Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko u mnie też było dzisiaj upalnie, siedząc przy stole opaliłam się, że teraz mnie wszystko lekko piecze, trzeba będzie na noc się posmarować :;230
Też nic nie robiłam, tylko wieczorem posadziliśmy bezpańską dąbrówkę i irysy, znalezione w chaszczach :heja
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko u mnie dzień też słoneczny ,chociaż w oddali słychać było grzmoty,ale teraz pada ,bardzo lubię zapach nagrzanej ziemi po deszczu ,wczoraj trochę porobiłam na działce ,starałam się nie przesadzić ze względu na zabiegi ale i tak dzisiaj to odczułam .W tygodniu chcę posadzić pomidory do folii i moze te do gruntu ,mam też rozsadę ogórka ,ale zobaczymy.Pozdrawiam serdecznie i życzę samych szczęśliwych dni :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No niestety, ja jutro nie mam dnia na działkę, więc dzisiaj pracowałam/
Byłam w Łącku, ale za dużo nie kupiłam. Jedynie mojego upragnionego klona palmowego i ostóżkę, bo zachciało mi się ich więcej na rabatach.
Cieszę się, ze mróz nie narobił strat zbyt dużych
A jeszcze bardziej, ze nabrałaś nowej nadziei na pozytywne rozwiązanie problemu ;:196
sprawdzę jak wygląda sytuacja z szachownicami dam znać
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Lucynko piękne masz serduszki ;:167 Mnie się szczególnie biała podoba, też mam, ale jeszcze nie kwitnie. Chociaż u Ciebie sobie popatrzę ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu [100780] - ja na szczęście posiedziałam pod zadaszoną wiatą, ;:108 a podczas spacerów po działkowych ścieżynkach słońce lizało mnie z różnych stron. ;:303 Nie zaszkodziło mi więc zbytnio. ;:333

Obrazek

Tereniu [tencia] - u mnie deszcz też by się już przydał. ;:108 Jutro niektóre rośliny będę musiała podlać.
Ja również planuję posadzić pomidory. Do gruntu. Tylko najpierw muszę iść na rynek po sadzonki. ;:303
Ogórki wysiałam, ale kilka sadzonek też kupię, to szybciej będą owoce. :tan W domu nie siałam. ;:185 Miejsca mi zabrakło. :;230

Obrazek

Gosiu [Margo2] - też bym pracowała, gdyby nie goście. ;:108
Ostatnio mam szczęście do gości i mało czasu na pracę, ale miłe są takie niespodziewane odwiedziny. ;:63
Fajnie, że udało Ci się zrobić zaplanowane zakupy. ;:333
Gosiu, nie przejmuj się szachownicą, nie jest to jakaś pilna sprawa. ;:185 Pracujesz zawodowo, masz znacznie mniej czasu na ogród. Najpierw zrób wszystko, co masz w ogrodzie do zrobienia, tym bardziej, że przez tę zimną wiosnę wszystko jest opóźnione. ;:108

Obrazek

Dominiko - dziękuję za dobre słowa o moich serduszkach. ;:196
Zakwitnie i Twoja, tylko pewnie nieco później. ;:108

Obrazek

Już mi powieki zaczynają opadać. Czas ;:19
Wszystkim Wam życzę dobrej, spokojnej nocy i wspaniałego cieplutkiego tygodnia. ;:cm ;:cm ;:cm

Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko jeszcze się taki nie urodził co by wszystko zrobił tak mówił mój Tato i coś w tym jest
Też dziś spędziłam leniwy dzień na działce w towarzystwie dzieci i wnuków przy pogaduszkach. Czasami tak trzeba .
A mogłam posiać ogórki, kwiaty popodlewać.... ale co tam chwile z dziećmi ważniejsze tak szybko rosną ;:196
Miłego tygodnia bez stresów i pięknej pogody ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Mam nadzieję moją odpowiedz otrzymałaś. ?. :oops:
Czy to tak dużo kwitnie u Ciebie kuklików?
Pochwalę się,że zamówiłam ;Franczeskę", oraz goryczkę chińską ,kosaciec bródkowy,kosaciec niski,pierwiosnek Japoński. :heja
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lucynko, bardzo mi się podoba kolor tego orlika na pierwszym zdjęciu. To pewnie jakiś odmianowy :D
Ja kupiłam na balkon dwa karłowe ale jeden zdechł a drugiego przesadziłam i próbuję ratować.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie Lucynko właśnie przyjechał deszcz, ale dobrze, bo naprawdę jest sucho, aż wierzyć się nie chce po tych ostatnich opadach.
Jednak coś jest w tym powiedzeniu, że wiosną wiadro deszczu to tylko łyżka błota, a jesienią łyżka deszczu a wiadro błota.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ta zimna Zośka była dziś wyjątkowo ;:3 i podsuszyła moje mokradełko ;:173 Kuklik kwitnie fajnym kolorem, a lak jest wieloletni bo nie wiem :oops: twż ma fajny kolor ;:333 No popatrz jak to jest jedni mają deszczu po kokardkę a inni za nim tęsknią ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko my po komunii bierzemy się za zadaszenie za domem, bo w tym upale nie da się siedzieć.
Dzisiaj rano padało i przed chwilą też, więc roślinki szczęśliwe, w dzień słoneczko a w nocy kąpiel :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Zaległości nadrobiłam ;:108 Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie ;:333
Szkoda klonika i lilii , u mnie też kilka zmarzło .
Kukliki przepiękne ;:333 i już kwitnie Ci orlik ;:oj moje jeszcze w pakach .
Pozdrawiam i serdecznie :wit :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Ponieważ w życiu nie może być tylko pięknie i zdrowo, choróbsko dopadło i mnie.
Nie pamiętam już, kiedy ostatnio miałam poważniejsze kłopoty ze zdrowiem. Z pół wieku temu...
Nie jest to na szczęście nic poważnego, zwykłe zapalenie oskrzeli,ale od działki obowiązkowy urlop. ;:98 I to mnie dołuje.
Ze dwa dni może wytrzymam w domu, ale na pewno nie pozwolę się uziemić na dłużej.

Julio - bardzo mi przypadło do gustu powiedzenie Twego Taty, bo ja nie lubię nawet próbować zrobić coś, do czego z góry zakładam, że się nie nadaję. ;:306 Taka wygodna jestem.
Cieszę się, że możesz od czasu do czasu przyjemnie spędzić czas na zabawie z wnuczętami. Zarówno dla Ciebie i dla nich jest to bardzo ważne i w przyszłości zaprocentuje stałą więzią rodzinną, ;:162 której nic nie zastąpi.
Tydzień zaczął mi się źle, ale to tylko chwilowy kryzys. Za bardzo zaszalałam na działce. ;:131 Siódme poty i lodowate napoje zrobiły swoje, a teraz cóż: cierp ciało, jakeś chciało. ;:145

Danusiu [danuta z] - tak, otrzymałam wiadomość. Dziękuję. ;:180
Mam kilka kępek kuklików, one się u mnie mocno rozrastają. Jeżeli nie masz, a chciałabyś, to dołożę.
Wyślę po niedzieli, bo dziś i jutro mam przymusowy urlop, a przed weekendem roślin się nie wysyła, by zbyt długo nie męczyły się zapakowane. ;:108
Zamówiłaś ciekawe roślinki. "Francesca" jest naprawdę urocza, goryczki bardzo mi się podobają i mam kilka sztuk z własnego siewu. Ciekawa jestem, czy mi zakwitną. ;:218 Mam też goryczki z zamówienia. Będę miała porównanie.

Aguniu [witch] - ten orlik to dosyć stara odmiana, mam takie dwa, a kilka lat temu było ich kilkanaście sztuk. Siałam je z zakupionych gdzieś nasion, ale to było dawno i nie pamiętam, co to za odmiana, a różnią się od innych tym, że kwiatki kierują ku górze. ;:333 No i niestety, nie rozsiewają się, a starsze okazy po prostu giną. ;:222

Basiu [apus] - moje roślinki też wczoraj dostały wodę z nieba, a przy tej okazji i ja zmokłam, co zapewne też wspomogło moją dzisiejszą niemoc.
Powiedzenie jak najbardziej prawdziwe. Nie ma to jak ciepły majowy deszczyk. ;:63

Ewuniu [ewarost\ - w tym roku Zosia zrobiła nam niespodziankę. Widocznie chce zyskać sobie naszą sympatię. Raz jej się udało, to niech się cieszy. :tan
Laki to dwuletnie rośliny, jak goździki brodate. ;:204 W jednym roku się wysiewają, w następnym kwitną.

Kasiu [100780] - zadaszenie bardzo się przyda. Można sobie spokojnie siedzieć pod daszkiem bez obawy o oparzenie słoneczne. ;:303
Moje roślinki też wczoraj zostały podlane. Zdaje się, że i dzisiaj tak będzie. Widzę za oknem chmury zbierające się na niebie i ;:3 od czasu do czasu się za nimi chowa.

Tereniu [TerDob] - jesteś usprawiedliwiona wieloma obowiązkami na obu swoich działeczkach, a jakby tego było mało, to jeszcze zmuszona byłaś walczyć z siłami natury. ;:134
Moje straty niewielkie w porównaniu...
Pozdrowienia odwzajemniam równie serdecznie. ;:196

Zdjęcia z wczorajszej działki. Kilka kwitnących jeszcze tulipanów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego i zdrowego popołudnia, kochani. ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko tulipany piękne .
Dużo zdrówka ;:196 kuruj się i nie żartuj sobie bo zdrowie masz jedno ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...przede wszystkim zdrówka. ;:168 Niech cię nie korci za wcześnie na działeczkę jechać, możesz zapłacić i dwa razy tyle potem w domu siedzieć. Ja dalej na działeczce, za wiele tulipanków nie miałam a te co były także już przekwitają. Pozdrawiam. ;:128
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”