Witam serdecznie w niedzielne południe ,ja już po obiadku mogę więc wreszcie pobuszować po Waszych ogrodach i pokazać co u mnie kwitnie choć za bardzo nie ma się czym chwalić.pelargonie marniutkie i kanny nie lepsze.Ogrodowe coś tam kwitną ,warzywniak marny nawet sałata mi nie wzeszła a ta co wzeszła to zamiast rosnąć to ślimaki i muszki chętnie się nią posiliły.Ogórki,cukinie i dynie rosną w doniczkach jedynie cebula jaka taka i nawet koper samosiejka w tym roku się nie popisał.Oto kilka moich kwitnień.
clem Małgosiu tulipanki się nawet długo trzymały ,ale przeszły dużo i mróz i śnieg i upał więc jak się rozwinęły to zaraz przekwitły.
reflezja Iwonko dziękuję ,bardzo lubię żywe kolory w ogrodzie i lubię taką wielobarwność
anabuko1 Aniu psiząb szybko się nie rozrasta ,ale jest bardzo wdzięcznym kwiatuszkiem.
Bogumilka Bogusiu ja też mieszkam w klimacie górskim ,więc wiem jak ciężko w tym roku z wysiewem warzyw i kwiatów.Śnieg i mrozik też nas zaskakiwał ,ciekawa sytuacja jak się mlecze kosi a z nieba pada śnieg
UlaLUluś dziękuję za rozpoznanie roślinki

Fajnie ,że wpadłaś i mam nadzieję ,że jeszcze się u mnie spotkamy

Trzymaj kciuki za jacobinę bym jej nie ukatrupiła
ewelkacha88 Witaj w moich skromnych progach

dziękuję ,ale sama wolę kwiaty ogrodowe niż domowe,choć te drugie umilają życie zimą

Kamasje są u mnie pierwszy rok dzięki Januszowi(drozd) i są śliczne

A to już nowości iryskowe od Justynki(justus27)
Kukliki moje kochane
No i cała reszta