Różyczki u Ewki cz. III

Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różyczki u Ewki cz. III

Post »

Ewuniu...tyle pączków na różach , serce już się raduje na ten festiwal. ;:138 . U mnie skromniutko i jeszcze sporo muszę poczekać. :wink: Jedną reklamowałam...uznali, niestety przyjdzie dopiero na jesień. Rok w plecy. :( Może pozostałe mnie mile zaskoczą. ;:oj Powojnik ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewka ale masz zapączkowania ;:138 U nas jednak było trochę zimniej ;:222 , bo moje nawet te starsze nie mają jeszcze ochoty na pączuszki... Śliczne powojniki, mam jednego młodziutkiego ... więc zobaczę, czy u mnie będzie mu się podobać :) Niech ;:3 szybko wróci do Twojego ogrodu :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewciu! Chciałabym Cię zapytać o Twój post z 14 maja (str.30) - pokazałaś tam zdjęcie krzewu o żółtych pomponikach kwiatów. Co to takiego? Codziennie w drodze do pracy mijam taki opuszczony ogród i tam właśnie zaraz przy płocie rośnie taki wielki krzak który bardzo mi się podoba. Ma około 2 metry, jest szeroko rozgałęziony, dziwne, ale na ten moment nie ma liści i tylko obsypany jest malutkimi, ok 3-5 cm pomponikami jaskrawo żółtych kwiatów. Z tego co widziałam na Twoim zdjęciu wydaje się że to ten sam krzew. Zdjęcie pokazuje zbliżenie- czy u Ciebie te żółte pomponiki też są w realu też takie niewielkie?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Floresita mam nadzieję, że Ewka mi wybaczy, że za nią odpowiem ... ta roślinka to Złotlin Japoński :) Mam taki tylko młody... bardzo łatwo rozmnaża się z odrostów korzeniowych... wystarczy wyrwać taki odrost i posadzić ... nie jest wymagający a bardzo wdzięczny :D
http://www.zielonyogrodek.pl/lisciaste/zlotlin-japonski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Ewo, niestety nie wszędzie róże takie szybkie jak u Ciebie, ale faktycznie na niektórych już pąki widać. Teraz to już tylko chwilka, aby podziwiać rózyczki, oby ten rok był dla nas i dla nich łaskawy ;:215 . Pięknie u Ciebie, będziesz już niedługo czarowała rózyczkami ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu jestem pod wrażeniem zapączkowania różyczek!!! ;:138
Teraz to tak naprawdę tylko minuty dzielą je od pełnego rozkwitu!!! ;:215
Cudnie, cudnie, cudnie!!!

Dziękuję za informację o książce! ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Tyle pączków, a to przecież nie Tłusty Czwartek ;:oj Widać, że Twoje różyczki, to dobrze ułożone panienki i z chęcią robią to, czego się od nich wymaga ;:63 Już za chwilę nie będzie można oczu oderwać od Twoich róż ;:108
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58

Post »

ewarost: Dziękuję, tak, to jest dokładnie to! Sprawdziłam nazwę Złotlin Japoński i dzięki temu dodatkowo zidentyfikowałam, że ten codziennie widywany w opuszczonym ogrodzie to odmiana Pleniflora. Muszę go koniecznie mieć.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zuziu - czasem warto poczekać nawet rok, chć chciałoby sie mieć rozyczkę od razu. Napisz proszę, na jaką piękność będziesz musiała tak długo czekać?
Ewka - zawsze zaczynamy od jednej sztuki i dopiero, gdy okaże się, że trafiliśmy , zaczynamy szaleć. Na razie nie zakochałam się w moich powojnikach, większe wrażenie zrobiły na mnie zdjęcia na Forum, niż rzeczywistość. Zobaczymy co powiem pod koniec sezonu, może mi się pogląd zmieni.
Floresito - Fajnie, że Ewka tak szybciutko Ci odpowiedziała. Ja mogę tylko potwierdzić jej słowa. Złotlin nie ma trudów z aklimatyzacją, więc skoro ogród opuszczony i niczyj, może uda Ci się wykopać kilka patyczków. A jeśli nie, to napisz na pv., może uda mi się podesłać Ci kilka kijków.
Daysy - za tyle serca ile dajemy naszym rożom, to one powinny kwitnąć cały rok. Niczemu innemu nie poświęcam tyle uwagi.
Basiu - sama jestem ciekawa tej książki, ale poczekam aż będzie dostepna w Empiku. Lubię wiedzieć, co kupuję. Najpierw chcę ją obejrzeć. Jeśli będą to przepisy typu: przepiórki w płatkach roż, to zastanowię się, czy kiedykolwiek wykonam to danie i czy taka książka mi potrzebna. Ale sosy, konfitury - chętnie bym wypróbowała.
Iwonko - zebyś Ty widziała, jak biegam dwa razy dziennie ( rzed i po pracy), zeby sprawdzić, co się zmieniło na ogrodzie. Dzieciaki pukają się w głowę, a M. ... biega ze mną!
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dorotko - pokażę pergolę dla Super Dorothy. To maleństwo u spodu, to właśnie ona. W donicy wydawała się ciut większa. Narazaie wygląda komicznie takie maleństwo, zobaczymy za rok, albo dwa. Zakładam, że zajmie całą pergolę. Zajmie, prawda?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Ewcia dawno mnie u ciebie nie było, w ogóle jakoś nie mam weny do pisania. Spowodowane to jest chyba byle jaką pogodą.Raz zimno to gorąco i mój organizm się buntuje.
Najpierw pozwól że złożę ŻYCZENIA MŁODEJ PARZE, PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDROWIA I MIŁOŚCI, bardzo orginalny mieli pojazd do ślubu ;:196
P ogrodzie twoim sobie pospacerowałam i nacieszyłam swoje oczy tulipanami , niezapominajkami i nawet twoje różyczki widzę wyrywają się do kwitnienia. U mnie są jeszcze w maleńkich pączkach albo na razie jeszcze nie mają wcale. ;:196

-- 21 maja 2017, o 18:51 --

Ewcia a za pergolą to nie jest czasem złotlin japoński? Jakoś na złocienia to mi za wysoki jest ,chyba że to jakaś inna odmiana.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Ewuniu, pąki róż urzekające.Uwielbiam je w nieco póżniejszej fazie, ale jeszcze niezupełnie rozwinięte.Podpatrzyłam Twoją pergolę-mam pomysł na zastosowanie u mnie ...... :heja
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Ewcia, ale masz duże pączki ;:oj . Moje róże są daleko w tyle za Twoimi. Tylko jedna róża pokazała kolor w pąku, a mam ich dosyć sporo. No cóż, trzeba być cierpliwym, i tak różyczki się szybko ogarnęły po tej zimnej wiośnie.
U mnie też plamistość się pokazuje :evil:
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewka pergola pierwsza klasa ;:215 ... a różyczka jak zobaczy taką podporę to tylko patrzeć jak się zacznie wspinać ;:173
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewuniu..bardzo ładna pergola, taką właśnie dostanie u mnie Laguna. ;:128 . Także wstrzymuję się z kupnem pergoli bo Laguna to jeszcze maleństwo. Niemniej jak nadarzy się okazja to kupię, przecież pergolka ładna też ozdabia ogród, taki mebelek. :heja . Na jesień przyjdzie Baronessa. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”