Moje Arboretum cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.7

Post »

Karola kolorowy zawrót głowy nie wiadomo co piękniejsze magnolie czy derenie .Jednak jak zakwitnie Glicynia przebije wszystkie kolory .U Ciebie już nawet lilaki kwitną ;:oj u nas jeszcze wszystko w pąkach ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karolinko, ale ten dereń ma duże kwiaty! Nie myślałam, że sa tak duże, na zdjęciach w necie tego nie widać :D No to koniecznie muszę sobie kupić ;:131
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Pieris ma rzeczywiście cudne przyrosty ;:oj Kwitnie tak jak inne? Mojemu muszę miejscówkę zmienić,bo nie bardzo przyrasta ;:131 Dereń cudny,ale drogi...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko, piękne magnolie. W końcu będą kwitły moje ukochane bzy, uwielbiam ten zapach. Stokrotkowy dywan cudny ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Może cedrówka jeszcze się wybarwi :) Bardzo ładny powojnik ;:167
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Kochani moi jak czytam to wiosna tylko u mnie ;:306 Strasznie sie cieszę , ale szkoda ,ze u Was jeszcze nie dotarła :? Dotrze i będzie za to dłużej :wink: Jak czytam ,ze Susan u Krysi w pąkach , lilaki też to mi trudno uwierzyc , bo u mnie magnolie przekwitają a lilaki kwitną .
Madziu, Moni moja cedrówka to Flamingo, mam nadziję ,że jeszze sie zarózowi, może ja nie spełniam jakichś warunków ? musze poczytać . A ,że bedą przyrosty to będzie co0 rozdawać ;:306 a resztę Stasiu kosiarką , bo rośnie na trawniku :)
Justynko, Basiu ja też uwielbiam bzy, stokrotki , to tak jakby sie cofnać w czasie kiedy trawników się nie kosiło i stokrotki sobie rosły a bzy były wszędobylskie ;:63
Mirko, Dominiko Pieris kwitnie na biało jak inne, ale wyjątkowo śliczne przyrosty. Bo mam jeszcze inne co ładnie na różowo kwitną , ale przyrosty jakieś brazowawe. mam też z pstrymi listkami , młodziutkie, to przyrosty też nie takie ładne. Ten ma wyjątkowo śliczny kolor przyrostów, prawdę mówiąc nie widzialam jeszcze takich . Oczywiście trafiłam na niego przypadkowo i nie wiem kto on :;230 Derenie owszem drogie, ale nie wszystkie, za to śliczności n iesamowite. Derenie są z małymi i dużo większymi kwiatkami. Kiedyś nieświadomie kupiłam córce to miał małe kwiatki a w końcu zmarzł . Teraz patrze żeby były duże , efektowne :wink: Derenie są po magnoliach cudami przyrody ;:138
Jadziu Masz rację, piękne są magnolie, derenie, ale jak zaczną glicynie to wszystko przebiją , a mam je na ganku i drzewach . Też czekam na ich festiwal :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Karolinko sparafrazuję słowa z jednego filmu "wiadomo, że nie można mieć wszystkich krzewów na świecie, ale zawsze warto próbować" ;:306 Choćby po to, żeby nas potem kusić tymi wszystkimi pięknościami ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu kuszę Was , ale najwięcej to kuszę siebie , jak zobaczę coś ładnego czego nie mam , to ręce same piszą zamówienie .....znowu coś zamówiłam a jeszcze poprzednie nie doszło. Za kilka lat dopiero będzie u mnie prawdziwe arboretum jak to wszystko podrośnie i zacznie kwitnąć, bo teraz jeszcze efektu nie widac . Z egzotycznych roślinek zaczęła mi kwitnąć Ośnieża i Dawidia00choć b. malutkie i nie ma co pokazywać , ale już pirwsze kwiatki są i cieszą. A kiedy za kilka lat wszystkie te unikaty zakwitną , wtedy będzie unikatowe arboretum .
Pozdrawiam i życzę ciepełka , właśnie od jutra ma być lato ;:306 , bo dziś jeszcze niektórych przysypało :( :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dla mnie to u ciebie już jest arboretum.
Masz tyle pięknych, ciekawych roślin. ;:180
Zawsze z przyjemnością je oglądam.
Ciepelka U tobie życzę.Mnie w nocy trochę przysypalo i podmrozilo -3. ;:161
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karola jesteś niemożliwa :;230 jesteś już zakupoholiczką ;:306 jednak kto wie gdybym miała tyle miejsca i każdej niedzieli jeździłabym do takiego arboretum z pewnością tez bym szalała ;:167 Niech Ci wszystko cudnie kwitnie a my nie musimy płacić za wstęp i mamy wszystko jak na dłoni ;:108 ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Karolinko wszystko takie piękne ,że nie powiem co mi się najbardziej podoba, ale po kolei -
- dereń piękny nie wiedziałam,ze ta odmiana ma takie różowe kwiaty , obiela idzie do mnie , a za ośnieżą się rozglądnę , ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wszędobylskie bzy zajmowały sporo miejsca w moim ogrodzie. Zaczęłam traktować je jak chwasty, trudno było usunąć te , które stały się drzewami. Musiałam się ich pozbyć, bo zajmowały miejsce różom, ale wcale niełatwo całkowicie się ich pozbyć. Gdzieniegdzie znów się ojawiają. Czy tylko w okolicach Wrocławia jest ;:3 ? Podziel się nim z nami!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Ewa wiem coś na temat rozrastania się bzów. Też mam takie co stale wybijają od korzeni , całe mnóstwo , ciągle muszę usuwac a one nadal i nadal odbijają . Ale walczę jak mogę z tym zjawiskiem. A z dużymi bzami zrobiłam tak, zostawiłam po jednym głównym , solidnie go przycięłam i teraz mam mały , zgrabny i w dodatku z dużymi kwiatami, bo takie solidne odmłodzenie , przycięcie starych konarów , daje potem duuuże kwiaty . Teraz już pilnuję , żeby były małe , ładne i pięknie kwitnące. Szkoda całkiem wycinać , to piękne drzewka jak się odpowiednio poprowadzi a ,ze odrasta jak sumak to fakt :(
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko ja też jestem zaskoczona ,ze sunset ma takie śliczne kwiaty.Wpierw one są czerwone, teraz pojaśniały i są landrynkowo rózowe, dosć duże, śliczne i kwitnie obficie :)
Obiela to przepiękny krzew , wcześnie kwitnie i obficie . Ma długie , wiotkie gałązki, ale można uformować wg uznania :) A osnieża ma śliczne kwiatki , dzwonki , dobrze jest uformować drzewko w kształcie parasola , bo od dołu te kwiatki są dopiero dobrze i efektownie widoczne. Moja jest malutka, kwianie od razu . Kupiłam w ub,r. jesienią a już kwitnie. Poprowadzę jak drzewko, potem nadam kształt parasola :)

-- 11 maja 2017, o 08:37 --

To prawda Jadziu jestem zakupoholiczką, ale spróbuję już sie pohamować , zwłąszcza ,ze dwa najpiękniejsze okazy juz jadą . Jest to drzewo jedwabne , ( poprzednie zginęło, teraz będę uważała i potrzymam w doniczce i będę chowała ) i Kwaśnodrzew . JUż piękniejszych na razie nie ma , to może wytrwam w abscynencji ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

JUż piękniejszych na razie nie ma , to może wytrwam w abscynencji ;:306
Już bo :;230
A ołownik masz?
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”