Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu,przy obsadzaniu płotu uważaj na to by rośliny nie były w najmniejszym stopniu toksyczne bo kury będą dziobać wszystko.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysi Płotek jak się patrzy ;:138 ;:138 ;:138 Sunia ma apartament, tylko pozazdrościć, a Ty sobie już odpuść, co ma być to będzie... ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lola, dumna pani na włościach.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, cudna ta sunia. ;:oj I jak buda piękna!
Dużo się u Ciebie dzieje. Nowy płot, wymiana folii (szkoda że z kłopotami).
Chcesz zdążyć ze wszystkim przed wyjazdem? A co będziesz robić po powrocie piękna i wypoczęta? :D

Wszyscy boimy się tych zapowiadanych przymrozków. Ja też. Jak rzeczywiście przyjdą, to w ogrodzie nie będzie co zbierać.

Udanego wypoczynku. ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu a ja zapomniałam o tym wyjeździe. :oops:. No tak, w takim razie nie myśl już o tym co będzie to będzie ;:196 . Śliczny płotek sztachetowy ;:215 . Sunia ma teraz fajne lokum , faktycznie młodzi spisali się ;:215 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

O matko i córko! Marysiu, czy Ty nie możesz mieć choć jednego spokojnego miesiąca? ;:202
Jak nie szambo, to tunel, to znowu śnieg w nieodpowiednim momencie. ;:145
Może po powrocie będzie już tylko spokój, czego z całego ;:167 Ci życzę. ;:196
Płot ;:333 ;:333 A apartament dla suni dwupokojowy i wyłożony dywanami zapewnia Loli prawdziwy komfort. ;:215
Wielkie brawa dla Młodych. ;:138 ;:138 ;:138
Kwiatki też nie leniuchują i kwitną nie zważając na pogodowe zawirowania. ;:215
Ja nie byłam na działce od soboty i nie wiem, czy jutro znajdę na to czas. ;:218 Od wczoraj głównie bujamy się z emem po różnych medykach i nic więcej nam się już nie chce. :oops: Sąsiad karmi i poi gołębie. W ogóle to ma na nie chrapkę, ale już postanowione, że ptaki zostają z nami. ;:63
W nocy mam mieć przymrozek, ale przestałam się tym kłopotać. :| Co będzie to będzie. A ja... jakoś sobie poradzę. ;:108
Miłego wieczoru, Maryś i spokojnej nocy bez niespodzianek pogodowych. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, no to masz przed wyjazdem akcje, jakoś skojarzyło mi się, że wyjazd Twój jest po 20 maja.
Wcale Ci się nie dziwię, że nie masz siły... ja dzisiaj cały dzień na kanapie, z przerwą na poranne zakupy (poranne słońce mnie nastroiło dobrze, ale wyjście z domu już nie) i gotowanie obiadu, nawet mi się zmywarki nie chce załączyć ;:222
Płot, woliera i buda ekstra! A sunia przecudna! ;:167
Oczy tych psów są niesamowite...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Pięknie kwitnie CI już jabłoń. Wszyscy drżymy przed przymrozkami, tak nimi straszą. Szkoda byłoby tych rajskich jabłuszek.
U nas o tyle lepiej, że nie ma takich amplitud temperatur. Cały czas jest zimno, więc może rośliny bardziej zahartowane, a niewielkie przymrozki już kilka razy były. No i jabłonka jeszcze w pączkach.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu teraz płotek to już w ogóle extra wygląda.
Buda full wypas ;:63
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Super mieszkanko dla pieska. Z dostawcami to już tak bywa, zamawiamy jedno a dostajemy drugie, potem to my placimy za wszystko; nerwy, czas i pieniadze, miałam tak z bukiem, miał być szczepiony a był zwykły. Pozdrawiam i życzę ;:3 i oby prognoza się nie sprawdziła tej nocy. :wit
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, współczuję kłopotów z folią i to jeszcze w takim okresie ;:oj
Kurecki śliczne, pewnie tylko one nie są zadowolone z tego uroczego płotu, zastanawiam się, czy dadzą radę go sforsować?
Czy Lola ma w tym apartamentowcu dywany??? :;230

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś to zwierzyniec ma nowe pomieszczenia.Chyba jesteś spokojniejsza , tylko ta folia ;:131
Kurki płotek a Lola piekność ma więcej do biegania i z piękną jabłonką w środku ,nie mówiąc o budzie .
Brawo dla młodych. A kolega to będzie tej samej rasy?
A ten niebieski kwituszek -zdjęcie na jabłonką to co to jest?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu współczuje kłopotów z folia ,ja swojej nie mogę naprawić ,bo jestem zależna a termin ciągle się zmienia,nie wiem gdzie posadzę te pomidory.Rano deszcz ze śniegiem teraz zanosi się na przymrozek,koszmar.Pozdrawiam ,końca kłopotów życzę ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,płot rewelacja ,uwielbiam takie płoty,teraz kurki będą miały elegancko,no i piesek też ma elegancko,ta jabłonka teraz jest w ogrodzeniu u pieska ,a przedtem była na zewnątrz chyba ,to sporo ma powiększony placyk,ależ masz kłopot z tą folią ,może człowieka strzepać ze złości ,może sie to wszystko już skończy ,niech jeszcze te przymrozki znikną ,wyjedziesz i się odprężysz ,a jak wrócisz,to ze zdwojoną siłą ruszysz do ogrodu,pozdrawiam , buziaczki na uspokojenie i dobrej nockiObrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam o poranku, mroźnym niestety, ale wieczorem i w nocy Obrazek księżyc tak ostro świecił, że wiedziałam że tak będzie!

Agusiu masz rację muszę uważać :wink: na razie są chabry i fiołki i będę jeszcze słoneczniki i malwy więc chyba nie są to agresywne rośliny. Kury są dziwne i nie wiem czym się kierują w objadaniu zielonego, jak dostały tą wolierę objadły dokąd się dało wszystkie czarne porzeczki rosnące w wolierze....teraz ich nie tkną ;:oj Pokrzywy nie tkną, a inne zielone teraz już im nie rośnie ;:219

Ewciu trochę jednak co będzie jest zależne od nas Obrazek Cieszy mnie uporządkowany teren!

Anido nie jest to pies biegający wzdłuż ogrodzenia, ale nie wiemy co będzie jak będą dwa pieski Obrazek

Marysiu zaplanowałam jeszcze więcej prac, ale przez pogodę nie zdążyłam, więc mam co robić po powrocie. Nie wspomnę o tym co wyrośnie podczas mojej nieobecności....a nie będą to oczekiwane rośliny :;230
Syberian husky to ładna i przyjazna człowiekowi rasa, chociaż charakterna Obrazek
Niestety mróz przyszedł ;:oj
Dziękuję za życzenia :wit

Ewelinko tak wyjazd częściowo jest przeszkodą a częściowo to dlatego pospieszyłam się z wymiana folii :wink: Młodzi bardzo dbają o Lolę, bo właściwie lola jest psem syna Obrazek Płotek chyba okiełznał kury bo na razie nie nauczyły się go forsować ;:306 Pozdrawiam Obrazek

Lucynko cóż mogłabym odpowiedzieć kto nic nie robi....
Dzisiaj mam przymrozek jak się patrzy ....cała okolica biała ;:131
Lola ma budę podwójną, bo młodzi chcą wziąć dla Loli towarzysza, bo po pierwsze jest już wiekowa a po drugie kiedyś wiejskie psy wałęsały się po okolicy i zawsze miała jakiegoś towarzysza, teraz psy są w zamknięciu.
Współczuję pielgrzymek po medykach, wiem jak one wpływają na nastrój. Niby u lekarza siedzimy krótko, ale czekanie bardzo męczy! Życzę pomyślnych diagnoz ;:4
Bardzo słuszna decyzja z gołąbkami ;:215
Co będzie okaże się już za parę godzin, jak rośliny zniosły mróz, najbardziej żal mi drzew owocowych, a co będzie z pączkami borówki?
Dobrego i spokojnego dnia Obrazek

Basiu wyjeżdżam już w poniedziałek na noc i wtedy już odetnę się od spraw domowych...no na tyle na ile M mi pozwoli, bo telefon będzie się grzał :lol: Mnie zniechęcił wczorajszy dzień, bo nic tak nie deprymuje jak ludzka nieodpowiedzialność. Za mną ciężka praca, wydane pieniądze na darmo, bo trzeba będzie wszystko od początku robić i angażować nowe środki i siły ;:223 Wszystko dlatego że ktoś się pomylił i wsadził do paczki nie to co powinien.
Basiu życzę lepszego nastawienia do życia, bo podobno od jutra ma być już lepiej Obrazek

Alicjo moje "jadalne" jabłonie też w pączkach to może coś z jabłek będzie. Ozdobna ma nadzieję też jeszcze będzie kwitła, bo dołem kwiatki w pączkach. Przymrozek nie był wielki patrząc na stojącą wodę to -1 i to miejscami :wink:

Kasiu 100780 wiesz jak to jest kiedy otoczenie robi się estetyczne, to cieszy Obrazek

Kasiu 123katex niestety prognoza się sprawdziła i jest biało, a jakie konsekwencje... zobaczymy!
Nie będę kupować więcej szczepionych roślin. Teraz szczepienie to produkcja i roślina od razy idzie do ludzi a cena kilkakrotnie wyższa ;:223 Ostatnio tak się cieszyłam ze szczepionego głogu dwuszyjkowego, niestety nie dał rady!
Może sama się pobawię, ale kupować nie będę. Pozdrawiam i życzę jak najmniejszych strat Obrazek

Irenko mam nadzieję że M nie będzie musiał biegać za kurami...to też trzeba umieć. Jak okiełznałam swoje to wczoraj goniłam kurę sąsiadów na gościnnych występach u mnie Obrazek
W budzie są dywaniki samochodowe, ale Kasia zawsze czymś mości budę Loli a Lola ma radochę jak to wywleka Obrazek Pozdrawiam Obrazek

Misiu no widzisz nie może człowiek być spokojny ObrazekLola nie biega wzdłuż ogrodzenia to taki inny pies, a towarzysz musi być mniejszy i niski, bo takie psy toleruje. Młodzi już mają umówionego i zabierają oba psy na wyjazd jednodniowy jak się pogodzą będą razem. To pies mieszaniec z huskym z azylu niestety z kleszczami więc po oczyszczeniu ma mieć przeprowadzone badani krwi na psią boreliozę.
Kwiatuszek to nowy nabytek przetacznik goryczkowaty. Obrazek

Tereniu nie rozpieszcza nas ta wiosna, a jak będzie z roślinami zobaczymy, bo ja już w żadne prognozy nie wierzę...szczególnie te dobre ;:oj Mam nadzieję, że uda się naprawić tunel i posadzić pomidory, bo bez własnych pomidorów nie wyobrażam sobie lata Obrazek

Martusiu fajny płotek wyszedł, a już mi ta zielona siatka strasznie leżała na sercu ;:131 Tak jabłonka jest teraz w ogrodzeniu. Parking mocno się skurczył, ale jak przyjedziesz to Twój samochodzik się zmieści Obrazek Teraz to już czekam na poniedziałek, bo i tak nie zrobię nic na zapas, szczególnie w ogrodzie. A w Kołobrzegu jak mnie wezmą do galopu zabiegowego to nie będę miała czasu myśleć co w ogrodzie ;:131 Życzę jak najmniejszych strat mrozowych i trzymaj się cieplutko Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”