Moje arbuzy dopiero rozwijają liść, chyba będę je sadzić pod koniec maja Kubki są litrowe i tak się zastanawiam, czy w dobrze nawiezioną miejscówkę mogę posadzić tak jak rosną, po dwa.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
U mnie już wszystko w gruncie - i arbuzy i melony. Nadwyżkami obsadziłem działkę sąsiada za jego zgodą. Mam nadzieję, że jak wróci po chorobie to nie pomyli ich z chwastami
A ja dziś z samego rana rozlozylam włóknine 20x3,2m przybilam porządnie kołkami, także wiatry nam nie straszne. Sadzić będę pod wieczór, żeby w południe ich nie przypaliło słońce
Ja też będę dziś sadzić arbuzy ale zamierzam zrobić im mały stelaż z pałąków z drutu i narzucić na to agrowłókninę. Został mi też kawałek czarnej agrotkaniny i posadze na nim jedną z sadzonek.
Jedna sztuka wypuściła wąsika. Tunelik przygotowany, dołki gotowe, agrotkanina leży, tylko temperatura też leży. Mam 14 st, w nocy było 11. Trzeba czekać.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
U mnie 34 sztuki posadzone do gruntu na czarnej agrowłókninie i przykryte białą;)
Zostało 15 sztuk rosyjsko-ukraińskich, ale są jeszcze małe , więc poczekają do początku czerwca:)
Łącznie mam 70 sadzonek arbuzów w tym około 10 melonów . Kilka sadzone po dwa krzaczki:)
Zaszalałam w tym roku zobaczymy co z tego wyjdzie