Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz I
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Strasznie mi się podoba ten nowy mieczyk
Gupiczka w sumie wygląda na ciężarną. Bojowniczki super, moje obie samiczki są mniejsze od Twojej czerwonej - którą zresztą chętnie widziałabym w swoim baniaczku. Czy Twoje samiczki rywalizują między sobą? Samczyk genialnie się stroszy, mój jest taki zblazowany, nic szczególnie go nie obchodzi, ani nie denerwuje. Jedyne co go ożywia, to polowanie na narybek. Pandziochy super, zwłaszcza fotka pandy alpinisty :P , zapomniałam, ile Ty ich masz? Moje są chyba troszkę większe. Otosek całkiem spory, jesteś zadowolna z ich pracy?

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Dzięki
.Niebieska tylko przegania czerwoną,zresztą bojek tej drugiej jeszcze nie zauważa(nadal lata za granatową),puszy się przed niebieską.Nic się nie martw,one szybko rosną-ze dwa tygodnie i się chłopak zainteresuje
-już nie będzie "zblazowany" 8) .Tylko kup im ten pokarm,one rzeczywiście po nim mają intensywniejsze kolory.Bierz czerwoną,a daj tą fioletową
.Pandziochy to jeszcze dzidziusie,choć sporo urosły.Trzy sztuki mam.No,tego na skałach lepiej widać,bo w żwirku zlewają się z otoczeniem.Zrób zdjęcia swoich,porównamy
.
Otoski pracują non stop.Cudowne rybki,mają pełne przyssawki roboty 8) .Oby mi tylko nie padły z przejedzenia.jednego anubiasa prawie całkiem już wyczyściły.Jestem zachwycona!Szkoda,że wcześniej ich nie miałam.
Mieczykowa Ci się podoba?Specjalnie kobitkę wzięłam,może się rozmnoży
,aczkolwiek chłopaki były cudne!
Ile jeszcze ta gupiczka będzie w ciąży?No chyba,że przegapiłam

Otoski pracują non stop.Cudowne rybki,mają pełne przyssawki roboty 8) .Oby mi tylko nie padły z przejedzenia.jednego anubiasa prawie całkiem już wyczyściły.Jestem zachwycona!Szkoda,że wcześniej ich nie miałam.
Mieczykowa Ci się podoba?Specjalnie kobitkę wzięłam,może się rozmnoży

Ile jeszcze ta gupiczka będzie w ciąży?No chyba,że przegapiłam

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- anoli
A w naszych akwariach czarna seria, w pęknięciu kokosa zaklinował się młodszy ostronos, mimo, że nie zaglądalam do baniaka tylko 2h, to nie przeżył. W 200 zmarła samiczka zbrojnika, nie wiem co mogło być przyczyną, może stres spowodowany zmianami. Nie mam pojęcia. Starszy ostronos wygląda na zgnębionego, one zawsze pływały razem. Niestety zdjęć pand nie będzie, bo gdzieś się schowały.
Z malutkich glonków doliczyłam się 8 na 9. Jeden ma ślady po walce, już lubią się przepychać. Chętnie bym się wymieniła na samiczki :P Moje są tej samej wielkości i dość często się spierają. Biała próbuje zainteresować sobą samca - ale on woli podziwiać własny ogon. :P
- tak wyglada moja samiczka w 2-3 dni po porodzie,
- a tak samiec złowrogo spoglądający na mnie, bo nie wydał zgody na cykanie samicy.

- to obie panienki bojownika
Zastanawiam się nad dokupieniem sobie otosków, ale to dopiero w przyszłym roku
, bo moje anubiaski tez pokrywają się glonem.

- tak wyglada moja samiczka w 2-3 dni po porodzie,

- a tak samiec złowrogo spoglądający na mnie, bo nie wydał zgody na cykanie samicy.

- to obie panienki bojownika

- Antooosia
- 1000p
Strasznie mi przykro z powodu ostronosa i zbrojniczki.To co teraz będzie z tym starszym?Dokupicie nowego ostronosa?Co za wredne pandziochy!Jak mogly się tak pochować?Ile ich masz?A da się je jaoś rozmnożyć?Czy to też trudna sprawa?A zbrojnik jeden może się gdzieś zapodział...no bo chyba nic go nie zjadło
A te spory samiczek jakieś ostre są,czy tylko delikatne przepychanki?Hihihi,własny ogon powiadasz?No popatrz,samiec 100%!
Hmmmm...to moja samiczka w ciąży,albo nadal,albo znowu.A samiec śliczny!Nie widziałam takich złociutkich gupiczków!

A te spory samiczek jakieś ostre są,czy tylko delikatne przepychanki?Hihihi,własny ogon powiadasz?No popatrz,samiec 100%!
Hmmmm...to moja samiczka w ciąży,albo nadal,albo znowu.A samiec śliczny!Nie widziałam takich złociutkich gupiczków!
Pozdrawiam,Kinga.
- anoli
Dziś znowu złe wieści znalazłam małego glonka martwego, widać muszą być z jakiejś paskudnej hurtowni
Na szczęście (odpukać) reszta rybek wygląda dobrze. Starszy ostronos w nocy zmarł
Wesoło mi się zapowiadają święta, jeśli to będzie tak nadal trwać. Pandziochy mam też 3, można je rozmnożyć, choć to troszkę trudniejsze niż w przypadku innych kirysków. Najpierw muszą być dwie płcie :P Gupiczek to była miłość od pierwszego wejrzenia, niestety samiczki miały wcześniej facetów i małych tego typu się raczej nie dochowam.
Biała samiczka bojownika jest ważniejsza w akwa i ta druga jej ustępuje, więc nie jest jakoś strasznie. Mahjong zaczął wkraczać w te awanturki i rozdziela panienki - musi je sobie wychować 

- Antooosia
- 1000p
Strasznie Ci współczuję.Smutne ,gdy ryboli padają nie wiedzieć,czemu.Mam tylko nadzieję,że to ostatnie ofiary.
Ach...faceci...bojek ustawia harem powiadasz?Może im sam imiona nadał?Np.:Poniedziałek(biała) i Wtorek?Tylko hmmmm...gdzie reszta tygodnia?
Bardzo mi się ten gupik podoba,nie dziwię Ci się,że to była miłość.A jakbyś tak jego i jakąś kobitkę przerzuciła do innego baniaka?
A jak poczynania M?
Ja dziś robiłam porządki w moich fotkach.Zobaczcie,jak wyglądało kiedyś akwa,a jak wygląda dziś:

Czekam na komentarze
Ach...faceci...bojek ustawia harem powiadasz?Może im sam imiona nadał?Np.:Poniedziałek(biała) i Wtorek?Tylko hmmmm...gdzie reszta tygodnia?

Bardzo mi się ten gupik podoba,nie dziwię Ci się,że to była miłość.A jakbyś tak jego i jakąś kobitkę przerzuciła do innego baniaka?
A jak poczynania M?
Ja dziś robiłam porządki w moich fotkach.Zobaczcie,jak wyglądało kiedyś akwa,a jak wygląda dziś:

Czekam na komentarze

Pozdrawiam,Kinga.
- anoli
No no no ale zmiana! Widać postępy dekoracyjne
Bojek musi się zadowolić dwoma żonami, ale na razie nie interesuje go ani biała ani ta druga.
Gupiczka do tego samczyka musiałaby być "dziewicza", żeby miało to jakiś sens, a i tak nie wiadomo co wyjdzie.
Co do zejść w baniaczkach, to też mam taką nadzieję, że już koniec - poza glonkami w sumie przyczyny znane - nasz błędy w dekoracjach.
M. na razie stracił ochotę by doglądać baniaczka.

Bojek musi się zadowolić dwoma żonami, ale na razie nie interesuje go ani biała ani ta druga.
Gupiczka do tego samczyka musiałaby być "dziewicza", żeby miało to jakiś sens, a i tak nie wiadomo co wyjdzie.
Co do zejść w baniaczkach, to też mam taką nadzieję, że już koniec - poza glonkami w sumie przyczyny znane - nasz błędy w dekoracjach.

M. na razie stracił ochotę by doglądać baniaczka.
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej!
Mam uruchomione akwarium. Roślinki rosną wczoraj zamieszkały w nim rybki. Moje stare:
welon - olbrzym,
skalar - wrócił bo zjadał rybki koledze (alternatywa na patelnię albo dla kota - więc zabrałam go do siebie)
glonek,
kosiarka - to ta niezidentyfikowana wcześniej rybka,
Nowe:
gurami marmurkowe- stara + 3 nowe,
otoski - na razie 3,
kiryski - 4
mieczyki - 2 za namową babci - to dla niej nie wiem czy dobrze?
Ale moje rybki są szczęśliwe w nowym akwarium. Pływają jak szalone. Dobór gatunków średni ale cóż.
w sobotę postaram się o zdjęcia

Mam uruchomione akwarium. Roślinki rosną wczoraj zamieszkały w nim rybki. Moje stare:
welon - olbrzym,
skalar - wrócił bo zjadał rybki koledze (alternatywa na patelnię albo dla kota - więc zabrałam go do siebie)
glonek,
kosiarka - to ta niezidentyfikowana wcześniej rybka,
Nowe:
gurami marmurkowe- stara + 3 nowe,
otoski - na razie 3,
kiryski - 4
mieczyki - 2 za namową babci - to dla niej nie wiem czy dobrze?
Ale moje rybki są szczęśliwe w nowym akwarium. Pływają jak szalone. Dobór gatunków średni ale cóż.

Aśka
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
jak dla Babci to bardzo dobrzeaśka2006 pisze: mieczyki - 2 za namową babci - to dla niej nie wiem czy dobrze?
![]()
![]()

i nie wiem dlaczego uważasz, że gatunki średnie?
tylko jakoś mi się wydaje, że skalar i welon to trochę skrajne wymagania, ale rozumiem, że skalar nie z wyboru ale z musu...
czekam na fotki

i na moje gurami .....
Anka
- Antooosia
- 1000p
Aneczko gdzie Ty się podziewasz?Asiu czekam z wielką niecierpliwością na zdjęcia baniaczka.A teraz coś ode mnie-proszę,pwiedzcie mi,co to za roślinka.Kupiłam ją i ...zapomniałam nazwy.Ona taka sztywna jest. Na drugim zdjęciu limnophilia...( masz Anolka rację
),a trzecie...mój nowy chłopak
:

Mam wielką ochotę dać czarne tło...co o tym myślicie?

Mam wielką ochotę dać czarne tło...co o tym myślicie?
Pozdrawiam,Kinga.
- anoli
Nowy chłopak jest przepiękny, uroczy
Ta roślinka jakaś taka tatarakowata, jeśli tak to może nie nadawać się do pełnego zanurzenia. Ale w tym przypadku nic nie wiem.
A u mnie nowy miot molinezji i mieczyków...po 3 godzinach ani śladu po rybkach. Widzę tylko 5 małych zbrojników. Za to mam stadko krewetek wielkości 2-3 mm.

A u mnie nowy miot molinezji i mieczyków...po 3 godzinach ani śladu po rybkach. Widzę tylko 5 małych zbrojników. Za to mam stadko krewetek wielkości 2-3 mm.

- anoli
Anka bo się pogniewam za te znaczki! Co do kreweci no problem, oddałam już 20szt do sklepu i rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Część zatrzymuję sobie. Tylko nie mogą być z czymś co by na nie polowało, dorosłe mają ok 2,5-3cm.
Bojek zrobił gniazdo, gania tą fioletowawą samiczkę, ona jeszcze ucieka, ale pasy ma w stronę na "tak". Teraz 1/3 akwa jest jego, a na reszcie tłoczą się pozostałe ryby - poza dwoma małymi, bezczelnymi mieczykami. Małych glonków dziś nie widać niestety.
Bojek zrobił gniazdo, gania tą fioletowawą samiczkę, ona jeszcze ucieka, ale pasy ma w stronę na "tak". Teraz 1/3 akwa jest jego, a na reszcie tłoczą się pozostałe ryby - poza dwoma małymi, bezczelnymi mieczykami. Małych glonków dziś nie widać niestety.