorupiaki...
Słysze prognozy 30 st. jeszcze w maju...

Jak dla mnie to za dużo...zdecydowanie...
Sporo orlików nie pokazało się po zimie m.in. ub. roczna Nora Barlow, której mi żal...bo piękna była!
Ale może spotkam u moich pań na ryneczku...
anabuko1 Aniu bardzo dziękuję za miłe opinie o zdjęciach!
stasia_ogrod 
cieszę się, że się podoba moja altana z przynależnościami... nie często ją pokazuję ale i ja muszę tu pochwalić swojego Małżonka bo to Jego pomysł i wykonanie...ponad 20 lat temu
Bożykwiat zajmuje miejsca tyle co nic i uważam, że wszędzie się zmieści. Fajny maluszek...taka naturalna biżuteria rabatowa!
gloff Mariusz cieszę się, że lubisz oglądać zdjęcia z mojego ogródka!

Ten zakątek to jedno z milszych miejsc na działce.

Klona nie ruszam , po ub.zimie wycięłam mu górne piętro bo umarzło ,pień okorowały jakieś dzikie stworzenia .Na szczęście przyuważyłam i posmarowałam jesienią maścią ogrodniczą ,pień okryłam gałązkami i zimę przetrwał.Teraz rośnie bardziej w poziomie niż w pionie.
witch Aga i ja Ciebie pozdrawiam!

Orlików mam sporo ale przeważają krzyżówki- samosiejki...
Dobrze rozpoznałaś to cukinia kupiona na ryneczku z pąkiem,będzie szybciej co zerwać...chyba że ślimaki będą szybsze..!
christinkrysia dziękuję za miłą opinię i odwiedziny ! Hostowiska mam umiejscowione w miejscach ocienionych ,hosty podsadzam m.in.paprociami i in. cieniolubnymi roślinami...brunnery,żurawki,jarzmianki,pierwiosnki,marzanka,niezapominajki,floksy wiechowate, itd...
Jeżówki , tulipany lubią słoneczko więc ich tam nie widzę...
Fotka poglądowa dla Ciebie ,może coś jeszcze wypatrzysz
Soniu 
lubię takie fotograficzne swawole ...
Jolu G. to Primula japonica 'Miller`s Crimson' to miłe, że zaglądasz ...