Kolejne piękności i zauważyłem, że trochę mammillarek Ci dochodzi

Są pąki i kilka debiutów będzie, nawet moje Acanthocalycium postanowiło zakwitnąć w tym sezoniemaryjan13 pisze:Sporo pąków masz Lidio na tych Twoich gymno.
Czekam obserwując z wielką przyjemnością rośliny, zwłaszcza, że widać, że podoba im się nowa miejscówkahen_s pisze:Teraz wystarczy cierpliwie czekać na kwiaty...
Może się nie zbuntują, staram się im dogadzać, na jutro planuję następne podlewanie i dołączam się do życzeńbarbra13 pisze:... oby te nasze zapączkowane rośliny nie zbuntowały się i pięknie zakwitły, czego nam wszystkim życzę
Jest kwiatuszek, to Thelocactus lausseri postanowił zakwintnąć jako pierwszy, właśnie dzisiajejacek pisze:To czekamy na kwiaty
Dziękuję Mieczysławie za miłe słowa. Obserwacja roślin to bardzo przyjemne i relaksujące zajęcie, zwłaszcza tych kwitnącychAkwelan_2009 pisze:Najbardziej lubię podglądać już kwitnące rośliny, kwiaty są różnorodne w formie, kolorze i wielkości.
Dzięki Piotr, słonka jest już więcej, co bardzo mnie cieszy i kaktusy wyglądają na szczęśliwePiotrAPD pisze:Zapowiedz superTeraz tylko dużo
Filip zobacz jak zadziałał Twój komplement, telaczek od razu wziął się do roboty, wcale się nie zdziwię, jak Echinopsis pójdzie w jego śladyjandom1 pisze:...bardzo też podoba mi się telaczek ! Czemu Echinopsis miałby nie zakwitnąc ? Zakwitnie
Henryku gymnokalicja najładniejsze bo chętne do współpracy, niezbyt wymagające, pięknie rosną i nie sprawiają kłopotów nawet początkującym, sam wiesz najlepiej jakie to fajne kłujakihen_s pisze:Nie będę zbytnio oryginalny i napiszę tylko, że dla mnie najładniejsze u Ciebie są gymnokalicja? Masz do nich "rękę".
Jak dla mnie taki tunel foliwy jest okejacek pisze:Czy tak samo wyglądają po tej fali upałów ? Bo na fotkach brak jakichkolwiek śladów oparzeń. Jak w trakcie upałów sprawdził się tunel ? I na koniec , jak wysiew sanczezek ?
Piotr dzięki za entuzjam, to się udzielaPiotrAPD pisze:Najpierw brawa dla Thelocactus lausseri bo piękny kwiat nam pokazałZresztą cały kaktus jest wspaniały
A teraz brawo za foliak bo fantastycznyNa prawdę daje dużo możliwości