Zmiany w ogrodzie Doroty cz. 9
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zmiany w ogrodzie Doroty cz. 9
Witaj zdjęcia wiosennych kwiatów urocze, miło się ogląda,jak na polu taka plucha ,można przenieść się w inny świat u mnie katastrofa z deszczem ,więc tym bardziej fajnie ogląda sie radosne roślinki,pozdrawiam 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko ślicznie kwitną tulipany, sasanki i inne rośliny...czy u Ciebie nie pada? Ogródek czyściutki wymuskany!
Mam nadzieję, że trafiłaś do domu bez problemu! Miło było się spotkać po latach
Mam nadzieję, że trafiłaś do domu bez problemu! Miło było się spotkać po latach

-
Witaj Dorotko, bardzo się cieszę ,że przyjechałaś,myślę ,że dobrze się czułaś u mnie i w naszym towarzystwie,dziewczynki są fantastyczne ,nie przeszkodzi nam nigdy żadna brzydka pogoda ,u Marysi też nieraz lało ,ale wszyscy pomaszerowali do ogrodu ,pozdrawiam i dziękuję za prezenty i kwiatuszki 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj byłam na przemiłym spotkaniu forumowych zorganizowanym przez Martę. Było super, nawet deszcz nam nie przeszkodził, do domu przywiozłam bagażnik wypełniony roślinkami.
Ogród Marty w realu jest przepiękny, ogromny, gospodarze bardzo serdeczni.
Magda pogoda paskudna, mokro jak diabli, chwastów zatrzęsienie, a tu nie ma jak wyplewić. Moje pomidory jeszcze małe stoją w foliaku, może coś podrosną i część posadzę w tym tygodniu. Na pokrzywy wybieram się w pola, muszę zacząć robić gnojówkę, beczka stoi przygotowana.
Marysiu rankiem trochę padało, teraz piękna słoneczna pogoda. Piszesz, że ogródek czyściutki wszędzie dużo chwastów, trzeba od jutro zabrać się za ostre plewienie. Najpierw muszę posadzić wszystkie roślinki, które przywiozłam.
Szybko wczoraj przyjechałam do domu, nawet nie myślałam, że Marta mieszka tak blisko. Jestem bardzo zadowolona, że mnie namówiłaś, tego mi było trzeba
Dziewczyny przesympatyczne.
Marto co tam brzydka pogoda, atmosfera była taka swojska, rodzinna, sympatyczna, żadna burza nie była w stanie tego zepsuć. Tak fajnie dawno się nie bawiłam, warto było przyjechać i nie mam tu na myśli cały bagażnik na powrocie
Z początkiem lipca zapraszam do mnie.
Na Wasz przyjazd mąż wymalował krzesła ( tak naprawdę służą za kwietniki, ustawiam je po ogrodzie)

zaczynają kwitnąć niskie irysy

Ogród Marty w realu jest przepiękny, ogromny, gospodarze bardzo serdeczni.
Magda pogoda paskudna, mokro jak diabli, chwastów zatrzęsienie, a tu nie ma jak wyplewić. Moje pomidory jeszcze małe stoją w foliaku, może coś podrosną i część posadzę w tym tygodniu. Na pokrzywy wybieram się w pola, muszę zacząć robić gnojówkę, beczka stoi przygotowana.
Marysiu rankiem trochę padało, teraz piękna słoneczna pogoda. Piszesz, że ogródek czyściutki wszędzie dużo chwastów, trzeba od jutro zabrać się za ostre plewienie. Najpierw muszę posadzić wszystkie roślinki, które przywiozłam.
Szybko wczoraj przyjechałam do domu, nawet nie myślałam, że Marta mieszka tak blisko. Jestem bardzo zadowolona, że mnie namówiłaś, tego mi było trzeba

Marto co tam brzydka pogoda, atmosfera była taka swojska, rodzinna, sympatyczna, żadna burza nie była w stanie tego zepsuć. Tak fajnie dawno się nie bawiłam, warto było przyjechać i nie mam tu na myśli cały bagażnik na powrocie

Z początkiem lipca zapraszam do mnie.
Na Wasz przyjazd mąż wymalował krzesła ( tak naprawdę służą za kwietniki, ustawiam je po ogrodzie)

zaczynają kwitnąć niskie irysy

- Maska
- Kontakt:
Dorotko co tam krzesła
czy obok nich stoi Twój przyjaciel o którym opowiadałaś? Wygłaskaj pieseczka!
Jak Ty masz dużo chwastów to ja chyba muszę zakryć swoje tekturkami, bo podagrycznik dostał chyba najlepsze warunki w tym roku
Irysy ślicznie kwitną moje jeszcze milczą
Na pewno odwiedzimy Twój ogród tylko wiesz czym to grozi
Miłej niedzieli bo teraz zrobiło się słonecznie!~Do miłego 

Jak Ty masz dużo chwastów to ja chyba muszę zakryć swoje tekturkami, bo podagrycznik dostał chyba najlepsze warunki w tym roku

- korzo_m
Marysiu tak koło krzeseł jest moja Saba, teraz też jest przy mnie nie odstępuje na krok, została pochwalona i pogłaskana.
U mnie dużo gwiazdnicy, rośnie jak zwariowana nie potrafię jej ujarzmić. Jak zakładałam ogród podagrycznika było wiele, nie pomógł roandap, gdzieś przeczytałam, że najlepiej go okryć czarną folią leżała ponad 6 miesięcy i paskudztwo zniknęło na dobre.
Zapraszam Was serdecznie, niczego się nie obawiam
nie będzie źle. Marta wczoraj mówiła dzielenie roślinom pomaga.

Rośliny pięknie kwitną, a co będzie jak faktycznie przyjdą zapowiadane przymrozki, nawet nie chcę myśleć. Czyżby po paskudnym kwietniu czeka nas kapryśny zimny maj.
U mnie dużo gwiazdnicy, rośnie jak zwariowana nie potrafię jej ujarzmić. Jak zakładałam ogród podagrycznika było wiele, nie pomógł roandap, gdzieś przeczytałam, że najlepiej go okryć czarną folią leżała ponad 6 miesięcy i paskudztwo zniknęło na dobre.
Zapraszam Was serdecznie, niczego się nie obawiam

Rośliny pięknie kwitną, a co będzie jak faktycznie przyjdą zapowiadane przymrozki, nawet nie chcę myśleć. Czyżby po paskudnym kwietniu czeka nas kapryśny zimny maj.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko jak pięknie u ciebie
Boję się co to będzie...Wtorek i środa na minusie a u mnie już kilka krzewów przemarzło.Będą startować na nowo
Maj podobno też ma być do bani.

Boję się co to będzie...Wtorek i środa na minusie a u mnie już kilka krzewów przemarzło.Będą startować na nowo

Maj podobno też ma być do bani.
Pozdrawiam Magda 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne, kolory, piękne roślinki!!
moja smagliczka w 2/3 zmarniała. Ale dobrze,że żyje, może się odbuduje.
to migdałek tak cudnie ukwiecony ??
nój floksy kanadyjski jeszcze nie kwitnie
moja smagliczka w 2/3 zmarniała. Ale dobrze,że żyje, może się odbuduje.
to migdałek tak cudnie ukwiecony ??
nój floksy kanadyjski jeszcze nie kwitnie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ kolorowo jest u Ciebie.
Pięknie wyglądają te tulipany w rzędzie, a jak wiesz ja kocham szpalerki.
Ten z bratków też jest uroczy, kiedy się rozwiną będzie wyglądał prześlicznie.
Zapomniałam już o omiegu, a to taka wdzięczna i słoneczna roślinka.
Faktycznie kapryśną mamy wiosnę a zima nie chce odpuścić.
Też mam serdecznie dość tego chłodu, ale nic nie poradzimy.
Cała nadzieja w tym, że w końcu się ociepli i odżyjemy wszyscy.

Pięknie wyglądają te tulipany w rzędzie, a jak wiesz ja kocham szpalerki.

Ten z bratków też jest uroczy, kiedy się rozwiną będzie wyglądał prześlicznie.
Zapomniałam już o omiegu, a to taka wdzięczna i słoneczna roślinka.
Faktycznie kapryśną mamy wiosnę a zima nie chce odpuścić.
Też mam serdecznie dość tego chłodu, ale nic nie poradzimy.
Cała nadzieja w tym, że w końcu się ociepli i odżyjemy wszyscy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Wczoraj późnym popołudniem latałam
z włókniną, wiadrami, pakami i okrywałam roślinki. Bałam się o pięknie kwitnące truskawki, posadzone selery. Na szczęście tej nocy mrozu nie było. Poranek zaskoczył mnie słoneczną rześką pogodą. Wyruszyłam na odsiecz chwastom ( nawet nie przypuszczałam, że ich tyle pod liśćmi jest schowanych), jedną rabatkę wyplewiłam, przy drugiej zaczął padać deszcz, po chwili przerwy wyszło słoneczko, przy trzeciej rabatce sypał drobny kulkowy śnieg z deszczem, nie poddałam się skończyłam. Chciałam kontynuować, a tu jak sypnęło śnieżnymi kulkami, wróciłam do domu. Myślę wejdę na forum. Teraz wyszło słońce, zaraz może uda mi się jeszcze wyjść i podłubać w ziemi.
Magda wiosna jest najpiękniejszą porą dla mojego ogrodu, gdyby jeszcze było cieplej i więcej słońca, a tu nam zapowiadają brzydki maj.
Kupiłam dziś dodatkowy znicz do foliaka, zapalę więcej. Też dzisiejszej nocy się obawiam.
Aniu miałam jeszcze w zeszłym sezonie cały rządek smagliczki, kępki 4 letnie, wiosną musiałam wyrzucić, była bardzo brzydka sucha, nie wiem czy już ze starości, czy przemarzła. Postaram się pozbierać z tych co mam nasionka i wysiać.
Drzewko o które pytasz to rajska jabłoń. Floksy mam pierwszy sezon, dostałam w zeszłym roku jesienią od koleżanki kępkę, jestem tymi niebieskimi kwiatuszkami zachwycona.
Grażynko taki kolorowy ogród lubię najbardziej. Tulipanki to cebulowy prezent od męża dlatego taki ładny
rosną trzeci sezon i widzę, że część się wyrodziło poszły w liście i chyba przez te deszcz dostają jakiegoś grzybka bo liście zaczynają dziwnie brązowieć.
Co do pogody to przemilczę jak przeżyjemy dzisiejszą noc będzie lepiej
Jak tylko wyjdzie słoneczko idę plewić i może uda mi się zrobić zdjęcia.

Magda wiosna jest najpiękniejszą porą dla mojego ogrodu, gdyby jeszcze było cieplej i więcej słońca, a tu nam zapowiadają brzydki maj.
Kupiłam dziś dodatkowy znicz do foliaka, zapalę więcej. Też dzisiejszej nocy się obawiam.
Aniu miałam jeszcze w zeszłym sezonie cały rządek smagliczki, kępki 4 letnie, wiosną musiałam wyrzucić, była bardzo brzydka sucha, nie wiem czy już ze starości, czy przemarzła. Postaram się pozbierać z tych co mam nasionka i wysiać.
Drzewko o które pytasz to rajska jabłoń. Floksy mam pierwszy sezon, dostałam w zeszłym roku jesienią od koleżanki kępkę, jestem tymi niebieskimi kwiatuszkami zachwycona.
Grażynko taki kolorowy ogród lubię najbardziej. Tulipanki to cebulowy prezent od męża dlatego taki ładny

Co do pogody to przemilczę jak przeżyjemy dzisiejszą noc będzie lepiej

Jak tylko wyjdzie słoneczko idę plewić i może uda mi się zrobić zdjęcia.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Dorotko!
Na szczęście, pomimo zapowiadanych wczoraj minusów
, u mnie też bez nich obyło się. Niestety tak jak Ty, okrywałam co się dało, a dzisiaj będzie powtórka. Piękne kwitnienia u Ciebie... przydałoby się roślinkom słoneczko a nam również.
Czy to różowo kwitnące drzewko to jabłoń? Pozdrawiam cieplutko!

Czy to różowo kwitnące drzewko to jabłoń? Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska
- Kontakt:
Dorotko podobno dwie najbliższe noce najtrudniejsze, bo to pełnia! Moja truskawki też ślicznie kwitną i chyba je na noc okryję, bo pierwsze kwiatki i truskawek i poziomek omroziło i środki są czarne
Ja dzisiaj nie mam chęci do pracy coś mnie za poły kurtki trzyma
Mam też te niebieskie floksy, kupiłam rok temu na placu i myślałam, że je wyplewiłam ale są tylko chyba muszą się rozrosnąć. Śliczne są to chyba floks kanadyjski
Czy jeszcze tak Ci kwitnie pierwiosnek łąkarski? mój już przekwitł

Ja dzisiaj nie mam chęci do pracy coś mnie za poły kurtki trzyma

Czy jeszcze tak Ci kwitnie pierwiosnek łąkarski? mój już przekwitł

-
Witaj Dorotko,w Twoim ogrodzie ful wypas ,kwiatów ogromne ilości i tak kolorowo ,że zatrzymałam sie na dłuzej,i już nawet wiem co chcę ,tego niebieskiego floksa
zimnicę mamy taką ,że nie chce się wychodzić do ogrodu,a robota zalega,pozdrawiam 

- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
a może i ja pozdrowię Dorotkę

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dorotko
U ja jestem zachwycona tymi floksikami.
Muszę ich rozmożyć .
Moja smagliczka po 3 latach też ledwo żyje bidna. Jakaś w 1/3 tylko żywa. Kilka gałązek tylko kwitnie.
Jak przekwitnie to ją zetne.Może się odbuduje.

U ja jestem zachwycona tymi floksikami.
Muszę ich rozmożyć .
Moja smagliczka po 3 latach też ledwo żyje bidna. Jakaś w 1/3 tylko żywa. Kilka gałązek tylko kwitnie.
Jak przekwitnie to ją zetne.Może się odbuduje.