Dominiko dziękuje
Piękne są takie miejsca, ale w lato komary gryzą strasznie w d...
U mnie nie można się odgonić od nich

Teraz jest już sporo, a co będzie w lato ...
Przetacznik ożankowy bardzo się rozrósł, a to dlatego, że rośnie na pastwisku - ma dużo nawozu po zwierzętach .
Maju to bodziszek sambor .
Grażynko dziękuje

Teraz tylko pięknego lata potrzeba i wszystko ładnie urośnie. Rabata różana jest tak zapchana, że już nic na niej nie zmieszczę.
Ciekawe jaki będzie efekt tych nasadzeń ?
Fakt,że w tym roku będzie mnóstwo warzyw. A to dlatego, że całkowicie wykorzystałem całą powierzchnię.
Nawet trochę miejsca brakuje na dynie i fasolę .
Takie motyle - Pazie Królowej -widziałem aż trzy

Na zdjęciach są dwa, trzeci odleciał
Co najważniejsze świadomość ekologiczna u ludzi wzrasta , jednak do Zachodu nam daleko pod tym względem
Asiu dziękuje 
Ostatnio widzę dużo latających motyli - nawet w tunelu się zdarzają.
Mają dogodne warunki do rozmnażania się, różnorodne rośliny i duże, zielone przestrzenie.
Na szczęście dzisiaj spadł deszcz, niewiele, ale zawsze coś.
Witaj Beato
Ludzie mają różne zainteresowania, jedni lubią "zielone", drudzy lubią czytać książki
Mnie nie tylko interesują rośliny, ale także podróżowanie, czy gotowanie
Oj tak, u mnie jest cichutko. Wieczorem mam koncert różnorakich owadów, ptaków i płazów .
Aneczko dziękuje
W weekend wysadzam już wszystkie warzywka - nawet dyniowate. 29 maja mam wycieczkę, więc do 28 tunel musi być opróżniony z rozsad
Łukasz jeszcze brakuje liściu na niektórych drzewach ,ale już jest ładnie
Nie wiem co to za odmiana, ale powtarza owocowanie.
Podobno owocuje od lipca do października.
Rolnik, który miał pole z malinami zlikwidował je, bo nie było wolnych rąk do zrywania owoców.
Przynajmniej nie musiałem nic płacić.
Jesienią zakupię malinę żółtą i fioletową ;)
Aniu (tara) moje też są trochę mizeroty. Niby krzaki duże, ale liście przeważnie zaschnięte.
Nie mam szczęścia do malin, to trzecie podejście
Jestem troszkę uparty, jak coś sobie postanowię to muszę to zrobić