Moje róże i nie tylko
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje róże i nie tylko
Aniu, jaka to odmiana rzodkiewki? Ja mam pecha z tym popularnym warzywem. Teraz mam takie dziwadło, że szkoda to rwać.
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Aniu, ale bym z chrupała takie świeżutkie rzodkiewki, moje rzodkieweczki w tym roku zostaną w fazie nasion w torebkach 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Witam miłych gości, przepraszam ale ostatnio wpadałam i wypadałam musiałam załatwić b.ważne sprawy smutne rodzinne i buszowałam na trasie Łódz - Warszawa - spadł na mnie obowiązek pochowania cioci, jak wiecie spraw w takim przypadku jest wiele, była osoba samotną. Mam nadzieję, że podołałam temu trudnemu zadaniu, choć jeszcze nadal załatwiam tzw.papierkowe, urzędowe sprawy na odległość.
Na działce praca idzie, chłopaki zrobili "koryta", przywiezli ziemię, zrobili kraty na ogórki - czyli pod M i moją nieobecność przygotowali pole hahaha do nasadzeń. Dziś M kraty drewniane mazał impregnatem tylko ten kolor ale taki kupił

Posadziłam kilka arbuzów, pomidorów, posiałam coś tam coś tam, jutro ogórki i warzywniak stop! teraz róże i inne czas nad nimi się pochylić
Winchester Cathedral ma pączki

Tak ogólnie tulipany nadal kwitną, piwonie lada moment dadzą czadu

Na działce praca idzie, chłopaki zrobili "koryta", przywiezli ziemię, zrobili kraty na ogórki - czyli pod M i moją nieobecność przygotowali pole hahaha do nasadzeń. Dziś M kraty drewniane mazał impregnatem tylko ten kolor ale taki kupił

Posadziłam kilka arbuzów, pomidorów, posiałam coś tam coś tam, jutro ogórki i warzywniak stop! teraz róże i inne czas nad nimi się pochylić

Winchester Cathedral ma pączki

Tak ogólnie tulipany nadal kwitną, piwonie lada moment dadzą czadu

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anuś nieważny kolor byle ogórkom było na nich dobrze, bo przecież o to chodzi.Współczuję straty jednak to zawsze bliska sercu osoba.Fajnie Aniu ,że masz pomocników inaczej byłabyś jeszcze w polu z robotą, a tak wspólnymi siłami masz juz zrobione.Cudnie zapaczkowane piwonie drzewiaste
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Aniu widzę, że szykuje się mała plantacja
Fajne są takie konstrukcje, moim ogórasom musi wystarczyć tylko grunt

Fajne są takie konstrukcje, moim ogórasom musi wystarczyć tylko grunt

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu postępy w pracach mimo wszystko pełną parą
Brawo
ogórki na pewno docenią kratkę 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to się chłopaki spisali na medal.
Koryto jak się patrzy, full wypas.
Tylko sadzić i patrzeć jak rośnie.
Faktycznie ja też już kończę z warzywami i muszę zająć się ozdobnymi.
Niektóre róże będę ciąć już 3 raz, dała im ta zima do wiwatu, tyle nigdy nie miałam strat na różach.

Koryto jak się patrzy, full wypas.
Tylko sadzić i patrzeć jak rośnie.

Faktycznie ja też już kończę z warzywami i muszę zająć się ozdobnymi.
Niektóre róże będę ciąć już 3 raz, dała im ta zima do wiwatu, tyle nigdy nie miałam strat na różach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu współczuję straty i nie zazdroszczę tematów, które musiałaś ogarniać.
Panowie pięknie ogarnęli tematy ogrodowe!
Po tych kratach będą się ogórki piąć??
To są mega wypasione pergolki!!!
Powiem Ci, że suuuper... Prowadziłaś już tak ogórki? Ja w tym roku będę pierwszy raz sprawy ogórkowe ogarniać, też je chcę pionowo prowadzić, ale mam takie krateczki bambusowe...
Panowie pięknie ogarnęli tematy ogrodowe!
Po tych kratach będą się ogórki piąć??

Powiem Ci, że suuuper... Prowadziłaś już tak ogórki? Ja w tym roku będę pierwszy raz sprawy ogórkowe ogarniać, też je chcę pionowo prowadzić, ale mam takie krateczki bambusowe...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- tara
Jadziu Dzieci dorosłe doceniają swoje warzywka a lubią sobie pochrupać. a my przecież prawie "pełnoletnie" mile widzimy pomoc i z radością dzielimy nasze plony
Lubię jak starszy syn przyjeżdża wyczyści lodówkę i światło zostawi
U mnie piwonie drzewiaste zakwitły wczoraj pierwsze kwiaty czerwonej a dziś już cudowna róż, jak ona pachnie

seba1999 U mnie ogórki i pomidory to w każdej ilości pod każdą postacią, no i oczywiście nie trzeba się schlać, wygodnicka jestem
Seba wiesz przecież, że takiej ilości i tak profesjonalnego ogrodu to ja nigdy nie będę miała jak u Ciebie, chłopaku jesteś naprawdę niesamowity, tak trzymaj
Dla Ciebie piwonia drzewiasta, cudowna i cudownie pachnie, nie jest wymagająca

maniolek Mariuszku marzyłam o kratach ciekawe czy faktycznie ogórki to docenią, ślinka już leci na zerwanie ogórasa z krzaka
Dziś posadziłam truskawkę pnąca ale jakaś dziwna sadzonka a jeszcze dziwniejsza ta doniczka odwrócona, nie wiem czy dobrze to zrobiłam jutro zmienię jej miejscówkę bo przy huśtawce to może pasuje ale jak będzie miała już owoce.

Kogra Grażynko 8 maja posiałam ogórki i fasolę szparagową po dwa rządki przykryłam folią, dziś odkryłam i może będą "wcześniaki".
Szczerze mówiąc już zwątpiłam czy chłopaki skończą, czy będzie ziemia i pogoda a tu niespodzianka upały!
W tym roku nie zdążę ale zmałpuję Twoje zadaszenie na pomidorki, już pokazałam i wiesz M pokazał mi "puknij się w głowę ja tego robić nie będę" jaki naiwny prawda jestem pewna, że zrobi to dla s p o k o j n o ś c i prawda?
Straty u mnie w różach sa, jutro bedzie cięcie widzę suche badyle, przymroziło wiosennie.

apus Basiu dzięki, zawsze pozostaną tylko te dobre wspomnienia. Ogórki w ub.roku prowadziłam na sznurkach, takie prowizoryczne kraty i nawet zdały egzamin - ciekawe jak teraz. Bambusowe są ok, też miałam.
W tym roku jak nigdy zachwycają mnie tulipany, lubię te różnokolorowe kielichy.

Kwitnienie rozpoczynają u mnie piwonie drzewiaste, piwonia koperkowa w tym roku słabiutka a zapowiadało się masa kwiatów, tzw.majowa spóznia się ale co tam ważne że będą kwitły.
Dalej kwitną tulipany choć to zimno nie bardzo je zachęcało je do kwitnienia, były marniutki ale jak poczuły ciepełko nadrabiają.

Zeszłoroczna truskawka pnąca

Po raz pierwszy zakwitła u mnie Laurowiśnia, mam ją chyba z 5 lat, kupiłam taką maleńką sadzonkę.

Henri Martin oj będzie kwitnienie, szkoda tylko że kwitnienie tylko raz

Tak ogólnie czekam na kwitnienie róż, jak znam życie czekamy

Róża klasztorna 'Uetersener Klosterrose'

Róża RU

Coś te fotki nie wychodzą, fotosik daje takie małe.

U mnie piwonie drzewiaste zakwitły wczoraj pierwsze kwiaty czerwonej a dziś już cudowna róż, jak ona pachnie

seba1999 U mnie ogórki i pomidory to w każdej ilości pod każdą postacią, no i oczywiście nie trzeba się schlać, wygodnicka jestem

Dla Ciebie piwonia drzewiasta, cudowna i cudownie pachnie, nie jest wymagająca

maniolek Mariuszku marzyłam o kratach ciekawe czy faktycznie ogórki to docenią, ślinka już leci na zerwanie ogórasa z krzaka
Dziś posadziłam truskawkę pnąca ale jakaś dziwna sadzonka a jeszcze dziwniejsza ta doniczka odwrócona, nie wiem czy dobrze to zrobiłam jutro zmienię jej miejscówkę bo przy huśtawce to może pasuje ale jak będzie miała już owoce.

Kogra Grażynko 8 maja posiałam ogórki i fasolę szparagową po dwa rządki przykryłam folią, dziś odkryłam i może będą "wcześniaki".
Szczerze mówiąc już zwątpiłam czy chłopaki skończą, czy będzie ziemia i pogoda a tu niespodzianka upały!
W tym roku nie zdążę ale zmałpuję Twoje zadaszenie na pomidorki, już pokazałam i wiesz M pokazał mi "puknij się w głowę ja tego robić nie będę" jaki naiwny prawda jestem pewna, że zrobi to dla s p o k o j n o ś c i prawda?
Straty u mnie w różach sa, jutro bedzie cięcie widzę suche badyle, przymroziło wiosennie.

apus Basiu dzięki, zawsze pozostaną tylko te dobre wspomnienia. Ogórki w ub.roku prowadziłam na sznurkach, takie prowizoryczne kraty i nawet zdały egzamin - ciekawe jak teraz. Bambusowe są ok, też miałam.
W tym roku jak nigdy zachwycają mnie tulipany, lubię te różnokolorowe kielichy.

Kwitnienie rozpoczynają u mnie piwonie drzewiaste, piwonia koperkowa w tym roku słabiutka a zapowiadało się masa kwiatów, tzw.majowa spóznia się ale co tam ważne że będą kwitły.
Dalej kwitną tulipany choć to zimno nie bardzo je zachęcało je do kwitnienia, były marniutki ale jak poczuły ciepełko nadrabiają.

Zeszłoroczna truskawka pnąca

Po raz pierwszy zakwitła u mnie Laurowiśnia, mam ją chyba z 5 lat, kupiłam taką maleńką sadzonkę.

Henri Martin oj będzie kwitnienie, szkoda tylko że kwitnienie tylko raz

Tak ogólnie czekam na kwitnienie róż, jak znam życie czekamy

Róża klasztorna 'Uetersener Klosterrose'

Róża RU

Coś te fotki nie wychodzą, fotosik daje takie małe.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu ja w zeszłym roku też miałem na siatce ogórki i byłem zadowolony
widzę, że nowinki stosujesz w ogrodzie
truskawka do góry nogami no no
żeby tylko pięknie plonowała
uu aleja róż będzie imponująca, ja również czekam na kwitnienie swoich ale jakoś się ociągają w tym roku hehe i coś słabo rosną 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ja też zapisałam się do fanklubu tulipanów i innych cebulowych, bardzo dużo wnoszą one do naszych ogrodów, zarówno kolorów jak i zapachu.
Róże masz wypasione! Będzie uczta dla oczu jak to wszystko zakwitnie!

Róże masz wypasione! Będzie uczta dla oczu jak to wszystko zakwitnie!

Pozdrawiam, Basia.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Aniu piwonię drzewiastą mam zapisaną na liście chciejstw
Są już u Ciebie pączki na różach ?

Są już u Ciebie pączki na różach ?
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Aniu - nie kapuję, po co ogórkom takie kraty? Żarty sobie stroicie? Ja tam się na warzywach nie znam, choć w sklepie je rozpoznaję
Powiedz lepiej prawdę, co będzie stało przy pergolach?

- tara
U mnie pogoda dziś znacznie gorsza zimno, deszcz lub wichura wisi w powietrzu, szkoda bo taka huśtawka temperatury nie jest dobra.
Praktycznie warzywa posiane, fasola szparagowa jest b.wrażliwa oby tylko nie dostała po piórach.

maniolek Mariuszku te kraty pod ogórki na drugi rok pewnie będą pod pomidory, może coś innego wymyślę.
Uwielbiam takie przejścia różane, mam wprost fioła na tle róż pnących to takie spełnienie marzeń z dzieciństwa. Kiedy miałam chyba 12 lat zobaczyłam takie przejście różane w ówczesnej Czechosłowacji i powiedziałam jak będę mieć ogród to na 100 procent będą u mnie., już niedługo będzie taK:

apusBasiu tulipany kwitną tak naprawdę dość długo bo są odmiany b.wczesne i pózne i to jest fajne.
Mam super tulipanka na jednej główce ma trzy kwiaty, wysoki, żółty super, takie miałam ale niskie, wczesne nie znam tej odmiany ale będę szperać i jeśli są inne to na pewno będą na liście zakupów..

[/b]seba1999[/b] Różyczku mają już pączki jako pierwsza będzie jak zawsze startować Winchester Cathedral, w kolejce New Dawn, Dr Jamain, Veltava, Klasztowena, Alchymist ............... a piwonie polecam są cudowne

Ewuniu polatałam po ogródkach, dają teraz wiele programów nt.prowadzenia ogórków w formie pnącej na siatkach, kratach itd.i w ub.sezonie dałam na sznurkach było ok. ale chciałam coś bardziej stabilnego i mam co będzie zobaczymy.
Między rzędami ogórków wsadziłam kapustę wczesną, rzodkiewkę, fasolę szparagową, buraczki - - tak naprawdę to eksperymentuję bo mocna w warzywniaku nie jestem.

Dr Jamain zapączkowany

Rh

Bajazzo

Wiciodrzew

Praktycznie warzywa posiane, fasola szparagowa jest b.wrażliwa oby tylko nie dostała po piórach.

maniolek Mariuszku te kraty pod ogórki na drugi rok pewnie będą pod pomidory, może coś innego wymyślę.
Uwielbiam takie przejścia różane, mam wprost fioła na tle róż pnących to takie spełnienie marzeń z dzieciństwa. Kiedy miałam chyba 12 lat zobaczyłam takie przejście różane w ówczesnej Czechosłowacji i powiedziałam jak będę mieć ogród to na 100 procent będą u mnie., już niedługo będzie taK:

apusBasiu tulipany kwitną tak naprawdę dość długo bo są odmiany b.wczesne i pózne i to jest fajne.
Mam super tulipanka na jednej główce ma trzy kwiaty, wysoki, żółty super, takie miałam ale niskie, wczesne nie znam tej odmiany ale będę szperać i jeśli są inne to na pewno będą na liście zakupów..

[/b]seba1999[/b] Różyczku mają już pączki jako pierwsza będzie jak zawsze startować Winchester Cathedral, w kolejce New Dawn, Dr Jamain, Veltava, Klasztowena, Alchymist ............... a piwonie polecam są cudowne

Ewuniu polatałam po ogródkach, dają teraz wiele programów nt.prowadzenia ogórków w formie pnącej na siatkach, kratach itd.i w ub.sezonie dałam na sznurkach było ok. ale chciałam coś bardziej stabilnego i mam co będzie zobaczymy.
Między rzędami ogórków wsadziłam kapustę wczesną, rzodkiewkę, fasolę szparagową, buraczki - - tak naprawdę to eksperymentuję bo mocna w warzywniaku nie jestem.

Dr Jamain zapączkowany

Rh

Bajazzo

Wiciodrzew

-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Anulko widze że nabyłaś piwonie drzewiastą chociaż mam ich kilka ale te temperatury nie dają się nimi nacieszyć bo u mnie przyszło mocne słoneczko i są takie sparzone i zrobiło się bardzo sucho.