Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Ewciu to dobrze ze ja podczas najwiekszej patelni mam zabiegi :D. Twoje doswiadczenia nie sa mi obce, chociaz na ogol przypiekalo mnie w pierwszy weekend majowy! Czy krzeselko wisi na pniaczku, czy da sie na nim przysiasc? Przypraszam za pisownie ale pisze w smartfonie, pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewo super kompozycja z krzesełkiem! ;:215 Miejsce zapełni się na pewno szybko, ja co roku wiosną stwierdzam, że mam bardzo pustkę i przeciąg na rabatach, więc dosadzam, dosadzam... a latem okazuje się że znowu jest busz... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu szalejesz, kompozycje dbest - nawet można odpocząć na krzesełku. New Dawn to mocna dziewczyna jak wystartuje nie zatrzymasz.
Obiecana Mahomia przyjdzie tylko miałam nieco rodzinnych problemów.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu na krzesełku można zwiesić ... cztery litery, ja kręgosłup dokucza :lol: Co mi tam pisz jak chcesz ważne ze piszesz ;:168
Basiu i właśnie mi o ten busz chodzi :;230 ... nie lubię przeciągów na grządkach, już wolę coś wysadzić jak ma za ciasno, ale na taki efekt trzeba poczekać ;:173
Aniu Dziękuje za pamięć ;:168 Nic się nie przejmuj ... roślinki nie zające... nie uciekają :) Najważniejsze zdrówko i spokój :)

A teraz coś wam pokarzę ... mój M. miał kiedyś sen i właśnie go urzeczywistnił :) Przez dwa dni nie wychodziłam na ogród bo leczyłam skutki nadmiaru słońca... i dzisiaj rano ... mam w ogrodzie nową instalację :D

Obrazek

Obrazek
to po jedne stronie wjazdu,
a po drugiej... tej z rowami z rana jest słoneczko rozproszone to tu rosną roślinki bardziej cieniolubne, w tym moje dwie kwitnące hortensje :)

Obrazek

Pozdrawiam i życzę by zmiany w pogodzie nie były zbyt gwałtowne ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Póki co może jeszcze na rabatach przeciągi, ale zobaczysz jak szybko zrobi się busz. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Fajnie masz Ewcia z tym swoim mężem, ja swojego na działeczke namawiać ciężko musze i obiecywać złote góry by ze mna pojechał, rowy spore masz porobione, woda często u Ciebie? ja też sie lekko przypiekłam, plecy bola, kosiłam trawę w ten upał, no zaczęłam, skonczyc musiałam, podkaszarka fajna sprawa, ja mam taka do podkaszania skarp swoich ;:215
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewciu- jestem i nie tylko czytam, ale zostawiam swój ślad. Uważnie przyglądam się Twoim zdjęciom i zwróciłam uwage na wykorzystanie skrzynek. Nasypałaś do nich ziemi czy też służą jako osłonki? Powiem Ci, że w mojej szkole wszystkie kwiaty stoją własnie w takich skrzyniach. Pięknie to wygląda, bo skrzynie były robione na zamówienie, są większe i mniejsze, a uczniowie zdecydowanie bardziej uważają na kwiaty niż wtedy, gdy donice nie były niczym chronione. Rozmawiałam już o tym z M., bo jedną skrzynkę mam i chciałam ją wystawić tak jak Ty do ogrodu, ale ona okazała się stara i wpierw musiałabym ją oczyścić. A ja to taki nygusek, wolę kupić czyściutką w sklepie niż bawić się w odnawianie.Zresztą umiejętności nie posiadam.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa też na to liczę ;:333
Iwonka mój M dopiero łapie bakcyla ale wole mu nie przeszkadzać żeby się nie zniechęcił ;:306 U mnie to słoneczna alergia ;:185 przy następnym ogrodowaniu muszę zakrywać ... zwłaszcza ręce ;:173
Ewka to miłe ;:168 Moje skrzynki to takie zwykłe po jabłkach ;:173 W ubiegłym roku wyłozyłam je folią i dałam ziemię... rosły w nich jednoroczne ;:333 , ale jak wykopałam te rowo - ścieżki :lol: to skrzynie mi nie pasowały bo zajmowały zbyt dużo miejsca ... teraz stoją puste jako osłony na doniczki z Daturą (Bieluniem) dostałam od sąsiadki dwie sadzonki, a że to kapryśna roślina to łatwiej mi ją przestawiać ;:108 Nie przejmuj się, że masz starą skrzynię wystarczy pomalować lakiero - bejcą (jak moje) i gotowe od razu zabezpieczone przed wilgocią ;:333
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

EM miał fajny sen, a co ważniejsze, że go urzeczywistnił ;:63 Koło pięknie się wkomponowało w otoczenie i powstał super zakątek ;:108 Widziałam, że rowy spełniają swoje zadanie, ale czy one na pewno są bezpieczne dla Ciebie i nie tylko?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu pięknie masz !!
Mąż miał fajny pomysł ;:333 ja też skrzynki po jabłkach wykorzystuję - sadzę w nie pomidory .
Pozdrawiam :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, gdybyś wiedziała, ile razy taki sen mnie nocami prześladował... ;:oj
Tylko że u mnie na snach się skończyło, jako że nigdzie nie natknęłam się jeszcze na takie koła od wozu. A pamiętam taki wóz u moich rodziców, gdy jeszcze dziecięciem byłam. Później pojawiły się ogumione koła, a te stare drewniane poszły na podpałkę. ;:223
Wielkie ;:433 ;:433 dla małżonka.
Nie martw się pustymi miejscami na rabatach. ;:185 Zobaczysz, jak szybko zostaną zakryte przez roślinki. ;:7
Jeszcze będziesz o buszu pisała. ;:303
Zdrówka życzę oraz nowych równie wspaniałych snów i pomysłów Tobie i eMowi. ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Ewa pospacerowałam i ja po twoim królestwie i widzę że za dużo szalejesz. Uważaj na siebie bo sobie zaszkodzisz i kto zajmnie się twoimi pięknymi roślinami. Ostrożnie ze słońcem ;:196 Twój mąż ma wspaniałe sny :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ciekawie wkomponowane koło ;:215 Coś zupełnie innego niż zwykle.
Ja się wprawdzie nie opalałam ale i tak nawet teraz czuję ślad wiatru na twarzy - czyli albo jest zimno albo przypieka. ;:172
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczynki w imieniu M dziękuję za wszystkie pochwały dla jego instalacji :D
Iwonko te rowy są tak zrobione ze jak jest w nich woda to je mogę przekroczyć górą, a jak jest sucho to swobodnie mogę nimi chodzić w pojedynkę i mam nieco bliżej do roślin :) ( jestem osobą o długich nogach ;:306 )
Tereniu może i ja pomyśle o skrzynkowych pomidorkach ... mam jeszcze kilka w garażu :)
Lucynko ...M co prawda miał sen :) ale jego realizacja to czysty przypadek ... spotkał na targu człowieka który kupował suchy chleb i od słowa do słowa ... Przyjechał do domu z kołem i chomątem... Koło robi za kwietnik dla tunbergii a chomąto się konserwuje ;:306 Oby się spełniły słowa o buszu ;:333
Krysiu no widzisz do tej pory nie wiedziałam, że mam alergię na słońce ;:222 , ale najprawdopodobniej to zasługa leków... które zażywam... one nie lubią promieni UV :cry: Najbardziej zabomblowane mam przedramiona od nadgarstka do łokcia ;:174 Pozostaje praca w ogrodzie w bluzkach z długim rękawem ( korzystam ze starych koszul M a już miałam je wyrzucić )
Beatko sąsiad który pomagał w montowaniu koła na pniu też się dziwił, że nie na płasko , ale to była senna wizja łącznie z Tunbergią (oczywiście M nie wiedział jak się kwiatek nazywa... był pomarańczowy z czarnym oczkiem ;:306 )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza będzie Artur Bell... jak jej nic nie zje ;:306

Obrazek

Miłego tygodnia z umiarkowanym ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, przybiegłam pochwalić nowe zdjęcie w awatarku. ;:215
Przy okazji pooglądałam sobie kompozycję z kołem, która mnie zauroczyła. ;:63 ;:63
Także inne roślinki, a wszystkie fantastycznie się prezentują. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”