Nie ma kiedy odpocząć, prawda? jedynie psychicznie w ogrodzie,
U mnie na szczęście śniegu nie było ale były przymrozki z którymi walczyłam
Śliczne kolory się po tym śniegu pojawiły
Kochani ostatnio to praca w domu ogrodzie..i sprawy rodzinne..to cały mój czas..teraz trochę pogody więc nadrabiam..kolorów masa,,fotki zbieram jak tylko będzie chwila wolna to pokarzę trochę maja..
Dziękuję za odwiedziny..
Witam Majowo..kochani Kwiecień tak szybko zleciał... ta pogoda dała się solidnie we znaki..Maj zaczyna się pod znakiem deszczu..ale woda ponoć potrzebna w maju byle nie mroziło...
Wczoraj chwilkę pomiędzy deszczami pochodziłam z aparatem..bo pogodna w kratkę była ...
Ten weekend wcale nie zapowiada się lepiej..znowu jakieś burze i deszcze..w ogrodzie już mokradła i chwasty sie panoszą..tyle dobrego że krzewy i drzewa szybciutko się zielenią.. Kolorów przybywa z dnia na dzień..i wzrost bylin szybko postępuje..Tulipany jedynie przechodzą katusze bo pod wpływem dużej ilości deszczu kwiaty wiszą.. zwłaszcza te pełniejsze..ale cóż taki mamy klimat...
Wspaniałe jest to u tulipanów a teraz jest ich czas że zamykają się co wieczór i jak brak słońca..to im przedłuża czas kwitnienia..a jeszcze niektóre pięknie pachną.. tej wiosny mam kilka nowych odmian z czego się bardzo cieszę..są takie śliczne..
moja nowa..
biała funkia..
i kolejne kolorki..
tej wiosny zaskoczyły mnie Żonkile..tak długo kwitły chyba to zimno im służyło..
Współczuję strat. Ale pamiętaj, że jest dopiero poranek. Część roślin nie ginie od przymrozków, nabierają turgoru i wracają do właściwego wyglądu. Niestety spora część będzie musiała odrosnąć... Ale może tylko w pierwszym momencie to tak źle wygląda. Trzymam kciuki i pokaż później jak to wygląda. Funkia 'White Feather' Tobie też zmarzła? Bo już ładnie się prezentowała.
Witaj sauromatum..Dziękuję za słowa pocieszenia.. własnie znowu byłam pościągałam okrycia bo słońce świeci oby się rośliny nie gotowały..to co okryte żyje ..funkia zakryta była doniczką i pomogło..a reszta się okaże jak mówisz czasem przyroda nas zaskakuje swoją siłą ..
Tak wyglądają teraz piwonie..