Witajcie
Wczoraj wiele się działo . Skupiłem się na warzywniaku i zakątku owocowym.
Malinki są już posadzone, poletko pod dynie skończone a na warzywniku ścisk taki, że nie ma na nic miejsca
Zastanawiam się gdzie wsiać fasolę .
Z rozsad wysadziłem wczoraj tylko chabry - na różne rabaty. Ciekawe jak będą się komponować z różami ?
Niestety wczoraj czas miałem bardzo ograniczony - tylko sześć godzin. Ale jestem zadowolony.
Dzisiaj w końcu świeci słoneczko, jest bardzo ciepło
Aniu dziękuje

Wszystkie petunie pachną.
Miały być to trzy odmiany, ale widocznie skrzyżowały się i wyszły nowe wzory i kolory.
Teraz czekam na kwiaty z oryginalnych nasion
Warzywek w tym roku będzie bardzo dużo, powierzchnia pod nie jest niemal całkowicie wykorzystana a miejsca bark
Maju dziękuje

Pomidorki są ściółkowane słomą - utrudnia to rozwój chwastów z czego jestem bardzo zadowolony

Z jakich iglaków masz żywopłot?
Soniu dziękuje

Raczej ja uczę się od Was

Przede mną jeszcze wieeele nauki
Może jutro wysadzę troszkę petunii na rabaty .
Asiu dziękuje

Jaką masz odmianę magnolii ? Twoja jest piękna, właśnie o takiej marzę. Moje to są troszkę brzydkie kaczątka, ale zawsze cieszą jak kwitną .Czekam aż moja jabłoń zakwitnie, jest nadzieja, że jakieś owoce będą.
Grażynko dziękuje

Ostatnio jak przyleciał brat mieliśmy sadzić wtedy dużo buków. Niestety znajomy ich nie kupił.
Teraz na sadzonki z gruntu jest już troszkę późno, ale można sadzić. Mnie najbardziej taki by pasował z buków.
Do maja na gałęziach utrzymują się liście. Nie jest to piękny widok
O żywopłocie z sony czy brzozy nie słyszałem, może ciekawie wyglądać
Brzozowy żywopłot byłby piękny, ale czy one lubią cięcie ?
Zastanawiam się gdzie wsadzić te ostnice ? Przydałaby się nowa rabata - i takową zrobię. Gdzie dokładnie to jeszcze nie wiem.
Łukasz a ja Ci bardzo petunie polecam

Wysiałem pierwszy raz i jestem bardzo zadowolony. Szkoda tylko, że nie są bylinami ;)
Spróbuj chociaż ze trzy krzaczki arbuzów wsadzić . Nie pożałujesz
Karolinko dziękuje

Okolica przepiękna, a ile jeszcze do pokazania
Ewelinko dziękuje

Dodałbym jeszcze porywisty wiatr . Potrafi powyrywać i połamać dużo roślin.
Z tym uciekającym czasem to chyba każdy ma problem. Jak tylko zaczęła się wiosna tygodnie mijają jak dni ...
Zima jakoś wolno mi minęła, ale za to wiosna bardzo szybko. Jakby nie patrzeć zaraz jej koniec nastanie.