Witam wszystkich gości w ten słoneczny i gorący dzień
Na termometrze w cieniu +27*C
Chyba każdy z Nas czekał właśnie na taką pogodę.
Zimny kwiecień i początek maja wynagradzają nam te chłody
Od 7 jestem na nogach, czas wziąć się do roboty
Maju dziękuje
Zła opinia ?

Pierwsze słyszę. Ja osobiście uwielbiam, świeże listki są pyszne.
Aniu w jakich kolorach dalii gustujesz ? Miałem kupować same fiolety, ale tak wyszło, że są różne
Za to ich kształty są piękne. Z nasion mogę wyrosnąć piękne okazy.
Aneczko mam jeszcze mnóstwo żeniszków, to łatwe w uprawie kwiatki. Nie mówiąc o nieprzepikowanych, których mam ogrom
Zdradzę tylko, że do zrobienia zielnika będzie mi potrzebna biała farba
Piotruś nadzieja jest w jabłoniach, które dopiero teraz zaczynają kwitnąć. U mnie to uwielbiana przez wszystkich i moja ulubiona - Kosztela
Czekam na prawdziwą ulewę, nich ogród "pływa" w wodzie
Grażynko z warzyw to jeszcze brakuje skorzonery, fasoli Jaś, rzepy, kiwano i innych mniej znanych warzyw. Trzeba będzie troszkę pole poszerzyć
Platan to moje chciejstwo od dawna. W necie drzewka są drogie, za to w agrocentrum zapłaciliśmy grosze.
Ostatnio mają ogromny wybór wszystkiego, wcześniej tak nie było. No i nie jest drogo przede wszystkim.
Soniu drugiego dnia (środa) też nie było zajęć a jednak w szkole byłem. Potem żałowałem
Pomidorów mam z..... 150 ? Coś koło tego. Papryk ponad 100, selerów ponad 80
Na tej rabacie rosną naparstnice i róże w kolorze "herbacianym". Naparstnice pierwsze zakwitną, są też dość wysokie. Na tej rabacie ma być taki nieład, wszystko rośnie jak chce.
Lipy rosną troszkę dalej od granicy niż się wydaje. Granice były źle wymierzone i część działki sąsiada jest nasza
Do zobaczenia wieczorem ;)